PermTech: Een nieuwe leverancier voor permeabiliteitstesten

Benelux Scientific is verheugd een nieuwe samenwerking met PermTech te kunnen aankondigen voor de verdeling van permeabiliteitstesters in België.

Met deze samenwerking versterkt Benelux Scientific zijn huidige aanbod voor de verpakkingsindustrie.

Over PermTech

PermTech vervaardigt apparatuur voor het meten van de gasdoorlaatbaarheid (O2, CO2, H2O) van folies en verpakkingen. De gasdoorlaatbaarheid van kunststoffolies (mono- en multilayer, gemetalliseerd of gecoat), ook bekend als de barrière-eigenschap, is van groot belang bij het verpakken van levensmiddelen en farmaceutische producten. 

In feite is het vermogen om de inhoud van de verpakking te beschermen tegen contact met lucht van fundamenteel belang om een goede en gezonde houdbaarheid van de producten te garanderen. Ook containers zoals bag-in-box of PET-flessen kunnen getest worden met deze apparatuur. 

Een greep uit de PermTech apparatuur:

  • PermTech Perme Water Vapour Transmission Analyser
  • PermTech Perme Oxygen Permeability Tester
  • PermTech Perme Carbon Dioxide Permeability Tester
  • PermTech MultiPerm O2/H2O, O2/CO2 or H20/CO2
  • PermTech TotalPerm O2, CO2 and H20 all in one
  • PermTech Carbo Pack CO2 Carbon Dioxide Permeability Analyser

 

Niet alleen zorgt deze nieuwe samenwerking voor een synergie met het huidige aanbod voor de verpakkingsindustrie, ook vanuit de markt kwam een duidelijk signaal dat er nood was aan een ruimer en meer competitief aanbod. Benelux Scientific is dan ook overtuigd dat we deze vraag samen met PermTech zullen tegemoet komen. 

Benelux Scientific en PermTech zijn bijzonder trots op deze strategische samenwerking en kijken uit naar een mooie toekomst. Wilt u meer te weten komen over het aanbod van PermTech, klik dan hier om de catalogus te downloaden. 

Meer weten over de PermTech permeabiliteitstesten?

Neem contact met onze expert – Bart Weymeels via bart.weymeels@benelux-scientific.com voor meer product informatie of een demonstratie. Hij kijkt graag met u voor het beste product voor uw toepassing en noden.

Gerelateerde berichten

Chemische analyse met de Phenom desktop SEM

Enkele maanden geleden kon u in onze blog over desktop SEM  “SEM in het bereik van ieder lab” kennis maken met de populaire Thermo Scientific Phenom desktop SEM en de technologische mogelijkheden die deze toestellen vandaag bieden. Als reactie hierop kregen we nogal wat vragen in verband met de mogelijkheden die de EDS (energie-dispersieve x-straal [...]

Thermo Scientific Phenom SEM user meeting Benelux

In samenwerking met Thermo Fisher Scientific organiseert Benelux Scientific op 9 maart 2023 de eerste editie van de “Phenom SEM User Meeting Benelux”. Dit event vindt plaats in hotel Mastbosch Breda, waar u kennis kan maken met de boeiende wereld van de desktop elektronenmicroscopie. Als gebruiker van de Phenom SEM blijft u op de hoogte [...]

Het parcours van Steve

Ken je Steve Bruers al? Nee? Nochtans is hij al een ‘ancien’, zoals we dat hier noemen. In oktober 2007 vervoegde hij het Benelux Scientific team, toen nog onder de naam Anatec. Ondertussen heeft Steve al 15 jaar trouwe dienst op de teller staan. Hoog tijd dus om hem beter te leren kennen! Hoe het [...]

juli 4, 2022