PermTech: Een nieuwe leverancier voor permeabiliteitstesten

Benelux Scientific is verheugd een nieuwe samenwerking met PermTech te kunnen aankondigen voor de verdeling van permeabiliteitstesters in België.

Met deze samenwerking versterkt Benelux Scientific zijn huidige aanbod voor de verpakkingsindustrie.

Over PermTech

PermTech vervaardigt apparatuur voor het meten van de gasdoorlaatbaarheid (O2, CO2, H2O) van folies en verpakkingen. De gasdoorlaatbaarheid van kunststoffolies (mono- en multilayer, gemetalliseerd of gecoat), ook bekend als de barrière-eigenschap, is van groot belang bij het verpakken van levensmiddelen en farmaceutische producten. 

In feite is het vermogen om de inhoud van de verpakking te beschermen tegen contact met lucht van fundamenteel belang om een goede en gezonde houdbaarheid van de producten te garanderen. Ook containers zoals bag-in-box of PET-flessen kunnen getest worden met deze apparatuur. 

Een greep uit de PermTech apparatuur:

  • PermTech Perme Water Vapour Transmission Analyser
  • PermTech Perme Oxygen Permeability Tester
  • PermTech Perme Carbon Dioxide Permeability Tester
  • PermTech MultiPerm O2/H2O, O2/CO2 or H20/CO2
  • PermTech TotalPerm O2, CO2 and H20 all in one
  • PermTech Carbo Pack CO2 Carbon Dioxide Permeability Analyser

 

Niet alleen zorgt deze nieuwe samenwerking voor een synergie met het huidige aanbod voor de verpakkingsindustrie, ook vanuit de markt kwam een duidelijk signaal dat er nood was aan een ruimer en meer competitief aanbod. Benelux Scientific is dan ook overtuigd dat we deze vraag samen met PermTech zullen tegemoet komen. 

Benelux Scientific en PermTech zijn bijzonder trots op deze strategische samenwerking en kijken uit naar een mooie toekomst. Wilt u meer te weten komen over het aanbod van PermTech, klik dan hier om de catalogus te downloaden. 

Meer weten over de PermTech permeabiliteitstesten?

Neem contact met onze expert – Bart Weymeels via bart.weymeels@benelux-scientific.com voor meer product informatie of een demonstratie. Hij kijkt graag met u voor het beste product voor uw toepassing en noden.

Gerelateerde berichten

Chemische analyse met de desktop SEM

Enkele maanden geleden kon u in onze blog over desktop SEM  “SEM in het bereik van ieder lab” kennis maken met de populaire Thermo Scientific Phenom desktop SEM en de technologische mogelijkheden die deze toestellen vandaag bieden. Als reactie hierop kregen we nogal wat vragen in verband met de mogelijkheden die de EDS (energie-dispersieve x-straal [...]

Volledig servicerapport dankzij Jens en Johan

Het serviceteam van Benelux Scientific telt sinds kort 2 nieuwe leden: Jens en Johan. Hierdoor is het team gegroeid van 4 naar 6 personen. In dit artikel laten we je kennismaken met onze 2 recente “aanwinsten” en belichten we graag het takenpakket waarvoor dit team verantwoordelijk is. Benieuwd naar ons serviceteam? ‘Nieuwe onderdelen’ binnen het [...]

Laura brengt meer pit voor de job als Sales support coördinator

In Juli 2021 werd de functie van sales support coördinator ingevuld bij Benelux Scientific. Met Laura hebben we dan ook een stevige portie pit in ons team gebracht! We laten je graag kennismaken met Laura en kijken even mee op haar bord. Nieuwste menu: Sales support coordinator Laura. Laura is getrouwd en is mama van [...]

juli 4, 2022