PermTech: Een nieuwe leverancier voor permeabiliteitstesten

Benelux Scientific is verheugd een nieuwe samenwerking met PermTech te kunnen aankondigen voor de verdeling van permeabiliteitstesters in België.

Met deze samenwerking versterkt Benelux Scientific zijn huidige aanbod voor de verpakkingsindustrie.

Over PermTech

PermTech vervaardigt apparatuur voor het meten van de gasdoorlaatbaarheid (O2, CO2, H2O) van folies en verpakkingen. De gasdoorlaatbaarheid van kunststoffolies (mono- en multilayer, gemetalliseerd of gecoat), ook bekend als de barrière-eigenschap, is van groot belang bij het verpakken van levensmiddelen en farmaceutische producten. 

In feite is het vermogen om de inhoud van de verpakking te beschermen tegen contact met lucht van fundamenteel belang om een goede en gezonde houdbaarheid van de producten te garanderen. Ook containers zoals bag-in-box of PET-flessen kunnen getest worden met deze apparatuur. 

Een greep uit de PermTech apparatuur:

  • PermTech Perme Water Vapour Transmission Analyser
  • PermTech Perme Oxygen Permeability Tester
  • PermTech Perme Carbon Dioxide Permeability Tester
  • PermTech MultiPerm O2/H2O, O2/CO2 or H20/CO2
  • PermTech TotalPerm O2, CO2 and H20 all in one
  • PermTech Carbo Pack CO2 Carbon Dioxide Permeability Analyser

 

Niet alleen zorgt deze nieuwe samenwerking voor een synergie met het huidige aanbod voor de verpakkingsindustrie, ook vanuit de markt kwam een duidelijk signaal dat er nood was aan een ruimer en meer competitief aanbod. Benelux Scientific is dan ook overtuigd dat we deze vraag samen met PermTech zullen tegemoet komen. 

Benelux Scientific en PermTech zijn bijzonder trots op deze strategische samenwerking en kijken uit naar een mooie toekomst. Wilt u meer te weten komen over het aanbod van PermTech, klik dan hier om de catalogus te downloaden. 

Meer weten over de PermTech permeabiliteitstesten?

Neem contact met onze expert – Bart Weymeels via bart.weymeels@benelux-scientific.com voor meer product informatie of een demonstratie. Hij kijkt graag met u voor het beste product voor uw toepassing en noden.

Gerelateerde berichten

H2SECURE Concept: NETZSCH analyseert nu onder waterstofatmosfeer

STA 449 Serie analyse-instrumenten met nieuwe apparatuur In een wereld die steeds meer gericht is op duurzaamheid en groene technologieën, speelt waterstof (H2 ) een centrale rol. Het wordt steeds meer gezien als een bron van hoop voor groene oplossingen, van energieopwekking tot mobiliteit. Waarom waterstof? Als reactant in de industrie biedt waterstof aanzienlijke mogelijkheden [...]

Nieuwe ultracompacte droge dispersie-eenheid voor Fritsch Analysette 22 NEXT

De Laser Particle Sizers van de ANALYSETTE 22 NeXT van de FRITSCH serie worden wereldwijd gebruikt in productie- en kwaliteitscontrole en in onderzoek en ontwikkeling voor het nauwkeurig meten van deeltjesgrootte van vaste stoffen, suspensies en emulsies. Een optimaal gedispergeerd monster is de basisvoorwaarde voor een betrouwbare bepaling van de deeltjesgrootteverdeling. In principe kan het [...]

Hoe composietstalen op de juiste manier voorbereiden?

Laboratorium platenpersen vinden in de laatste jaren steeds meer toepassingen, vooral in de composietwereld. De persen van Fontijne Presses worden gebruikt om de productieprocessen van rubbers, kunststoffen en composieten te bestuderen. Elk monster heeft zijn eigen combinatie van instellingen waarmee rekening gehouden moet worden bij het voorbereiden van het monster om de resultaten van de [...]

juli 4, 2022