PermTech: Een nieuwe leverancier voor permeabiliteitstesten

Benelux Scientific is verheugd een nieuwe samenwerking met PermTech te kunnen aankondigen voor de verdeling van permeabiliteitstesters in België.

Met deze samenwerking versterkt Benelux Scientific zijn huidige aanbod voor de verpakkingsindustrie.

Over PermTech

PermTech vervaardigt apparatuur voor het meten van de gasdoorlaatbaarheid (O2, CO2, H2O) van folies en verpakkingen. De gasdoorlaatbaarheid van kunststoffolies (mono- en multilayer, gemetalliseerd of gecoat), ook bekend als de barrière-eigenschap, is van groot belang bij het verpakken van levensmiddelen en farmaceutische producten. 

In feite is het vermogen om de inhoud van de verpakking te beschermen tegen contact met lucht van fundamenteel belang om een goede en gezonde houdbaarheid van de producten te garanderen. Ook containers zoals bag-in-box of PET-flessen kunnen getest worden met deze apparatuur. 

Een greep uit de PermTech apparatuur:

  • PermTech Perme Water Vapour Transmission Analyser
  • PermTech Perme Oxygen Permeability Tester
  • PermTech Perme Carbon Dioxide Permeability Tester
  • PermTech MultiPerm O2/H2O, O2/CO2 or H20/CO2
  • PermTech TotalPerm O2, CO2 and H20 all in one
  • PermTech Carbo Pack CO2 Carbon Dioxide Permeability Analyser

 

Niet alleen zorgt deze nieuwe samenwerking voor een synergie met het huidige aanbod voor de verpakkingsindustrie, ook vanuit de markt kwam een duidelijk signaal dat er nood was aan een ruimer en meer competitief aanbod. Benelux Scientific is dan ook overtuigd dat we deze vraag samen met PermTech zullen tegemoet komen. 

Benelux Scientific en PermTech zijn bijzonder trots op deze strategische samenwerking en kijken uit naar een mooie toekomst. Wilt u meer te weten komen over het aanbod van PermTech, klik dan hier om de catalogus te downloaden. 

Meer weten over de PermTech permeabiliteitstesten?

Neem contact met onze expert – Bart Weymeels via bart.weymeels@benelux-scientific.com voor meer product informatie of een demonstratie. Hij kijkt graag met u voor het beste product voor uw toepassing en noden.

Gerelateerde berichten

Tinius Olsen voor de kwaliteitscontrole van aluminium composiet panelen

RMK Industries, de grootste fabrikant van aluminium composiet panelen in het Midden-Oosten, heeft gekozen voor mechanische testbanken van Tinius Olsen. Dit stelt het bedrijf in staat om de productieprocessen en de productkwaliteit voortdurend te verbeteren, waarbij de focus ligt op kwaliteitscontrole en, bovenal, het creëren van een ecologische voetafdruk.  Aluminium composiet panelen worden samengesteld met [...]

Benelux Scientific is de nieuwe distributeur van CDR FoodLab in de Benelux

Met enige fierheid kondigen we aan dat Benelux Scientific voortaan de verdeling van  CDR FoodLab op zich neemt voor de Benelux. CDR FoodLab maakt veelzijdige analysesystemen voor kwaliteitscontrole van voedingsmiddelen en dranken. CDR FoodLab analysetoestellen zijn gemakkelijk te hanteren en compact. Ze zijn zo ontwikkeld dat chemische analyses snel en eenvoudig kunnen worden uitgevoerd, niet [...]

Bezoek ons op Laborama 2024

De 24ste editie van Laborama vindt plaats op donderdag 14 en vrijdag 15 maart 2023 in Paleis 3 van Brussels Expo. Naast de volwaardige fysieke vakbeurs wordt er ook een interessant programma aangeboden om nog meer bezoekers aan te trekken. Zo staan er een 2-daags congres met interessante gastsprekers en een exclusief netwerk evenement op [...]

juli 4, 2022