Benelux Scientific is de nieuwe distributeur van de Compcut machines in België

Benelux Scientific is verheugd de distributie op de Belgische markt aan te kondigen van de Compcut composiet snijmachines, die gebruikt worden voor het snel en veilig  voorbereiden van consistente en nauwkeurige composiet testmonsters.

COMPCUT,  een gespecialiseerde divisie van Sharp & Tappin die state-of-the-art composiet snij- en bewerkingsoplossingen ontwerpt en produceert, verbetert hiermee haar levering en service aan de Europese markt door samen te werken met Benelux Scientific. 

Aangezien Compcut machines  meer en meer door toonaangevende fabrikanten, testinstituten en academische instellingen worden aangeschaft, wordt het gebruik ervan snel de norm voor het produceren van testmonsters en stijgt de vraag naar de technologie zowel in Europa als in de VS. Op het Europese vasteland, en nu ook in België, zal dit opwindende nieuwe partnerschap met Benelux Scientific meer bedrijven en organisaties in staat stellen om kritische composiet testmonsters te produceren met behulp van Compcut machines, nu zij zich aansluiten bij de honderden Composite Engineers die zich nu realiseren dat dit:  

  • Veiliger
  • Gemakkelijker
  • Sneller
  • Schoner
  • Kosteneffectief
  • Consequenter 
Compcut

Jon Small, COMPCUT Hoofd Verkoop, zei: “Wij zijn absoluut verheugd, en voelen ons zeer gelukkig om te kunnen samenwerken met het fantastische team van Benelux Scientific voor de distributie van de Compcut machines in België.  Terwijl wij reeds aan een aantal belangrijke klanten op het Europese vasteland hebben verkocht, hebben wij tot nu toe de actieve levering van machines in de gebieden afgehouden omdat wij er niet van overtuigd waren dat wij effectief een groot aantal eenheden lokaal konden leveren en ondersteunen.  Het Benelux Scientific team heeft niet alleen lokaal bereik en kennis, maar ze hebben ook aanzienlijke ervaring met het leveren en technisch ondersteunen van een reeks machines voor materiaaltesten. We zijn zeer verheugd om meer klanten in heel Europa te kunnen beleveren.  

Dit jaar zal het Benelux Scientific team aanwezig zijn op de Compcut stand op JEC WORLD in Parijs, waar zij zullen demonstreren hoe effectief de machines zijn door materialen live op hun stand te snijden.  Het event vindt plaats tussen 25 en 27 april. 

Maarten Debrouwere, Benelux Scientific Sales zegt: “We zien u graag bij  het aanstaande JEC WORLD event in April op de  Compcut stand (Hal 6, stand R73). De Compcut machines hebben de mogelijkheid om nauwkeurig een scala aan mogelijke composietmaterialen te snijden, waaronder Carbon Fibre Reinforced Polymer (CFRP), keramische en andere matrixcomposieten (CMC), alsmede Thermoplastische en Aramidevezelcomposieten.  Als u wilt zien of de machine geschikt is voor uw materialen, breng dan een composietmateriaal mee om te testen in een live demonstratie.”

Voor meer informatie kunt u terecht op de Compcut-website.

De Compcut-machines worden in Frankrijk al gedistribueerd en technisch onderhouden door France Scientifique, een bedrijf dat deel uitmaakt van de Aptco Group, die ook eigenaar is van Benelux Scientific.

 

Over Compcut / Sharp & Tappin

Compcut is een gespecialiseerde divisie van Sharp & Tappin Technologies, die een groeiende reeks composiet bewerkingsoplossingen ontwerpt, ontwikkelt en produceert, waaronder geavanceerde composietzagen en precisie-composietfrezen. Sharp & Tappin Technologies Ltd werd opgericht in 2003 als een ontwerp- en ontwikkelingsbedrijf dat de gecombineerde expertise van de oprichters samenbrengt, met een uniek in-house team van gespecialiseerde ingenieurs, ontwerpers en IT-experts die snel en flexibel kunnen werken.

In de afgelopen jaren is hun Compcut Composites Machining divisie snel uitgebreid om tegemoet te komen aan de groeiende belangstelling en vraag naar verspanende oplossingen die de uitdagingen die voortvloeien uit de groei en toepassing van geavanceerde composietmaterialen aankunnen. 

Van handmatig snijden tot automatisering: de overstap van universiteit van Nottingham naar de COMPCUT ACS 300

COMPCUT, de gespecialiseerde divisie van Sharp & Tappin die geavanceerde snij- en bewerkingsoplossingen voor composieten ontwerpt en produceert, is onlangs geprezen door de Universiteit van Nottingham voor het leveren van ultieme prestaties en veiligheid in geavanceerde snijoplossingen voor composieten aan haar Composites Research Group. De universiteit kocht de COMPCUT ACS 300 in februari eerder dit [...]

Compcut precisiesnijmachines op het scherpst van de snede

Succes bij het CTE  In navolging van ons recente artikel om composiet materialen van de hoogste kwaliteit te beoordelen als onderdeel van de Compcut uitdaging, blijven de verwezenlijkingen van het Sharp & Tappin team met hun assortiment composiet snijmachines groeien. Zo hebben ze onlangs een accreditatie ontvangen van Composite Test and Evaluation (CTE). Opnieuw een [...]

Keramische matrix-composieten snijden: hoe moet dat?

Enige tijd geleden werkte onze leverancier Sharp & Tappin nauw samen met het materiaaltestteam van het National Composites Centre (NCC) in Bristol om een serie snijtesten uit te voeren op monsters van composietmaterialen met keramische matrix (CMC). De uitdaging was om een serie snijtesten uit te voeren met de nieuwe Compcut snijmachine van Sharp & [...]

april 11, 2023