Compcut precisiesnijmachines op het scherpst van de snede

Succes bij het CTE 

In navolging van ons recente artikel om composiet materialen van de hoogste kwaliteit te beoordelen als onderdeel van de Compcut uitdaging, blijven de verwezenlijkingen van het Sharp & Tappin team met hun assortiment composiet snijmachines groeien. Zo hebben ze onlangs een accreditatie ontvangen van Composite Test and Evaluation (CTE). Opnieuw een groot succes in het vermogen van Compcut-machines om beter te presteren dan concurrenten en veel sneller resultaten te behalen.  
Het CTE is volledig uitgerust om de nieuwste composietmaterialen en componenten, kleefstoffen en andere niet-metallische materialen te testen, met een brede waaier van evaluatiediensten. Twee composietsnijmachines (Compcut CPS 200 en CPS 1000) zijn momenteel in gebruik bij het CTE, samen met een precisiecomposietmachine (PCR 300), voor de productie van hoogwaardige monsters. 
 
Het CTE heeft vele jaren ervaring in het evalueren van onderdelen voor industrieën zoals lucht- en ruimtevaart, bouw, automobielindustrie en milieu. Het test al meer dan tien jaar niet-metallische materialen en heeft een diepgaand en nauwgezet begrip van de treksterkte, duurzaamheid en afwerking van composietmaterialen in vergelijking met traditionele metalen. 
 
Met behulp van de Compcut-machines van Sharp & Tappin biedt het CTE betrouwbare, kosteneffectieve en snelle kwalificatie voor een verscheidenheid aan composietmonsters. 

Compcut Saws

Snijden boven de rest

Onze Compcut-snijmachines presteerden uitzonderlijk goed tijdens recente tests in het CTE. In slechts 11 uur waren de CPS machines in staat om 842 composietmonsters efficiënt te snijden – dat is elke 47 seconden een monster dat klaar is om te testen. Ter vergelijking: het zagen van dezelfde monsters met een handzaag zou meer dan 5 minuten per monster in beslag nemen, rekening houdend met de voorbereiding en nabereiding van het composietmateriaal.

Dankzij eerdere proeven die zijn uitgevoerd voor het National Composites Centre (NCC), waarbij de precisiecomposietsnijmachine werd gebruikt om haltervormige monsters te snijden uit een keramisch matrixcomposiet (CMC), heeft Sharp & Tappin de norm gezet voor schone, herhaalbare afwerkingen bij het Composite Test and Evaluation (CTE), met een uitvalpercentage van bijna nul.

Het CTE testte eerst de Compcut machines alvorens ze aan te schaffen vanwege de indrukwekkende resultaten die werden behaald tijdens succesvolle proeven. Paul Yeo, directeur van het CTE, zei over de Compcut-innovatie:

“Wij bewerkten onlangs 240 laminaten in 3840 monsters en verloren geen enkel monster omdat het buiten tolerantie was. Naast het aantonen van de reproduceerbaarheid, werden deze monsters gesneden in verschillende soorten componenten, allemaal van verschillende maten en vormen, wat de hoge efficiëntie van de Compcut-machines van Sharp & Tappin bevestigt.

De door de snijmachines geproduceerde monsters overtroffen de eisen van de gangbare internationale normen waaraan het CTE zijn testen onderwerpt.

Onze nieuwste generatie Compcut-snijmachines biedt een dusdanig hoge productiekwaliteit dat er geen verdere voorbereiding van de composietmaterialen nodig is, die gewoonlijk wordt uitgevoerd om bewerkingssporen te verwijderen, aangezien de composietsnijmachines een uitzonderlijke randafwerking opleveren. Het CTE kan zijn klanten daarom aanzienlijke kostenvoordelen bieden in een korter tijdsbestek, waardoor de productiestroom verbetert en de productieschaal toeneemt.

De 3.840 monsters die we onlangs hebben getest, gaven ons voldoende resultaten om te vergelijken met onze bedrijfsprocessen,” zegt Paul. “Dit heeft ons 4 weken werk en programmeertijd bespaard dankzij de overbodigheid van de nabewerking. De tijd die nodig is om composietmaterialen te snijden is aanzienlijk verminderd, wat betekent dat klanten niet alleen hun aanvragen sneller verwerkt zien, maar ook hun producten op tijd en met de hoogste snijnauwkeurigheid ontvangen.

Compcut surface finish

Een goed voorbeeld voor de Compcut-uitdaging 

De Compcut-uitdaging is in volle gang. Instellingen zoals het National Composites Centre (NCC) en Composite Test and Evaluation (CTE) hebben al de verbazingwekkende effecten gezien van het gebruik van Compcut-machines om composietmaterialen snel en nauwkeurig te snijden. De machines zijn eenvoudig te gebruiken en vereisen weinig training. 
 
Zoals het CTE opmerkte, was voorafgaande ervaring met CNC-verspaning geen vereiste om de Compcut machines te leren gebruiken, waarbij proeven aantoonden dat preparaten konden worden geproduceerd met slechts één uur training. 

Compcut Samples

Onze machines, die gemakkelijk aan te leren en te gebruiken zijn, kunnen nu worden aangeboden aan een breder scala van ervaringsniveaus in de industrie, waardoor alle klanten die voor Sharp & Tappin kiezen kunnen profiteren van de beste snijoplossing voor hun budget. 

Hoe kunnen we je helpen?

Neem contact op met Bart Weymeels, onze productspecialist, als u meer informatie wilt over COMPCUT.

Gerelateerde berichten

Van handmatig snijden tot automatisering: de overstap van universiteit van Nottingham naar de COMPCUT ACS 300

COMPCUT, de gespecialiseerde divisie van Sharp & Tappin die geavanceerde snij- en bewerkingsoplossingen voor composieten ontwerpt en produceert, is onlangs geprezen door de Universiteit van Nottingham voor het leveren van ultieme prestaties en veiligheid in geavanceerde snijoplossingen voor composieten aan haar Composites Research Group. De universiteit kocht de COMPCUT ACS 300 in februari eerder dit [...]

Keramische matrix-composieten snijden: hoe moet dat?

Enige tijd geleden werkte onze leverancier Sharp & Tappin nauw samen met het materiaaltestteam van het National Composites Centre (NCC) in Bristol om een serie snijtesten uit te voeren op monsters van composietmaterialen met keramische matrix (CMC). De uitdaging was om een serie snijtesten uit te voeren met de nieuwe Compcut snijmachine van Sharp & [...]

Optimaliseren en stroomlijnen van het productieproces van composietmonsters

Bij het testen van composietmaterialen wordt algemeen erkend dat positieve resultaten afhangen van de precisie en kwaliteit van de monsters. Dit betekent dat als uw monsters consequent worden geproduceerd volgens de strengste normen (dit betekent goede oppervlakteafwerking, parallelliteit en loodrechtheid), uw testresultaten de werkelijke eigenschappen van het geteste materiaal zullen weerspiegelen. Als uw monsters echter [...]

september 20, 2023