Tinius Olsen voor de kwaliteitscontrole van aluminium composiet panelen

RMK Industries, de grootste fabrikant van aluminium composiet panelen in het Midden-Oosten, heeft gekozen voor mechanische testbanken van Tinius Olsen. Dit stelt het bedrijf in staat om de productieprocessen en de productkwaliteit voortdurend te verbeteren, waarbij de focus ligt op kwaliteitscontrole en, bovenal, het creëren van een ecologische voetafdruk. 

Aluminium composiet panelen worden samengesteld met behulp van de beste grondstoffen en de nieuwste technologieën, wat resulteert in producten van topkwaliteit die voldoen aan de industrie standaarden en internationale normen zoals ASTM, NFPA, USGBC LEED, EN en ISO. 

De lichtgewicht aluminium composiet panelen worden gebruikt bij buitengevels en puien om de esthetiek en weersbestendigheid van gebouwen te verbeteren. Ze bieden een aantal voordelen, waaronder uitstekende duurzaamheid, laag gewicht, hoge weersbestendigheid, en zijn bovendien kosteneffectief, eenvoudig te installeren en onderhoudsarm. 

Tinius Olsen Trekbank

Mechanisch testlaboratorium

RMK heeft zijn eigen testlaboratorium, dat een breed scala aan testen uitvoert tijdens het productieproces.

“We voeren veel mechanische testen uit op onze producten met behulp van onze Tinius Olsen 25ST, zoals de 180 graden peel, treksterkte, punch shear, buigsterkte en nog veel meer.”

Een jaar na de aankoop bevestigt RMK dat de 25ST mechanische testmachine uitstekend voldoet aan hun behoeften op het gebied van materiaaltesten. Het helpt RMK in het bijzonder om ervoor te zorgen dat producten volgens de hoogste normen worden geleverd.

Tinius Olsen in gebruik

We hebben voor de apparatuur van Tinius Olsen gekozen vanwege hun reputatie, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Met Tinius Olsen kunnen we onze klanten garanderen dat onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. We zijn ook blij met de technische en applicatieve ondersteuning van het team dat ons periodiek bezoekt.

Ben je geïnteresseerd in onze trekbanken?

Neem contact op met Bart Weymeels, onze productspecialist, als je meer informatie wilt over onze trekbanken.

Gerelateerde berichten

Ontvang een gratis vintage poster van Tinius Olsen voor jouw lab!

Bij Benelux Scientific zijn we verheugd om onze partner (sinds meer dan 20 jaar) Tinius Olsen onder de aandacht te brengen. Als toonaangevende fabrikant van trekbanken bieden ze hoogwaardige oplossingen voor materiaalkarakterisatie in verschillende industrieën. Of het nu gaat om polymeren, metalen, textiel of bouwmaterialen, hun trekbanken stellen u in staat om nauwkeurige en betrouwbare [...]

Mechanische eigenschappen van isolatiemateriaal: duurder én sterker

Je kan er vandaag nog moeilijk naast kijken. Naast de enorme stijging van de energieprijzen nemen ook de prijzen van bouwmaterialen een enorme vlucht. En net nu we wegens klimaatverandering en de stijging van de energieprijzen massaal moeten isoleren, gaan ook de prijzen voor isolatiematerialen pijlsnel de lucht in… Dat leek ons reden genoeg om [...]

Vermoeiing in blad- en spiraalveren testen

Het moderne leven is sterk afhankelijk van ijzer, het meest gebruikte van alle metalen. Het is nodig om de meest eenvoudige dagelijkse taken uit te voeren. IJzer, dat meestal wordt gebruikt om staal te vormen, draagt bij aan veel toepassingen. Het beton in snelwegen en gebouwen heeft staal nodig voor extra sterkte. Transport, van een [...]

februari 29, 2024