Vector is een echte revolutie op de markt voor trekproeven

In de precisiegerichte wereld van materiaalkarakterisatie introduceert Tinius Olsen een baanbrekende innovatie: de Vector extensometer. Dit geavanceerde meetinstrument is ontworpen om de uitdagingen van traditionele trekproefmethoden aan te pakken en biedt een nieuwe standaard voor nauwkeurigheid en gebruiksgemak.

De beperkingen van traditionele extensometers

Clip-on extensometers worden nog veel gebruikt maar zijn vatbaar voor schade en vereisen zorgvuldige bediening. Laboratoria die aan diverse testnormen moeten voldoen, kunnen geconfronteerd worden met de noodzaak van meerdere apparaten om verschillende meetlengtes te bestrijken.

Conventionele contactloze video-extensometers werken in het 2D-vlak, waardoor het beeld vaak opnieuw gekalibreerd moet worden, afhankelijk van het vereiste gezichtsveld en de resolutie. Dit is minder een probleem in R&D en projectmatige testsituaties, maar misschien wel in routines zoals QC.

Vector extensometrie

Tinius Olsen heeft een QC-vriendelijk optisch scanapparaat ontwikkeld met een sterke patroonherkenning van de gage-lengte en krachtige algoritmen.

Bovendien elimineert de Vector out-of-plane bewegingen door een volumetrisch gezichtsveld in plaats van een vlak gezichtsveld. De Vector bevat stereoscopische opnames, dus de afstand tot het doelwit is niet langer een probleem.

Voordelen

Geen problemen met gevoelige clip-on apparaten in kwaliteitscontroleomgevingen.
Snelle, repetitieve en nauwkeurige bepaling van de lengtemaat na eenvoudig markeringen.
Hoge nauwkeurigheid van de rekmeting, met een resolutie van 0,5 micron.
Eenvoudige financiële afweging vergeleken met de incrementele clip-on gebruikskosten.

Software Integratie

De Vector werkt naadloos samen met Tinius Olsen’s Horizon-testsoftware, waardoor directe rekmetingen mogelijk zijn. Voor meer diepgaande beeldanalyse worden andere types video tracking middelen ingezet.

Ontdek de Vector

Voor laboratoria die streven naar de hoogste standaarden in materiaaltesten, biedt de Vector een ongeëvenaarde oplossing. Neem contact op voor een demonstratie of om de mogelijkheden van de Vector verder te verkennen. Download ook de whitepaper voor een diepgaande blik op deze revolutionaire technologie.

Meer info over vector extensometrie?

Neem contact op met Maarten voor meer info.

Gerelateerde berichten

De nieuwe TruScan G3 handheld Raman analyzer van Thermo Fisher Scientific

Bij Benelux Scientific zijn we altijd op zoek naar de nieuwste innovaties die de kwaliteit en efficiëntie van productieprocessen kunnen verbeteren. Vandaag presenteren we met trots de TruScan G3 handheld Raman analyzer van ThermoFisher Scientific, een baanbrekende oplossing die de manier waarop grondstofidentificatie wordt uitgevoerd, revolutioneert. Dit geavanceerde analysetoestel is speciaal ontworpen om de uitdagingen [...]

Tagarno T50 – Een nieuwe digitale microscoop met 4K en 60 live beelden per seconde 

De TAGARNO T50 wordt in 2024 gelanceerd en biedt Het beste livebeeld ter wereld met 4K en 60 beelden per seconde. Automatische hoogteverstelling met autofocus Vergroting met laag en hoog vermogen (tot 660x) op één systeem Magnetische bevestiging voor lens en ringverlichting Grote werkruimte Gebruikersprofielen en aanpassing van menu's Software en AI-mogelijkheden Waarom 4K/60 FPS [...]

Wat is PIP?

Ben je op zoek naar manieren om je testprocessen te versnellen en kosten te besparen? Ontdek hoe PIP (Profilometry-based Indentation Plastometry) je onderzoek en ontwikkeling naar een hoger niveau kan tillen. Snelle, gestroomlijnde testen PIP vereenvoudigt het testproces, van een minimale voorbereiding van het monster (p1200 finish) tot een volledig geautomatiseerde test die slechts vijf [...]

juni 19, 2024