Benelux Scientific: Uw betrouwbare partner in polymeeronderzoek

In de wereld van de polymeer- en kunststoffenindustrie is kwaliteitscontrole, karakterisatie en voortdurend onderzoek en ontwikkeling essentieel voor het waarborgen van de prestaties en betrouwbaarheid van uw producten. Bij Benelux Scientific begrijpen we dat deze aspecten cruciaal zijn voor uw succes en daarom bieden wij geavanceerde analysetechnieken aan om u te ondersteunen bij uw proces. Hieronder hebben we een paar essentiële technieken opgesomd.

Differential Scanning Calorimetry (DSC) vs. Dynamic Mechanical Analysis (DMA)

DSC

DSC is een krachtige techniek om de thermische eigenschappen van polymeren te karakteriseren. Door de warmtestromen te meten die optreden bij veranderingen in de fasetoestand, kunnen we cruciale informatie verkrijgen over de glasovergangstemperatuur, kristallisatiegedrag en stabiliteit van uw materialen. Dit stelt u in staat om niet alleen de kwaliteit van uw producten te verifiëren, maar ook om uw productieprocessen te optimaliseren voor maximale prestaties en efficiëntie.

DMA

DMA stelt ons in staat om de mechanische eigenschappen van polymeren te onderzoeken onder dynamische belastingen. Of het nu gaat om het meten van de visco-elastische eigenschappen, de elasticiteitsmodulus of de verwekingstemperatuur, DMA biedt cruciale inzichten die kunnen worden toegepast op zowel productontwikkeling als kwaliteitsborging.

Melt Flow Index (MFI)

MFI is een standaardtestmethode voor het meten van de viscositeit van gesmolten polymeren. Deze informatie is van vitaal belang voor het begrijpen van de verwerkbaarheid van uw materialen en kan direct worden gekoppeld aan eigenschappen zoals spuitgietbaarheid en extrudeerbaarheid. De Tinius Olsen Model MP 1200 melt flow tester kan melt flow bepalen volgens de meest gangbare normen zoals de ASTM D1238, ISO 1133-1 & 2. Hij is beschikbaar in een manuele en gemotorizeerde versie, en kan uitgerust worden met opties zoals een verplaatsingsmeter en monstercutter.

Download de brochure hier

Trekbanken

Trekbanken zijn onmisbaar voor het testen van de mechanische eigenschappen van polymeren, zoals treksterkte, buigsterkte en elasticiteitsmodulus. Deze gegevens zijn van cruciaal belang voor het valideren van de kwaliteit van uw producten en het optimaliseren van de materiaalkeuze voor specifieke toepassingen. De trekbanken van Tinus Olsen bieden  hoogwaardige oplossingen voor materiaalkarakterisatie in verschillende industrieën.

Ontdek hier waarom trekbanken onmisbaar zijn in uw labo

TrinamiX draagbare NIR-analyzers

De trinamiX draagbare NIR-analyzers worden voornamelijk gebruikt voor de identificatie van polymeren, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor de recyclingindustrie. Met deze geavanceerde technologie kunt u snel en accuraat het type polymeer bepalen, zelfs bij complexe mengsels. Dit is van onschatbare waarde voor recyclingfaciliteiten, waar efficiënte sortering en verwerking van verschillende polymeren cruciaal zijn. Door snel te kunnen identificeren welke polymeren worden gerecycled, kunnen bedrijven hun processen optimaliseren en zorgen voor een effectievere verwerking van afvalmaterialen.

Lees hier meer

Bij Benelux Scientific hebben we de nodige ervaring om u te ondersteunen  in de polymeerindustrie. Of u nu geïnteresseerd bent in het verbeteren van uw kwaliteitscontrole, het optimaliseren van uw R&D-processen of het karakteriseren van nieuwe materialen, wij staan klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze firma of een van de bovengenoemde technieken. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen bij uw analytische behoeften.

Meer weten over polymeeronderzoek?

Contacteer Bart Weymeels voor meer info.

Gerelateerde berichten

De nieuwe TruScan G3 handheld Raman analyzer van Thermo Fisher Scientific

Bij Benelux Scientific zijn we altijd op zoek naar de nieuwste innovaties die de kwaliteit en efficiëntie van productieprocessen kunnen verbeteren. Vandaag presenteren we met trots de TruScan G3 handheld Raman analyzer van ThermoFisher Scientific, een baanbrekende oplossing die de manier waarop grondstofidentificatie wordt uitgevoerd, revolutioneert. Dit geavanceerde analysetoestel is speciaal ontworpen om de uitdagingen [...]

Tagarno T50 – Een nieuwe digitale microscoop met 4K en 60 live beelden per seconde 

De TAGARNO T50 wordt in 2024 gelanceerd en biedt Het beste livebeeld ter wereld met 4K en 60 beelden per seconde. Automatische hoogteverstelling met autofocus Vergroting met laag en hoog vermogen (tot 660x) op één systeem Magnetische bevestiging voor lens en ringverlichting Grote werkruimte Gebruikersprofielen en aanpassing van menu's Software en AI-mogelijkheden Waarom 4K/60 FPS [...]

Wat is PIP?

Ben je op zoek naar manieren om je testprocessen te versnellen en kosten te besparen? Ontdek hoe PIP (Profilometry-based Indentation Plastometry) je onderzoek en ontwikkeling naar een hoger niveau kan tillen. Snelle, gestroomlijnde testen PIP vereenvoudigt het testproces, van een minimale voorbereiding van het monster (p1200 finish) tot een volledig geautomatiseerde test die slechts vijf [...]

juni 26, 2024