Ontdek de nieuwste LabTop serie benchtop laboratoriumpersen

De nieuwe LabTop serie van Fontijne Presses is de meest compacte hydraulische tafelpers voor veeleisende toepassingen en geautomatiseerd gebruik. Dankzij zijn kleine voetafdruk en 230V aansluiting kan de LabTop pers in elk labo geïnstalleerd worden. Bovendien worden het ergonomische ontwerp en de eenvoudige touch screen interface zeer gewaardeerd door laboranten.

Luc Pattyn, Sales en Marketing Director bij Fontijne Presses vertelt meer over hoe deze nieuwe serie tot stand is gekomen:

“Meteen nadat we onze kleine, handbediende benchtop laboratoriumpersen LabManual 300 en LabManual 50 hadden geïntroduceerd, kregen we vragen naar een vergelijkbaar klein benchtop instrument, maar dan geautomatiseerd. Dus begonnen we na te denken over hoe we de voordelen van de LabManual serie en de geautomatiseerde LabEcon/LabPro serie konden combineren in een totaal nieuw product”.

De LabTop is de perfecte aanvulling op de reeds bestaande serie laboplatenpersen van Fontijne Presses en wordt aanbevolen voor alle veeleisende kwaliteitscontrole- en R&D-toepassingen waarbij nauwkeurigheid en consistentie een eerste vereiste zijn.

Afhankelijk van het model – 150 of 300 – gaat het persbereik van de persen tot 150 of 300 kN bij 300°C. Ongeacht het model of de gebruikte instellingen zijn de resultaten altijd nauwkeurig en consistent. Bovendien is de LabTop serie uitgerust met vele extra veiligheidsvoorzieningen, zoals een vaste bovenplaat, een noodstopsysteem en een veiligheidsscherm.

De LabTop serie wordt standaard geleverd met het ProView-besturingssysteem. Het ProView-systeem maakt gebruik van een 15″ touchscreen en biedt volledige controle over de perscyclus. Dit wordt geleverd met een groot aantal functies en instelmogelijkheden, zoals temperatuur- en drukregeling, lineaire verwarmings- en koelcurves, drukloze voorverwarming, grafische weergave van het proces, datalogging en USB-exportopties, alsmede verschillende toegangsniveaus.

LabTop front

Unieke kenmerken van de nieuwe LabTop serie:

  • Volledig geautomatiseerd 
  • Compact ontwerp en kleine footprint
  • 230V aansluiting voor eenvoudige installatie in elk lab of onderzoeksinstituut
  • 15” gebruiksvriendelijk touchscreen voor volledige controle over de perscyclus en de voortgang van lopende processen
  • Verwarmingssnelheid max. 10°C/min
  • Goede zichtbaarheid van de platen dankzij een volledig doorkijkontwerp

 

Als u geïnteresseerd bent in de nieuwe serie, neem dan contact met ons op voor meer informatie en een productdemonstratie.

Gerelateerde berichten

Benelux Scientific zet stapje extra via maatwerk

Tinius Olsen ontwikkelt en levert trekbanken voor mechanische tests. Het aanbod bestaat uit ongeveer tien varianten, steeds met een verschillende maximale kracht en een andere capaciteit. De systemen zijn rechttoe rechtaan; de echte variatie zit in de duizenden opties die er zijn voor wat betreft opspanmethodes, klemmen, platen en extra features. Precies daar zit de [...]

Microscopie van kunststoffen met de Phenom ProX Desktop SEM

Snelle en nauwkeurige SEM defectenanalyse Of onderzoekers nu werken aan het uitvoeren van plastic defectenanalyse of het monitoren van microplastic verontreiniging, ze hebben een snelle en nauwkeurige manier nodig om hun monsters te analyseren. De Thermo Scientific Phenom ProX Desktop Scanning Electron Microscope (SEM) komt aan deze behoefte tegemoet en is een snel en flexibel [...]

De winter is voorbij! We kunnen onze zomerbanden er weer op zetten.

Voor veel mensen, vooral in landen met extreme weersomstandigheden, is het verplicht om twee sets banden te hebben, één voor de zomer en één voor de winter. Voor andere landen, zoals bijvoorbeeld Frankrijk, zijn nieuwe verordeningen, in werking getreden. Deze nieuwe wetten bevatten de regels voor de uitrusting van bepaalde voertuigen tijdens de winterperiode voor [...]

november 9, 2022