Ontdek de nieuwste LabTop serie benchtop laboratoriumpersen

De nieuwe LabTop serie van Fontijne Presses is de meest compacte hydraulische tafelpers voor veeleisende toepassingen en geautomatiseerd gebruik. Dankzij zijn kleine voetafdruk en 230V aansluiting kan de LabTop pers in elk labo geïnstalleerd worden. Bovendien worden het ergonomische ontwerp en de eenvoudige touch screen interface zeer gewaardeerd door laboranten.

Luc Pattyn, Sales en Marketing Director bij Fontijne Presses vertelt meer over hoe deze nieuwe serie tot stand is gekomen:

“Meteen nadat we onze kleine, handbediende benchtop laboratoriumpersen LabManual 300 en LabManual 50 hadden geïntroduceerd, kregen we vragen naar een vergelijkbaar klein benchtop instrument, maar dan geautomatiseerd. Dus begonnen we na te denken over hoe we de voordelen van de LabManual serie en de geautomatiseerde LabEcon/LabPro serie konden combineren in een totaal nieuw product”.

De LabTop is de perfecte aanvulling op de reeds bestaande serie laboplatenpersen van Fontijne Presses en wordt aanbevolen voor alle veeleisende kwaliteitscontrole- en R&D-toepassingen waarbij nauwkeurigheid en consistentie een eerste vereiste zijn.

Afhankelijk van het model – 150 of 300 – gaat het persbereik van de persen tot 150 of 300 kN bij 300°C. Ongeacht het model of de gebruikte instellingen zijn de resultaten altijd nauwkeurig en consistent. Bovendien is de LabTop serie uitgerust met vele extra veiligheidsvoorzieningen, zoals een vaste bovenplaat, een noodstopsysteem en een veiligheidsscherm.

De LabTop serie wordt standaard geleverd met het ProView-besturingssysteem. Het ProView-systeem maakt gebruik van een 15″ touchscreen en biedt volledige controle over de perscyclus. Dit wordt geleverd met een groot aantal functies en instelmogelijkheden, zoals temperatuur- en drukregeling, lineaire verwarmings- en koelcurves, drukloze voorverwarming, grafische weergave van het proces, datalogging en USB-exportopties, alsmede verschillende toegangsniveaus.

LabTop front

Unieke kenmerken van de nieuwe LabTop serie:

  • Volledig geautomatiseerd 
  • Compact ontwerp en kleine footprint
  • 230V aansluiting voor eenvoudige installatie in elk lab of onderzoeksinstituut
  • 15” gebruiksvriendelijk touchscreen voor volledige controle over de perscyclus en de voortgang van lopende processen
  • Verwarmingssnelheid max. 10°C/min
  • Goede zichtbaarheid van de platen dankzij een volledig doorkijkontwerp

 

Als u geïnteresseerd bent in de nieuwe serie, neem dan contact met ons op voor meer informatie en een productdemonstratie.

Gerelateerde berichten

We hebben de juiste laboratoriumpers voor elk monster

Naarmate materialen geavanceerder worden, moet uw laboratoriumpers dit ook zijn: Zijn uw monsterplaten van gelijkmatige dikte over de hele plaat? Weet u wat de effecten zijn van het niet hebben van dezelfde verwarmings- en koelsnelheden over uw plaat? Zijn uw monsters echt ASTM D4703 conform? Als je zelfs maar de geringste twijfel hebt, is het [...]

Manuele vs automatische platenpersen: wat is het beste voor uw lab?

Fontijne Presses is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige verwarmde platenpersen voor verschillende industrieën en toepassingen. Hun persen zijn ontworpen met state-of-the-art technologie en functies die optimale prestaties en resultaten garanderen. In dit artikel vergelijken we hun handbediende en geautomatiseerde persen en bespreken we hun voor- en nadelen voor verschillende processen. Allereerst is het belangrijk om [...]

Past de laboratoriumplatenpers in uw labo?

De laboratorium platenpers is een belangrijk hulpmiddel voor het voorbereiden van monsters zoals polymeren, rubber of kunststof met reproduceerbare resultaten. Een gelijkmatige temperatuurverdeling over het plaatoppervlak, mechanische stevigheid om de constante dikte van de monsters te garanderen en een consistente sluitkracht zijn basiselementen om betrouwbare en reproduceerbare resultaat te garanderen. 3 afwegingen bij het aanschaffen [...]

november 9, 2022