Ontdek de nieuwste LabTop serie benchtop laboratoriumpersen

De nieuwe LabTop serie van Fontijne Presses is de meest compacte hydraulische tafelpers voor veeleisende toepassingen en geautomatiseerd gebruik. Dankzij zijn kleine voetafdruk en 230V aansluiting kan de LabTop pers in elk labo geïnstalleerd worden. Bovendien worden het ergonomische ontwerp en de eenvoudige touch screen interface zeer gewaardeerd door laboranten.

Luc Pattyn, Sales en Marketing Director bij Fontijne Presses vertelt meer over hoe deze nieuwe serie tot stand is gekomen:

“Meteen nadat we onze kleine, handbediende benchtop laboratoriumpersen LabManual 300 en LabManual 50 hadden geïntroduceerd, kregen we vragen naar een vergelijkbaar klein benchtop instrument, maar dan geautomatiseerd. Dus begonnen we na te denken over hoe we de voordelen van de LabManual serie en de geautomatiseerde LabEcon/LabPro serie konden combineren in een totaal nieuw product”.

De LabTop is de perfecte aanvulling op de reeds bestaande serie laboplatenpersen van Fontijne Presses en wordt aanbevolen voor alle veeleisende kwaliteitscontrole- en R&D-toepassingen waarbij nauwkeurigheid en consistentie een eerste vereiste zijn.

Afhankelijk van het model – 150 of 300 – gaat het persbereik van de persen tot 150 of 300 kN bij 300°C. Ongeacht het model of de gebruikte instellingen zijn de resultaten altijd nauwkeurig en consistent. Bovendien is de LabTop serie uitgerust met vele extra veiligheidsvoorzieningen, zoals een vaste bovenplaat, een noodstopsysteem en een veiligheidsscherm.

De LabTop serie wordt standaard geleverd met het ProView-besturingssysteem. Het ProView-systeem maakt gebruik van een 15″ touchscreen en biedt volledige controle over de perscyclus. Dit wordt geleverd met een groot aantal functies en instelmogelijkheden, zoals temperatuur- en drukregeling, lineaire verwarmings- en koelcurves, drukloze voorverwarming, grafische weergave van het proces, datalogging en USB-exportopties, alsmede verschillende toegangsniveaus.

LabTop front

Unieke kenmerken van de nieuwe LabTop serie:

  • Volledig geautomatiseerd 
  • Compact ontwerp en kleine footprint
  • 230V aansluiting voor eenvoudige installatie in elk lab of onderzoeksinstituut
  • 15” gebruiksvriendelijk touchscreen voor volledige controle over de perscyclus en de voortgang van lopende processen
  • Verwarmingssnelheid max. 10°C/min
  • Goede zichtbaarheid van de platen dankzij een volledig doorkijkontwerp

 

Als u geïnteresseerd bent in de nieuwe serie, neem dan contact met ons op voor meer informatie en een productdemonstratie.

Gerelateerde berichten

Ga de Compcut-uitdaging aan!

In de composietenbranche is het produceren van consistent nauwkeurige en perfecte testmonsters een essentieel onderdeel van het werk. Voor velen is het echter een lastige, trage, vuile, arbeidsintensieve aangelegenheid met een hoog gezondheids- en veiligheidsrisico. Vele toonaangevende bedrijven en academische instituten hebben hiervoor nu een oplossing gevonden dankzij de Compcut snijmachines. De Compcut oplossing is [...]

Hoe platenpersen uw laboratoriumwerk kunnen verbeteren

In dit artikel leggen we uit voor welke toepassingen het nuttig is om de laboratorium-platenpers van Fontijne Presses te gebruiken. We tonen ook waarom een specifieke laboratoriumpers de beste oplossing is om uw monsters te bereiden, ook als u al over een productiepers of spuitgietmachine beschikt. Wat is een laboratoriumpers? Een laboratoriumpers is een instrument [...]

Benelux Scientific gaat samenwerking aan met trinamiX en RTT voor een duurzame toekomst

Benelux Scientific is verheugd om een samenwerking aan te kondigen met trinamiX en RTT. Deze twee innovatieve bedrijven hebben recent toestellen ontwikkeld om recycled plastics beter te identificeren. Dit is een belangrijke ontwikkeling, omdat het recycleren van plastics vandaag steeds meer van belang wordt. De impact van plastic op het milieu is immers groot en [...]

november 9, 2022