Ontdek de nieuwste LabTop serie benchtop laboratoriumpersen

De nieuwe LabTop serie van Fontijne Presses is de meest compacte hydraulische tafelpers voor veeleisende toepassingen en geautomatiseerd gebruik. Dankzij zijn kleine voetafdruk en 230V aansluiting kan de LabTop pers in elk labo geïnstalleerd worden. Bovendien worden het ergonomische ontwerp en de eenvoudige touch screen interface zeer gewaardeerd door laboranten.

Luc Pattyn, Sales en Marketing Director bij Fontijne Presses vertelt meer over hoe deze nieuwe serie tot stand is gekomen:

“Meteen nadat we onze kleine, handbediende benchtop laboratoriumpersen LabManual 300 en LabManual 50 hadden geïntroduceerd, kregen we vragen naar een vergelijkbaar klein benchtop instrument, maar dan geautomatiseerd. Dus begonnen we na te denken over hoe we de voordelen van de LabManual serie en de geautomatiseerde LabEcon/LabPro serie konden combineren in een totaal nieuw product”.

De LabTop is de perfecte aanvulling op de reeds bestaande serie laboplatenpersen van Fontijne Presses en wordt aanbevolen voor alle veeleisende kwaliteitscontrole- en R&D-toepassingen waarbij nauwkeurigheid en consistentie een eerste vereiste zijn.

Afhankelijk van het model – 150 of 300 – gaat het persbereik van de persen tot 150 of 300 kN bij 300°C. Ongeacht het model of de gebruikte instellingen zijn de resultaten altijd nauwkeurig en consistent. Bovendien is de LabTop serie uitgerust met vele extra veiligheidsvoorzieningen, zoals een vaste bovenplaat, een noodstopsysteem en een veiligheidsscherm.

De LabTop serie wordt standaard geleverd met het ProView-besturingssysteem. Het ProView-systeem maakt gebruik van een 15″ touchscreen en biedt volledige controle over de perscyclus. Dit wordt geleverd met een groot aantal functies en instelmogelijkheden, zoals temperatuur- en drukregeling, lineaire verwarmings- en koelcurves, drukloze voorverwarming, grafische weergave van het proces, datalogging en USB-exportopties, alsmede verschillende toegangsniveaus.

LabTop front

Unieke kenmerken van de nieuwe LabTop serie:

  • Volledig geautomatiseerd 
  • Compact ontwerp en kleine footprint
  • 230V aansluiting voor eenvoudige installatie in elk lab of onderzoeksinstituut
  • 15” gebruiksvriendelijk touchscreen voor volledige controle over de perscyclus en de voortgang van lopende processen
  • Verwarmingssnelheid max. 10°C/min
  • Goede zichtbaarheid van de platen dankzij een volledig doorkijkontwerp

 

Als u geïnteresseerd bent in de nieuwe serie, neem dan contact met ons op voor meer informatie en een productdemonstratie.

Gerelateerde berichten

Tinius Olsen voor de kwaliteitscontrole van aluminium composiet panelen

RMK Industries, de grootste fabrikant van aluminium composiet panelen in het Midden-Oosten, heeft gekozen voor mechanische testbanken van Tinius Olsen. Dit stelt het bedrijf in staat om de productieprocessen en de productkwaliteit voortdurend te verbeteren, waarbij de focus ligt op kwaliteitscontrole en, bovenal, het creëren van een ecologische voetafdruk.  Aluminium composiet panelen worden samengesteld met [...]

Benelux Scientific is de nieuwe distributeur van CDR FoodLab in de Benelux

Met enige fierheid kondigen we aan dat Benelux Scientific voortaan de verdeling van  CDR FoodLab op zich neemt voor de Benelux. CDR FoodLab maakt veelzijdige analysesystemen voor kwaliteitscontrole van voedingsmiddelen en dranken. CDR FoodLab analysetoestellen zijn gemakkelijk te hanteren en compact. Ze zijn zo ontwikkeld dat chemische analyses snel en eenvoudig kunnen worden uitgevoerd, niet [...]

Bezoek ons op Laborama 2024

De 24ste editie van Laborama vindt plaats op donderdag 14 en vrijdag 15 maart 2023 in Paleis 3 van Brussels Expo. Naast de volwaardige fysieke vakbeurs wordt er ook een interessant programma aangeboden om nog meer bezoekers aan te trekken. Zo staan er een 2-daags congres met interessante gastsprekers en een exclusief netwerk evenement op [...]

november 9, 2022