Past de laboratoriumplatenpers in uw labo?

De laboratorium platenpers is een belangrijk hulpmiddel voor het voorbereiden van monsters zoals polymeren, rubber of kunststof met reproduceerbare resultaten. Een gelijkmatige temperatuurverdeling over het plaatoppervlak, mechanische stevigheid om de constante dikte van de monsters te garanderen en een consistente sluitkracht zijn basiselementen om betrouwbare en reproduceerbare resultaat te garanderen.

3 afwegingen bij het aanschaffen van een labpers

Bij het aanschaffen van een labpers die in een laboratoriumomgeving wordt gebruikt, moet u rekening houden met andere vereisten dan wanneer u een pers ontwerpt die in een productiehal wordt geïnstalleerd. We hebben enkele van deze voorwaarden voor u samengevat, zodat u ze in overweging kunt nemen bij het uitrusten van uw laboratorium of kleine productie-eenheden.

Hoe kunnen we u helpen?

Neem contact op met Bart Weymeels, onze productspecialist als u meer informatie wilt over laboratoriumpersen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een platenpers van Fontijne Presses?

Is het laboratorium gemakkelijk te bereiken? Hoe groot is de deuropening? Bevindt het laboratorium zich op de 10e verdieping en is het alleen bereikbaar met een lift?

Als u overweegt om een labpers aan te schaffen dan dient u rekening te houden met omvang van uw labo. Uiteindelijk wil je zeker geen muren of ramen slopen om de pers in je laboratorium te kunnen installeren.

De visie van Fontijne Presses is om persen te bouwen die door een deuropening van 1 meter breed kunnen. Voor de handbediende persen van Fontijne Presses met afmetingen zoals (L x B x H, in mm) van 450 x 350 x 600 voor de LabManual 50 en 500 x 500 x 800 voor de LabManual 300 is dit natuurlijk geen enkel probleem.

Ook de LabEcon persen hebben dezelfde afmetingen: 790 x 880 x 1790. Dus zelfs een LabEcon 1000 met een plaatafmeting van 500 x 500 en een sluitkracht van 1000 kN gaat gemakkelijk door de deur van het lab of in de lift.

Kleine afmetingen zijn niet alleen belangrijk om het lab binnen te komen, de labruimte zelf is ook kostbaar. Voor onze LabEcon serie heb je minder dan 1 m² nodig!

Gewicht van platenpersen

Een 3e belangrijke factor om rekening bij te houden bij de aankoop van een platenpers is het gewicht: wat is het maximale gewicht voor uw laboratoriumvloer, wat is de belasting per m²?

Zelfs de aanpasbare LabPro-serie heeft een compact ontwerp, hier zijn enkele voorbeelden van persen die we onlangs hebben gebouwd:

  • LabPro 400 met vacuümkamer, platenafmetingen 400 x 400mm, sluitkracht van 400kN
  • Afmetingen 1250 x 750 x 1700, gewicht 1500 kg
LabPro vacuum Fontijne Presses
  • LabPro 1000 met olieverwarming, dubbel daglicht, platen 500 x 500, sluitkracht 1000 kN
  • Afmetingen 1375 x 830 x 1725, gewicht 1545 kg
LabPro 3000 Fontijne Presses
  • LabPro 3000 met sluitkracht van 3000 kN, platen 320 x 320
  • Afmetingen 1450 x 780 x 1475, gewicht 2250 kg
Fontijne Presses employee

Elektrische aansluitingen en veiligheid

Heeft u 230V in uw lab, en wilt u niet alleen 400V 3 fase stroom installeren voor een lab-pers? Kijk dan eens naar de manuele LabManual 50 en LabManual 300 presses, deze zijn voorzien van een 230V aansluiting. Natuurlijk hebben de persen geen veiligheidsbeperkingen en worden ze geleverd met een CE-certificaat.

Gerelateerde berichten

compcut precisiesnijmachines op het scherpst van de snede

Succes bij het CTE  In navolging van ons recente artikel om composiet materialen van de hoogste kwaliteit te beoordelen als onderdeel van de Compcut uitdaging, blijven de verwezenlijkingen van het Sharp & Tappin team met hun assortiment composiet snijmachines groeien. Zo hebben ze onlangs een accreditatie ontvangen van Composite Test and Evaluation (CTE). Opnieuw een [...]

Bepaling van TD24 met ARC®-instrumenten voor thermische risicobeoordeling in chemische processen

Chemische industriële processen die gebaseerd zijn op exotherme reacties kunnen erg gevaarlijk zijn. Gebrek aan kennis over het proces kan leiden tot onjuiste procescondities en dus tot thermische runaway in apparatuur of reactoren. Bovendien kan een storing in het koelapparaat ook leiden tot een ongeplande temperatuurstijging in een reactor. Om veilige processen te garanderen, is [...]

We hebben de juiste laboratoriumpers voor elk monster

Naarmate materialen geavanceerder worden, moet uw laboratoriumpers dit ook zijn: Zijn uw monsterplaten van gelijkmatige dikte over de hele plaat? Weet u wat de effecten zijn van het niet hebben van dezelfde verwarmings- en koelsnelheden over uw plaat? Zijn uw monsters echt ASTM D4703 conform? Als je zelfs maar de geringste twijfel hebt, is het [...]

juni 12, 2023