Hoe composietstalen op de juiste manier voorbereiden?

Laboratorium platenpersen vinden in de laatste jaren steeds meer toepassingen, vooral in de composietwereld. De persen van Fontijne Presses worden gebruikt om de productieprocessen van rubbers, kunststoffen en composieten te bestuderen. Elk monster heeft zijn eigen combinatie van instellingen waarmee rekening gehouden moet worden bij het voorbereiden van het monster om de resultaten van de analyse te optimaliseren.

Als de beslissing om een labopers te kopen eenmaal is genomen, zijn er nog heel wat vragen te beantwoorden voordat u de juiste pers vindt.

In de composietindustrie is het produceren van steeds meer nauwkeurige en perfecte testmonsters een essentieel onderdeel van het werk. De door Sharp & Tappin ontwikkelde Compcut precisiesnijmachines zijn een revolutie voor de composietindustrie. Deze machines zijn eenvoudig in gebruik, extreem snel en efficiënt, en kunnen monsters snijden met een randafwerking van zo’n hoge kwaliteit dat er geen verdere voorbereiding nodig is. In dit artikel gaan we hier nog dieper op in. 

Dit zijn de 2 punten die we in dit artikel gaan behandelen om u te helpen bij het voorbereiden van uw composietstalen.

De 5 belangrijkste criteria om in overweging te nemen bij de aankoop van een verwarmde platenpers

1. Technische performantie en personalisatie van de verwarmde platenpers

Hoe meer informatie we verkrijgen over het productieproces en de materialen die gebruikt worden voor staalvoorbereiding, hoe beter we u kunnen begeleiden bij het vinden van de pers die het beste past bij uw behoeften.

Vertel ons de maximale temperatuur die vereist is, de minimale en maximale kracht die vereist is, de grootte van de mal of de plaat, en we kunnen u een eerste selectie geven.

Moet uw proces worden gekoeld? Of wilt u de pers afkoelen tot kamertemperatuur voordat u het laboverlaat? Heeft u een meertrapscyclus nodig of is een enkele temperatuur- en drukregeling voldoende? Met de antwoorden op deze vragen kunnen we de juiste optionele functies selecteren.
Onze persen bieden uitgebreide en diepgaande aanpassingsmogelijkheden zodat de pers aan elke eis voldoet.
Vergeet niet dat u betrouwbare testmonsters nodig hebt: analyseresultaten kunnen alleen vergeleken worden als uw monsters correct voorbereid zijn. Besteed dus aandacht aan een gelijkmatige temperatuurverdeling en parallelliteit van de verwarmde platen. Het speciale ontwerp van de verwarmde platenpersen van Fontijne Presses zorgt voor een opmerkelijk hoge parallelliteit van minder dan 0,1 mm onder alle omstandigheden (warm/koud, geen druk/volledige druk) conform NEN-EN-ISO 1101.

2. Persbediening

Persbediending

Onze gebruiksvriendelijke ProView software biedt een automatische controle van de perscyclus, met de volgende functies en instelopties: temperatuur- en drukregeling, verwarmings- en koelfuncties, voorverwarming zonder druk, grafische procesweergave, opties voor gegevensregistratie en USB-export en verschillende toegangsniveaus voor gebruikers.

Laboratoriumtechnici kunnen eenvoudig tot 999 perscycli aanmaken en opslaan. Onze handbediende persen zijn uitgerust met digitale temperatuurregelaars: stel gewoon de gewenste temperatuur in en de plaat begint op te warmen. De kracht wordt ingesteld met de handpomp en afgelezen op het ingebouwde drukdisplay

3. Milieuaspecten

Fontijne platenpersen hebben een lage ecologische voetafdruk. U zal aangenaam verrast zijn door het lage energieverbruik en het lage geluidsniveau. Het hydraulisch systeem is ontworpen zonder accumulatoren. Dit betekent dat het systeem niet constant onder druk staat.

Daarnaast zijn de labopersen van Fontijne Presses ontworpen volgens en voldoen ze aan alle ergonomische regels zoals beschreven in ISO en CE regelgeving, voor een optimaal en aangenaam gebruik voor elke werknemer en om elke negatieve impact op de gezondheid te vermijden.

4. Levertijden

De levertijd van een Fontijne Pers is afhankelijk van de serie. Over het algemeen hebben onze LabManual, LabTop en LabEcon persen een kortere levertijd (2 tot 8 weken) dan onze LabPro serie (16 weken en meer). Dit komt omdat alle LabPro persen op bestelling worden gemaakt.

5. Dienst na verkoop

Onze dienst na verkoop begint zodra de pers onze fabriek verlaat. Heeft u vragen over aansluitingen of de installatie van de pers? Wenst u meer te weten over de software of de werking van de pers? Wilt u een offerte voor preventief onderhoud en/of kalibratie?

Zoals aan het begin van dit artikel vermeld, is de productie van testmonsters in de composietindustrie een essentieel onderdeel van het werk. Voor velen is het echter een lastige, trage, vuile, arbeidsintensieve activiteit met een hoog gezondheids- en veiligheidsrisico.

Wat is Compcut?

Compcut precisiemachine

De Compcut precisiesnijmachines, ontwikkeld door Sharp & Tappin, zijn een revolutie voor de composietindustrie. Deze machines zijn eenvoudig in gebruik, extreem snel en efficiënt, en kunnen monsters snijden met zo’n hoge kwaliteit dat er geen verdere staalvoorbereiding nodig is.

Waarom Compcut?

Bedrijven die Compcut machines gebruiken, snijden hun composietstalen:

  • In alle veiligheid – De gesloten en volledig beveiligde snijzone elimineert mogelijke ongelukken bij het hanteren.
  • Schoner – Door het gesloten proces kan de machine in een labo-omgeving worden gebruikt.
  • Snel – Door zijn ongeëvenaarde snelheid produceert de machine binnen de kortste tijd testklare monsters.
  • Gemakkelijk – Compcut kan effectief door iedereen worden gebruikt na een korte en eenvoudige opleiding.
  • Rendabel – De snelheid van Compcut verhoogt de output en vermindert ook de reinigingskosten.
  • Met consistente nauwkeurigheid – Compcut levert zuivere, nauwkeurige snijresultaten.
  • Met minder afval – Nauwkeurige snijresultaten betekenen minder afval.

Gerelateerde berichten

Nieuwe ultracompacte droge dispersie-eenheid voor Fritsch Analysette 22 NEXT

De Laser Particle Sizers van de ANALYSETTE 22 NeXT van de FRITSCH serie worden wereldwijd gebruikt in productie- en kwaliteitscontrole en in onderzoek en ontwikkeling voor het nauwkeurig meten van deeltjesgrootte van vaste stoffen, suspensies en emulsies. Een optimaal gedispergeerd monster is de basisvoorwaarde voor een betrouwbare bepaling van de deeltjesgrootteverdeling. In principe kan het [...]

ELEKTROSPINNING GEOPTIMALISEERD MET THERMO SCIENTIFIC PHENOM DESKTOP SEM

Elektrospinning wordt in verschillende industrieën gebruikt: biowetenschappen, biotextiel, biomedische techniek, batterijonderzoek en de algemene ontwikkeling, productie en commercialisering van nanovezelmaterialen. De diameter van de geproduceerde vezels varieert meestal van tientallen nanometers tot enkele micrometers. Een van de belangrijkste voordelen van de elektrospinningtechniek ten opzichte van andere fabricagemethoden is de mogelijkheid om vezels te maken met [...]

DSC en Reologie: warm aanbevolen!

In een eerder artikel zagen we dat de technieken Differential Scanning Calorimetry (DSC) en Dynamic Mechanical Analysis (DMA) krachtige en complementaire hulpmiddelen zijn bij materiaalonderzoek. Ook nu stellen we u een combinatie voor die meer informatie oplevert wanneer we de resultaten combineren: DSC en Rotational Rheology. DSC kent vele toepassingen en daarvan is polymeeronderzoek een [...]

april 23, 2024