ELEKTROSPINNING GEOPTIMALISEERD MET THERMO SCIENTIFIC PHENOM DESKTOP SEM

Elektrospinning wordt in verschillende industrieën gebruikt: biowetenschappen, biotextiel, biomedische techniek, batterijonderzoek en de algemene ontwikkeling, productie en commercialisering van nanovezelmaterialen. De diameter van de geproduceerde vezels varieert meestal van tientallen nanometers tot enkele micrometers.

Een van de belangrijkste voordelen van de elektrospinningtechniek ten opzichte van andere fabricagemethoden is de mogelijkheid om vezels te maken met verschillende oriëntaties (bijv. uitgelijnde vezels, willekeurige oriëntaties of combinaties ervan) en morfologische structuren (bijv. buisvormige structuren, vlakke oppervlakken en asymmetrische configuraties).

Vivolta banner

De populariteit van de elektrospinningtechniek heeft ervoor gezorgd dat meerdere technologieën – weefselengineering, regeneratieve geneeskunde en inkapseling van bioactieve moleculen – de afgelopen tien jaar zijn ontstaan en aanzienlijk zijn geëvolueerd.

De diameter van de geproduceerde vezels varieert meestal van tientallen nanometers tot enkele micrometers. Toegang tot een elektronenmicroscoop (SEM) is dan ook een noodzaak om de kwaliteit van het product te controleren (kwalitatief en kwantitatief), maar ook om informatie in te winnen tijdens de ontwikkeling, en het proces zelf te optimaliseren.

Vivolta, een toonaangevende speler in de gezondheidszorg voor contractontwikkeling en productie van electrospun medische hulpmiddelen contacteerde onze collega’s van Benelux Scientific in Nederland voor de aankoop van een Thermo Scientific Phenom desktop SEM. Dit toestel helpt Vivolta vandaag om hun productontwikkeling aanzienlijk te versnellen en het kwaliteitscontroleproces te verbeteren, zodat ze hun klanten producten van hogere kwaliteit kunnen leveren.

Download hier de Vivolta Customer testimonial:

Related posts

Nieuwe ultracompacte droge dispersie-eenheid voor Fritsch Analysette 22 NEXT

De Laser Particle Sizers van de ANALYSETTE 22 NeXT van de FRITSCH serie worden wereldwijd gebruikt in productie- en kwaliteitscontrole en in onderzoek en ontwikkeling voor het nauwkeurig meten van deeltjesgrootte van vaste stoffen, suspensies en emulsies. Een optimaal gedispergeerd monster is de basisvoorwaarde voor een betrouwbare bepaling van de deeltjesgrootteverdeling. In principe kan het [...]

Hoe composietstalen op de juiste manier voorbereiden?

Laboratorium platenpersen vinden in de laatste jaren steeds meer toepassingen, vooral in de composietwereld. De persen van Fontijne Presses worden gebruikt om de productieprocessen van rubbers, kunststoffen en composieten te bestuderen. Elk monster heeft zijn eigen combinatie van instellingen waarmee rekening gehouden moet worden bij het voorbereiden van het monster om de resultaten van de [...]

DSC en Reologie: warm aanbevolen!

In een eerder artikel zagen we dat de technieken Differential Scanning Calorimetry (DSC) en Dynamic Mechanical Analysis (DMA) krachtige en complementaire hulpmiddelen zijn bij materiaalonderzoek. Ook nu stellen we u een combinatie voor die meer informatie oplevert wanneer we de resultaten combineren: DSC en Rotational Rheology. DSC kent vele toepassingen en daarvan is polymeeronderzoek een [...]

april 23, 2024