ELEKTROSPINNING GEOPTIMALISEERD MET THERMO SCIENTIFIC PHENOM DESKTOP SEM

Elektrospinning wordt in verschillende industrieën gebruikt: biowetenschappen, biotextiel, biomedische techniek, batterijonderzoek en de algemene ontwikkeling, productie en commercialisering van nanovezelmaterialen. De diameter van de geproduceerde vezels varieert meestal van tientallen nanometers tot enkele micrometers.

Een van de belangrijkste voordelen van de elektrospinningtechniek ten opzichte van andere fabricagemethoden is de mogelijkheid om vezels te maken met verschillende oriëntaties (bijv. uitgelijnde vezels, willekeurige oriëntaties of combinaties ervan) en morfologische structuren (bijv. buisvormige structuren, vlakke oppervlakken en asymmetrische configuraties).

Vivolta banner

De populariteit van de elektrospinningtechniek heeft ervoor gezorgd dat meerdere technologieën – weefselengineering, regeneratieve geneeskunde en inkapseling van bioactieve moleculen – de afgelopen tien jaar zijn ontstaan en aanzienlijk zijn geëvolueerd.

De diameter van de geproduceerde vezels varieert meestal van tientallen nanometers tot enkele micrometers. Toegang tot een elektronenmicroscoop (SEM) is dan ook een noodzaak om de kwaliteit van het product te controleren (kwalitatief en kwantitatief), maar ook om informatie in te winnen tijdens de ontwikkeling, en het proces zelf te optimaliseren.

Vivolta, een toonaangevende speler in de gezondheidszorg voor contractontwikkeling en productie van electrospun medische hulpmiddelen contacteerde onze collega’s van Benelux Scientific in Nederland voor de aankoop van een Thermo Scientific Phenom desktop SEM. Dit toestel helpt Vivolta vandaag om hun productontwikkeling aanzienlijk te versnellen en het kwaliteitscontroleproces te verbeteren, zodat ze hun klanten producten van hogere kwaliteit kunnen leveren.

Download hier de Vivolta Customer testimonial:

Related posts

De nieuwe TruScan G3 handheld Raman analyzer van Thermo Fisher Scientific

Bij Benelux Scientific zijn we altijd op zoek naar de nieuwste innovaties die de kwaliteit en efficiëntie van productieprocessen kunnen verbeteren. Vandaag presenteren we met trots de TruScan G3 handheld Raman analyzer van ThermoFisher Scientific, een baanbrekende oplossing die de manier waarop grondstofidentificatie wordt uitgevoerd, revolutioneert. Dit geavanceerde analysetoestel is speciaal ontworpen om de uitdagingen [...]

Tagarno T50 – Een nieuwe digitale microscoop met 4K en 60 live beelden per seconde 

De TAGARNO T50 wordt in 2024 gelanceerd en biedt Het beste livebeeld ter wereld met 4K en 60 beelden per seconde. Automatische hoogteverstelling met autofocus Vergroting met laag en hoog vermogen (tot 660x) op één systeem Magnetische bevestiging voor lens en ringverlichting Grote werkruimte Gebruikersprofielen en aanpassing van menu's Software en AI-mogelijkheden Waarom 4K/60 FPS [...]

Wat is PIP?

Ben je op zoek naar manieren om je testprocessen te versnellen en kosten te besparen? Ontdek hoe PIP (Profilometry-based Indentation Plastometry) je onderzoek en ontwikkeling naar een hoger niveau kan tillen. Snelle, gestroomlijnde testen PIP vereenvoudigt het testproces, van een minimale voorbereiding van het monster (p1200 finish) tot een volledig geautomatiseerde test die slechts vijf [...]

april 23, 2024