Bruker Q4 POLO: de “kleine reus” voor metaalanalyse

Sinds zijn lancering eind 2021 is de Bruker Q4 POLO een echt succes. De Bruker Q4 POLO is de nieuwste toevoeging aan het gamma optische vonkenemissiespectrometers van Bruker. Het combineert meerdere innovaties om prestatieniveaus te bereiken die nooit eerder mogelijk waren met compacte OES-apparaten.

De Bruker Q4 POLO is een ultramoderne optische vonkemissiespectrometer. Zijn compacte formaat doet misschien anders vermoeden, maar de Q4 POLO is van grote waarde. Het is een compacte spectrometer met superieure analytische prestaties die gemakkelijk kan concurreren met duurdere modellen. U kunt hem gemakkelijk gebruiken voor uiteenlopende toepassingen in de metallurgische industrie. 

Meer weten?

Toepassingen

In de Bruker Q4 POLO zijn veel nieuwe functies en optimalisaties verwerkt om een unieke vonk-optische emissiespectrometer te creëren. Naast zijn ongekende analytische prestaties over een breed scala van elementen, kan de Q4 POLO nu worden gebruikt in toepassingen die voorheen ondenkbaar waren met zulke kleine instrumenten. Het is het ideale instrument voor metaalanalyse.

De Bruker Q4 POLO heeft een breed scala aan toepassingen dankzij zijn vernuft en miniatuurformaat.

IJzer en staal: de verwerking van ijzer en staal vereist een nauwkeurige en precieze analyse van een grote verscheidenheid aan elementen, waaronder niet-metalen in zeer lage concentraties.

Aluminium: Controle van het fosfor- en alkaligehalte van aluminium.

Koper: koper is het bestanddeel van vele soorten legeringen. De Q4 POLO dekt ze allemaal, inclusief zuurstofbepaling.

Sterke punten van de Q4 POLO

Hij mag dan compact zijn, de Q4 POLO is ontworpen voor hoge prestaties. Daarom is hij uitgerust met de nieuwste technologie en software.

 • MultiVision™ optiek die het hele elementaire bereik bestrijkt met ongekende prestaties en een verwaarloosbare koolstofvoetafdruk.
 • AAC™ en ArgonShield™ zorgen voor een hoge nauwkeurigheid en stabiliteit op lange termijn zonder toenemend argonverbruik.
 • De nieuwe SmartSpark™ actieve detectiebron is volledig digitaal en uitgerust met energievrije ontladingsdetectie voor meer nauwkeurigheid en stabiliteit op lange termijn.
 • Minimaal argonverbruik dankzij de argonbesparende modus, wat resulteert in lagere bedrijfskosten.
 • Eenvoudige analyse van draden en kleine voorwerpen en de mogelijkheid om grotere monsters te analyseren
 • Correcte monsterpositionering en veilige werking voor een grote verscheidenheid aan monsters
 • Klein formaat
 • Superieure optische resolutie
 • Laag geluidsniveau (< 55 dB tijdens de analyse)
 • Ongelooflijke analytische stabiliteit
 • Weinig onderhoud en kalibratie
 • Materialendatabase met meer dan 350.000 legeringen

Wilt u een demonstratie?

Met de Q4 POLO kunt u zeer betrouwbare en nauwkeurige analyses uitvoeren. Voeg daarbij zijn handige formaat en u zult zien dat de Q4 POLO een absolute meerwaarde is voor elke gieterij of productiewerkplaats.

Geïnteresseerd in een demonstratie of heeft u vragen?

gerelateerde berichten

Draagbare XRF-bodemanalyse

De analyse van verontreinigingen in de bodem wordt tegenwoordig steeds populairder als middel om de gezondheid van het milieu te controleren. De bodem kan zware metalen en andere gevaarlijke elementaire verontreinigingen bevatten. Voordat de bodem wordt geëxploiteerd voor landbouw-, recreatie- of andere activiteiten, moet hij worden getest om mensen, planten, dieren en het omringende milieu [...]

Röntgenfluorescentie-analyse en bewerking van metalen

Het recyclen van metaalschroot bestaat uit het terugwinnen, sorteren en verwerken van metaalschroot uit afgedankte producten of constructies, alsook uit productieafval, om het als grondstof te kunnen gebruiken voor de productie van nieuwe goederen. Metaallegeringen zijn ideale materialen voor recycling omdat metalen een onbeperkt aantal keren kunnen worden omgesmolten en zonder kwaliteitsverlies tot nieuwe producten [...]

Lassen analyseren met optische vonkemissiespectrometrie (OES)

Elke stalen constructie is slechts zo sterk als de zwakste las. Grondige inspecties en betrouwbare testresultaten kunnen het verschil maken tussen het succes of het mislukken van elk gelast product, ongeacht de omvang ervan. Bovendien zijn ze nodig om incidenten en ongevallen te voorkomen. Bruker biedt oplossingen voor de lasindustrie die grondige inspecties mogelijk maken [...]

maart 15, 2023