Analyse van aluminiumlegeringen met de Bruker Q4 POLO

Aluminiumlegeringen zijn zachte en lichte legeringen met fysische eigenschappen die ze ideaal maken voor een brede waaier van toepassingen. Heel wat industrieën gebruiken aluminiumlegeringen, omdat ze een uitstekende warmteoverdracht en corrosiebestendigheid hebben  alsook, afhankelijk van het type legering, een hoge sterkte.

De Bruker Q4 POLO vonk emissie spectrometer is een ideaal instrument voor de nauwkeurige chemische elementanalyse van alle gangbare aluminiumlegeringen. Met de nieuwe geoptimaliseerde MultiVision optiek, biedt de Q4 POLO uitstekende analytische prestaties, waardoor het instrument in staat is om de belangrijkste chemische elementen te bepalen, en betrouwbare resultaten voor alle relevante legeringselementen te rapporteren.

Monstername en monstervoorbereiding

Van het gesmolten metaal wordt een monster genomen, op een manier die representatief is voor de volledige oven. In een volgende stap wordt het monster gegoten of getrokken in een mal om een koud gegoten schijf te produceren. Deze schijven worden vervolgens zodanig voorbehandeld dat zij een vlak en homogeen oppervlak hebben.

Download hier het volledige rapport met Q4 POLO analyseresultaten van aluminium monsters en een vergelijking tussen verschillende referentiematerialen.

Bezoek onze website “metaal-analyse.be voor een volledig overzicht van apparatuur voor metaaltesten, of contacteer onze product specialisten voor een vrijblijvende demonstratie.

Gerelateerde berichten

DSC en Reologie: warm aanbevolen!

In een eerder artikel zagen we dat de technieken Differential Scanning Calorimetry (DSC) en Dynamisch Mechanische Analyse (DMA) krachtige en complementaire hulpmiddelen zijn bij materiaalonderzoek. Ook nu stellen we u een combinatie voor die meer informatie oplevert wanneer we de resultaten combineren: DSC en Rotatie Reologie. DSC kent vele toepassingen en daarvan is polymeeronderzoek een [...]

Phenom SEM on tour 2024 – België

Als u geïnteresseerd bent in elektronenmicroscopie en de verschillende toepassingen ervan, is Phenom SEM on tour het perfecte evenement voor u! Tijdens dit unieke evenement zult u kennismaken met de fascinerende wereld van elektronenmicroscopie en de breed scala aan toepassingen die het biedt. Onze deskundige sprekers zullen boeiende presentaties geven, waarbij ze de technieken van [...]

Benelux Scientific gaat nieuwe samenwerking aan met Plastometrex

Benelux Scientific is verheugd om onze recente samenwerking met Plastometrex aan te kondigen. We zijn er trots op samen te werken met een baanbrekende organisatie die is opgericht door voormalige wetenschappers van de prestigieuze Universiteit van Cambridge. Plastometrex is wereldwijd marktleider op het gebied van niet-destructieve stress-strain curve acquisitie en biedt snelle en inzichtelijke mechanische [...]

juni 20, 2022