5 Redenen waarom laboratoriumpersen van Fontijne Presses de beste duurzame keuze zijn

In het huidige tijdperk van duurzaamheid is de keuze voor milieuvriendelijke apparatuur essentieel voor laboratoria, onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten (R&D) en productieomgevingen. Fontijne Presses, bekend om hun innovatieve en betrouwbare oplossingen voor sample voorbereiding voor toepassingen als kunststoffen, rubbers, PEM en nog veel meer, biedt laboratoriumpersen die een uitstekende duurzame keuze zijn. Deze persen hebben een kleine footprint, een laag energieverbruik en minimaal onderhoud.

In dit artikel geven we vijf redenen waarom laboratoriumpersen van Fontijne Presses een uitzonderlijke duurzame keuze zijn voor elk laboratorium of R&D-centrum. 

1. Energie-efficiëntie

De laboratoriumpersen van Fontijne Presses zijn ontworpen met het oog op energiezuinigheid en bieden aanzienlijke voordelen op het gebied van duurzaamheid. De persen uit de series LabManual en LabTop werken op een standaard 230V aansluiting, waardoor ze compatibel zijn met bestaande elektriciteitssystemen. Hierdoor is er geen extra energie-infrastructuur nodig, waardoor het energieverbruik daalt en de impact op het milieu minimaal is.

Door het energieverbruik te optimaliseren helpt Fontijne Presses laboratoria hun duurzaamheidsdoelen te bereiken met behoud van hoogwaardige resultaten.

2. Kleine footprint

Omdat ruimte kostbaar is in laboratoria en R&D-omgevingen, biedt het compacte ontwerp van de laboratoriumpersen van Fontijne Presses een belangrijk voordeel.

Al onze persen hebben een kleine footprint, waardoor ze naadloos in een beperkte ruimte passen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Door de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken, kunnen laboratoria hun werkruimte optimaliseren en een duurzame en georganiseerde omgeving creëren. Bekijk hier de LabManual en LabTop series – twee van onze meest compacte series. Wilt u weten of de laboratoriumpers past in, uw labo? lees het hier

3. Laag energieverbruik

Laboratoriumpersen van Fontijne Presses leggen nadruk op energiebesparing door de hoeveelheid energie die nodig is om de pers op te warmen te minimaliseren. Door gebruik te maken van geavanceerde verwarmingstechnologieën en nauwkeurige temperatuurcontrolesystemen verlagen deze persen het energieverbruik in vergelijking tot conventionele alternatieven. Dit draagt niet alleen bij aan inspanningen op het gebied van duurzaamheid, maar helpt laboratoria ook om te besparen op energiekosten, waardoor de persen op de lange termijn een financieel verantwoorde keuze zijn.

De hydraulische systemen van Fontijne Presses zijn energiezuinig en zo gemaakt dat ze het grootste deel van de tijd uitgeschakeld zijn. Dit voorkomt stroomverbruik en vermindert het lawaai. Dankzij het slimme ontwerp is er geen koeling nodig voor het hydraulische systeem. Dat bespaart water en stroom en maakt de persen zo compact.

4. Weinig onderhoud nodig

Het onderhouden van apparatuur kan tijdrovend en kostbaar zijn. De laboratoriumpersen van Fontijne Presses zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en een lange levensduur, wat resulteert in minimale onderhoudsvereisten. Dankzij de robuuste constructie en de hoogwaardige componenten hebben onze persen minder vaak reparaties of vervangingen nodig, waardoor waardevolle hulpbronnen worden bespaard en afval wordt verminderd.

Door te kiezen voor Fontijne Presses kunnen laboratoria zich richten op hun kernonderzoeksactiviteiten, waardoor hun productiviteit en efficiëntie verder toenemen. We schreven bijvoorbeeld een artikel waarin we uitleggen hoe eenvoudig de levensduur van de pers kan worden verlengd met het juiste onderhoud.

5. Duurzame materiaalverwerking

Fontijne Presses erkent het belang van duurzame materiaalverwerking in laboratoria en R&D-omgevingen. Onze laboratoriumpersen zijn ontworpen om verschillende materialen efficiënt te verwerken en tegelijkertijd de afvalproductie te minimaliseren. Dankzij de monstervoorbereiding door middel van compressievormen bieden de laboratoriumpersen van Fontijne Presses nauwkeurige en gecontroleerde processen, waardoor materiaalverlies wordt beperkt en hulpbronnen optimaal worden benut.

voorbereiding Fontijne Presses

Deze duurzame aanpak draagt niet alleen bij aan een groener milieu, maar verbetert ook de nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid van experimentele resultaten.

Conclusie 

In de zoektocht naar duurzame laboratoriumoplossingen onderscheidt Fontijne Presses zich als marktleider met laboratoriumpersen die verantwoordelijkheid voor het milieu hoog in het vaandel hebben staan. Naast de energiezuinige functies gaat Fontijne Presses nog een stap verder door de persen in eigen huis te produceren met 100% zelf opgewekte groene stroom.

Dit streven naar duurzaamheid onderscheidt Fontijne Presses en biedt laboratoria, onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten (R&D) en productieomgevingen de ideale duurzame keuze.

Hoe kunnen we u helpen?

Neem contact op met Bart Weymeels, onze productspecialist als u meer informatie wilt over laboratoriumpersen.

Gerelateerde berichten

We hebben de juiste laboratoriumpers voor elk monster

Naarmate materialen geavanceerder worden, moet uw laboratoriumpers dit ook zijn: Zijn uw monsterplaten van gelijkmatige dikte over de hele plaat? Weet u wat de effecten zijn van het niet hebben van dezelfde verwarmings- en koelsnelheden over uw plaat? Zijn uw monsters echt ASTM D4703 conform? Als je zelfs maar de geringste twijfel hebt, is het [...]

Manuele vs automatische platenpersen: wat is het beste voor uw lab?

Fontijne Presses is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige verwarmde platenpersen voor verschillende industrieën en toepassingen. Hun persen zijn ontworpen met state-of-the-art technologie en functies die optimale prestaties en resultaten garanderen. In dit artikel vergelijken we hun handbediende en geautomatiseerde persen en bespreken we hun voor- en nadelen voor verschillende processen. Allereerst is het belangrijk om [...]

Past de laboratoriumplatenpers in uw labo?

De laboratorium platenpers is een belangrijk hulpmiddel voor het voorbereiden van monsters zoals polymeren, rubber of kunststof met reproduceerbare resultaten. Een gelijkmatige temperatuurverdeling over het plaatoppervlak, mechanische stevigheid om de constante dikte van de monsters te garanderen en een consistente sluitkracht zijn basiselementen om betrouwbare en reproduceerbare resultaat te garanderen. 3 afwegingen bij het aanschaffen [...]

december 8, 2023