Nieuwe ultracompacte droge dispersie-eenheid voor Fritsch Analysette 22 NEXT

De Laser Particle Sizers van de ANALYSETTE 22 NeXT van de FRITSCH serie worden wereldwijd gebruikt in productie- en kwaliteitscontrole en in onderzoek en ontwikkeling voor het nauwkeurig meten van deeltjesgrootte van vaste stoffen, suspensies en emulsies.

Een optimaal gedispergeerd monster is de basisvoorwaarde voor een betrouwbare bepaling van de deeltjesgrootteverdeling.

In principe kan het dispersieproces zowel in een luchtstroom (droge dispersie) als in een vloeistof (natte dispersie) worden uitgevoerd. Hoewel natte dispersie in veel gevallen prima werkt, zijn er ook applicaties waar droge dispersie de voorkeur heeft.

fritsch

Droge dispersie is vooral geschikt voor niet te fijne, vrij vloeiende materialen die reageren in water of andere vloeistoffen. Hier zijn enkele voorbeelden van materialen die vaak droge dispersie vereisen:

  • Poeders zoals pigmenten, cosmetica, farmaceutische poeders, poeders van plastics en industriële poeders zoals cement, kalk en gips.
  • Korrelige materialen zoals zand, zaden, korrels in voedingsmiddelen, en andere deeltjes met een korrelachtige structuur.
  • Poedercoatings zoals vaak gebruikt voor oppervlaktebehandelingen in de industrie.
  • Katalysatorpoeders vereisen nauwkeurige deeltjesgrootteanalyse om hun reactie-efficiëntie te optimaliseren.
  • Metaalpoeders worden gebruikt in diverse toepassingen, waaronder 3D-printen, metallurgie en elektronica.

Als voorbeeld een vergelijk van twee poeders RVS (roestvast staal) met een verwachte distributie range van 10 to 100 µm.

fritsch grafiek

Dit is een typische distributie van een poeder gemeten met de droge module.

Voordelen van de nieuwe Fritsch ANALYSETTE 22 NeXT droge dispersie unit

Extreem groot meetbereikPerfect uitgerust voor alle meetopdrachten
Ultrasnelle meettijdenVan minder dan een minuut
Snel spoelenVier keer sneller dan normaal
Slijtagevrij en onderhoudsarmEén professionele onderhoudsbeurt per jaar is voldoende
Zeer nauwkeurige meetresultatenDie ISO 13320 overtreffen
Modulair conceptInstrument groeit mee met uw meet opdrachten

Bij droge meting wordt het monstermateriaal met een trilgoot door de inlaattrechter in de droge meetcel getransporteerd met behulp van een Venturibuis. Bij het passeren van de Venturibuis worden de agglomeraten afgebroken en de meting van de deeltjesgrootteverdeling in de laserstraal vindt direct daarna plaats.

Alle onderdelen die in contact komen met het monster kunnen eenvoudig worden gedemonteerd, zodat ze zeer snel en eenvoudig kunnen worden gereinigd. Ook de meetcel van de ANALYSETTE 22 NeXT kan zonder gereedschap worden geopend door middel van een excentrische vergrendeling.

Hoe kunnen we u helpen?

Neem contact op met Ken De Roover, onze productspecialist als u meer informatie wilt over Fritsch.

Gerelateerde berichten

FRITSCH PULVERISETTE P29: Klein maar Krachtig

Fritsch introduceert met de PULVERISETTE P29 een mini-snijmolen die we gerust uniek mogen noemen. Leest u even mee? Sterk en compact Met een maximale aanvoergrootte van 25 mm en een variabel toerental van 500-6000 tpm maalt de FRITSCH mini-snijmolen PULVERISETTE 29 snel en krachtig middelharde, zachte, taaie, vezelige, taai-elastische en temperatuurgevoelige materialen zoals granen, zaden [...]

Monstervoorbereiding simpel uitgelegd

Consistent, representatief, nauwkeurig Een consistente weergave van monstervoorbereiding leidt tot nauwkeurigere en herhaalbare analyseresultaten. Verkleinen of mengen van materialen met verschillende groottes, vetgehaltes, vochtniveaus of fysische eigenschappen kan een uitdaging zijn bij kritische analyses. Het verkrijgen van een representatief monster uit een hele batch kan variabel, complex en tijdrovend zijn. Dit is nog complexer als [...]

Bepaling van deeltjesgrootte en deeltjesvorm in het lab met de Fritsch ANALYSETTE 22 NeXT Micro

Deeltjesgrootte is reeds lang een bekende parameter voor de kwaliteitsbewaking  van grondstoffen en eindproducten in bijvoorbeeld de voedingsindustrie, bouw en metallurgie. Denk hierbij aan de grootte of fijnheid van rijst, suiker of bloem, of de grootte-distributie van cement of cokes. Voor deze bepalingen werd vroeger vrijwel exclusief gebruik gemaakt van zeefanalyse, waarbij het monster door [...]

mei 8, 2024