FRITSCH PULVERISETTE P29: Klein maar Krachtig

FRITSCH P29

Fritsch introduceert met de PULVERISETTE P29 een mini-snijmolen die we gerust uniek mogen noemen. Leest u even mee?

Sterk en compact

Met een maximale aanvoergrootte van 25 mm en een variabel toerental van 500-6000 tpm maalt de FRITSCH mini-snijmolen PULVERISETTE 29 snel en krachtig middelharde, zachte, taaie, vezelige, taai-elastische en temperatuurgevoelige materialen zoals granen, zaden of zelfs kunststoffen en andere materialen met een lage specifieke dichtheid met betrouwbare reproduceerbare resultaten.

Dankzij de variabele instelling van de rotatiesnelheid tussen 500 en 6000 rpm kunt u het maalproces nauwkeurig afstemmen op elk monster. En zoals alle FRITSCH snijmolens is ook de mini-snijmolen ongeëvenaard wat betreft eenvoudige en snelle reiniging.

Zowel de rotormessen als de vaste messen zijn draaibaar en daardoor bijzonder duurzaam. De bediening kan niet eenvoudiger, omdat de rotormessen en de vaste messen eenvoudig geplaatst worden. Een aanpassing van de snijspleet is niet nodig.

Unieke maalkamer geometrie

Een ander voordeel van FRITSCH snijmolens is hun speciale maalkamergeometrie: dankzij een progressief ontworpen snijgeometrie tussen de roterende snijkanten van de rotor en de vaste messen in de maalkamer, wordt het monstermateriaal automatisch weggevoerd en daardoor steeds fijner vermalen door schuifkrachten tussen de messen tot de gewenste eindfijnheid is bereikt.

Bovendien zorgt de praktische FRITSCH zeefinzet altijd automatisch voor de optimale afstand tot de rotor – en omdat er praktisch geen dode ruimtes zijn, kan het monstermateriaal nergens tot stilstand komen. Geen verstopping dus!

Kenmerken van de p29

  • Snelle, reproduceerbare vermaling dankzij de hoge variabele rotatiesnelheid van de snijrotor 500 – 6000 rpm
  • 000 snijbewerkingen per minuut
  • voedingsgrootte 25 mm
  • Gedefinieerde eindfijnheid dankzij verwisselbare zeefinzetstukken – 0,25 – 6 mm
  • Uitzonderlijk lange levensduur door gebruik van draaibare rotor en vaste messen
  • Afstelling snijspleet niet nodig
  • Gladde, eenvoudig te reinigen binnenwanden van de maalkamer

New FRITSCH Mini Cutting Mill Animation

Bijzonder krachtig

Effectieve vermaling
De rotor met 4 rechte snijkanten en vaste messen van gehard roestvrij staal maakt tot 48.000 snijbewerkingen per minuut mogelijk.
Wat de geselecteerde materialen betreft, hebben we ervoor gezorgd dat we materialen van bijzonder hoge kwaliteit hebben gekozen en bijzondere aandacht hebben besteed aan de verwerking.

-Gedefinieerde eindfijnheid
Verschillende zeefinzetstukken van roestvrij staal 316L met vierkante of trapeziumvormige perforatie maken het mogelijk om een eindfijnheid van 0,25 – 6 mm te bereiken.

Eenvoudige reiniging

Ongeëvenaard eenvoudig reinigen!
De Mini Snijmolen kan in een paar eenvoudige stappen schoongemaakt worden. En de zeefinzetstukken met vierkante en trapeziumvormige perforatie van roestvrij staal 316L zorgen met minder dode ruimte bovendien voor een duidelijk eenvoudigere reiniging.

Verwijderbare slijtagevrije labyrintafdichting voor snelle reiniging zonder residu’s
De labyrintafdichting van roestvrij staal – op de as – is slijtagevrij en biedt effectieve bescherming tegen vervuiling en geen extra warmte-effect voor uw monsters.

Apparatuur / accesoires

Configureer uw Minimolen PULVERISETTE 29 precies volgens uw specifieke toepassing
We bieden een trechter met drukker, onze praktische monsterhouder, snijrotor en zeefinzetstukken.
Onze zeefinzetstukken met trapeziumvormige en vierkante perforaties bepalen de uiteindelijke fijnheid van het monster en kunnen snel en eenvoudig worden ingebracht en zorgen automatisch voor een constante afstand tussen rotor en monstermateriaal.
Uw voordeel: Altijd een optimaal resultaat.

Hoe kunnen we u helpen?

Neem contact op met Sofie Claerhout, onze productspecialist als u meer informatie wilt over FRITSCH.

gerelateerde berichten

Nieuwe ultracompacte droge dispersie-eenheid voor Fritsch Analysette 22 NEXT

De Laser Particle Sizers van de ANALYSETTE 22 NeXT van de FRITSCH serie worden wereldwijd gebruikt in productie- en kwaliteitscontrole en in onderzoek en ontwikkeling voor het nauwkeurig meten van deeltjesgrootte van vaste stoffen, suspensies en emulsies. Een optimaal gedispergeerd monster is de basisvoorwaarde voor een betrouwbare bepaling van de deeltjesgrootteverdeling. In principe kan het [...]

Monstervoorbereiding simpel uitgelegd

Consistent, representatief, nauwkeurig Een consistente weergave van monstervoorbereiding leidt tot nauwkeurigere en herhaalbare analyseresultaten. Verkleinen of mengen van materialen met verschillende groottes, vetgehaltes, vochtniveaus of fysische eigenschappen kan een uitdaging zijn bij kritische analyses. Het verkrijgen van een representatief monster uit een hele batch kan variabel, complex en tijdrovend zijn. Dit is nog complexer als [...]

Bepaling van deeltjesgrootte en deeltjesvorm in het lab met de Fritsch ANALYSETTE 22 NeXT Micro

Deeltjesgrootte is reeds lang een bekende parameter voor de kwaliteitsbewaking  van grondstoffen en eindproducten in bijvoorbeeld de voedingsindustrie, bouw en metallurgie. Denk hierbij aan de grootte of fijnheid van rijst, suiker of bloem, of de grootte-distributie van cement of cokes. Voor deze bepalingen werd vroeger vrijwel exclusief gebruik gemaakt van zeefanalyse, waarbij het monster door [...]