Betrouwbare en bedrijfszekere motoren met de Miniflash FP Vision

In de voorbije jaren is de Grabner MiniFlash vlampunttester een belangrijk stuk gereedschap gebleken voor de classificatie, productspecificatie en analyse van oliën en brandstoffen.

Het toestel wordt gebruikt om het vlampunt te bepalen over een breed temperatuurbereik, waarbij het voldoet of correleert aan alle zogenaamde “closed cup” standaardmethoden.

Een programmeerbare brandstofverdunningscurve kan worden gebruikt voor diesel of aardgas in smeerolie en is een krachtig hulpmiddel voor de analyse van olie. Dit voorkomt toekomstige problemen met motoren en de daarmee gepaard gaande kosten.

Vlampunttester MiniFlash FP Vision

De MiniFlash FP Vision vlampunttester is ontworpen om het vlampunt van vloeistoffen en vaste stoffen te bepalen.

De MiniFlash FPA Vision autosampler is de nieuwste toevoeging aan de Vision productlijn van Grabner Instruments. Het is een geautomatiseerd toebehoren dat speciaal is ontworpen voor gebruik met elke MiniFlash FP Vision analyser. Het modulaire ontwerp is uitbreidbaar en maakt het mogelijk om op elk moment een autosampler toe te voegen.

Met volledige compatibiliteit met Grabner Vision Series vlampuntanalysers, kan een enkele autosampler vlampuntmetingen uitvoeren tussen -25°C en 400°C in enkele seconden.

Grabner

Grabner MiniFlash FP Vision, ook voor uitdagende toepassingen 

Dankzij het unieke ontwerp van de Grabner vlampunttesters, kan de MiniFlash FP Vision gebruikt worden voor moeilijke toepassingen zoals vlampunt testen van biodiesel en van verontreinigde monsters.

Voorbeelden van verontreinigde monsters die met de analyzer getest kunnen worden zijn diesel in smeerolie en benzine in dieselbrandstof.

De MiniFlash FP Vision analyzer bevat ook verbeterde methodes voor de simulatie van de normen EN ISO 3679 en EN ISO 3680.

Ook voor mobiele laboratoria en militaire toepassingen is de MiniFlash FP Vision de perfecte oplossing dankzij de draagbaarheid en robuuste behuizing. 

De uitwerpbare monsterlade van de MiniFlash FP Vision zorgt voor een eenvoudige en veilige plaatsing van de monsterbeker. Het ontwerp met open lade minimaliseert het risico op morsen tijdens het laden en houdt de handen van de operator weg van het ovenoppervlak, wat vooral belangrijk is bij gebruik van hoge temperaturen.

 De belangrijkste kenmerken

  • Geavanceerde vlampuntmethoden 
  • Verbrandingsanalyse 
  • Vooruitstrevende Peltier koeltechnologie
  •  Automatisch ontstekingreinigingsprogramma 
  • Maximale veiligheid

Tal van voordelen

Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste voordelen voor ieder laboratorium:

  1. MiniFlash FP Vision heeft een intuïtief menu navigatie, waardoor enkel een minimale opleiding vereist is. Bovendien is een probleemloze communicatie via USB, LAN, LIMS en PC verzekerd.
  2. De MiniFlash detecteert het laagste vlampunt en geeft de monsterverontreiniging grafisch weer.
  3. De MiniFlash FP Vision biedt een maximale veiligheid.
  4. De ontstekingbeschermingstechnologie is inherent aan het MiniFlash ontwerp.
  5. Slechts 1-2 ml monsters per test – zonder open vlam!

Het continu gesloten bekerontwerp, automatische explosie detectie en een gecontroleerde luchttoevoer beschermen operator en omgeving tegen brand en agressieve of schadelijke  dampen. De automatische monsterlade zorgt voor extra veiligheid en het hoogste comfort.

Vragen?

Hebt u vragen over de Grabner MiniFlash FP Vision? Of wenst u een demo? Neem dan hier contact op.

Gerelateerde berichten

Nieuwe ultracompacte droge dispersie-eenheid voor Fritsch Analysette 22 NEXT

De Laser Particle Sizers van de ANALYSETTE 22 NeXT van de FRITSCH serie worden wereldwijd gebruikt in productie- en kwaliteitscontrole en in onderzoek en ontwikkeling voor het nauwkeurig meten van deeltjesgrootte van vaste stoffen, suspensies en emulsies. Een optimaal gedispergeerd monster is de basisvoorwaarde voor een betrouwbare bepaling van de deeltjesgrootteverdeling. In principe kan het [...]

Hoe composietstalen op de juiste manier voorbereiden?

Laboratorium platenpersen vinden in de laatste jaren steeds meer toepassingen, vooral in de composietwereld. De persen van Fontijne Presses worden gebruikt om de productieprocessen van rubbers, kunststoffen en composieten te bestuderen. Elk monster heeft zijn eigen combinatie van instellingen waarmee rekening gehouden moet worden bij het voorbereiden van het monster om de resultaten van de [...]

ELEKTROSPINNING GEOPTIMALISEERD MET THERMO SCIENTIFIC PHENOM DESKTOP SEM

Elektrospinning wordt in verschillende industrieën gebruikt: biowetenschappen, biotextiel, biomedische techniek, batterijonderzoek en de algemene ontwikkeling, productie en commercialisering van nanovezelmaterialen. De diameter van de geproduceerde vezels varieert meestal van tientallen nanometers tot enkele micrometers. Een van de belangrijkste voordelen van de elektrospinningtechniek ten opzichte van andere fabricagemethoden is de mogelijkheid om vezels te maken met [...]

maart 29, 2023