Desktop SEM/EDS voor automatisatie en high-throughput werk

In onze twee voorgaande artikelen kon u kennis maken met de Thermo Scientific Phenom desktop SEM en de mogelijkheden die de combinatie desktop SEM en chemische analyse met EDS te bieden heeft.

De combinatie van beeldvorming en chemische analyse in een desktop SEM opent bovendien enorme mogelijkheden op vlak van automatisatie en high-throughput applicaties.

Met de Thermo Scientific ParticleX desktop SEM heeft Thermo Scientific de Phenom XL desktop SEM gecombineerd met ParticleX Software en zo een krachtig platform gecreëerd voor de automatische analyse van deeltjesgrootte- en vorm in combinatie met EDS chemische analyse.

Hiermee speelt Thermo Fisher Scientific in op de groeiende vraag van een aantal produktiebedrijven om in het lab over geautomatiseerde SEM te beschikken. Deze trend, van uitbesteding naar eigen analyse, neemt snel toe. De voordelen, zoals de mogelijkheid tot geautomatiseerde desktop SEM analyses, chemische classificatie en verificatie volgens specifieke normen zijn duidelijk. Tijdige en nauwkeurige kwaliteitscontrole zijn voorwaarden voor de hedendaagse productie. De Thermo Scientific ParticleX SEM is een veelzijdige oplossing voor kwaliteitsanalyse binnen het eigen controlelab. Het resultaat zijn snelle, accurate en betrouwbare data.

De Phenom ParticleX is geautomatiseerd en biedt meervoudige monsteranalyse, waardoor testenen classificatie tot 10 keer sneller wordt. Uitbesteding duurt meestal tot 10 werkdagen, terwijl de Phenom ParticleX u zekerheid geeft binnen één dag. Het systeem is eenvoudig te bedienen en snel aan te leren, waardoor het gebruik van deeltjes- en materiaalanalyse binnen het bereik komt van wordt een bredere groep gebruikers binnenshuis.

Op basis van het ParticleX desktop SEM platform heeft Thermo Scientific een aantal toestelconfiguraties ontwikkeld die zich richten op specifieke applicatiedomeinen of industriesectoren:

Phenom ParticleX AM desktop SEM

De Thermo Scientific Phenom ParticleX AM is een multi-purpose desktop SEM ontworpen voor additive manufacturing, en garandeert zuiverheid op microschaal.

  • Bewaak kritische kenmerken van metaalpoeders
  • Controle van uw poederbed en poedergevoede additieve productieprocessen
  • Identificeer deeltjesgrootteverdelingen, individuele deeltjesmorfologie en productvreemde deeltjes
Thermo Fisher Phenom AM

Phenom ParticleX TC desktop SEM

De Thermo Scientific Phenom ParticleX TC (Technical Cleanliness) is een multi-purpose desktop SEM die de technische oppervlaktezuiverheid van onderdelen.

Deze parameter blijkt zelfs zo nauw samen te hangen met de kans op defecten dat de Duitse Vereniging van de Automobielindustrie (VDA) en de Internationale Organisatie van Normen (ISO) uitgebreide normen hebben ontwikkeld voor het karakteriseren van de reinheid van auto-onderdelen.

Phenom ParticleX TC Desktop SEM

Phenom ParticleX Steel desktop SEM

Technici en onderzoekers in de staalproductie hebben scanning electron microscopy (SEM) en energie dispersieve X-straal spectroscopie (EDS) data nodig voor falingsanalyse en procesverbetering.

De Thermo Scientific Phenom ParticleX Steel desktop SEM is een multi-purpose desktop SEM die falingsanalyse en geautomatiseerde karakterisering van niet-metaal inclusies in staal mogelijk maakt.

Phenom SEM Steel

Phenom ParticleX Battery desktop SEM

Bij batterijproductie en -onderzoek wordt de kwaliteit van de materialen steeds kritischer. Zo kunnen kleine verontreinigingen in het NCM-poeder desastreuze gevolgen hebben voor het eindproduct. Om deze verontreinigingen effectief op te sporen, is SEM-beeldvorming met hoge resolutie nodig met EDS-analyse voor chemie.

Bij volledige automatisering is deze combinatie een krachtig hulpmiddel voor de inspectie van de poederkwaliteit.

Phenom ParticleX Battery desktop SEM

Phenom Perception GSR desktop SEM

GSR-analyse (Gun Shot Residue) van kruitsporen speelt een belangrijke rol bij de vaststelling of een vuurwapen bij een misdrijf is gebruikt. Gevestigde GSR-analysetechnieken zijn gebaseerd op het gebruik van een SEM, die wordt gebruikt om het monster te scannen en verdachte GSR-deeltjes te vinden.

Als een verdacht deeltje wordt gevonden, wordt een EDS-techniek (energie dispersieve spectroscopie) gebruikt om de elementen in dat deeltje te identificeren.

Phenom Perception GSR Desktop SEM

Meer weten over de Thermo Scientific Phenom ParticleX? Contacteer ons voor een productvoorstelling of demonstratie op uw materialen:

Gerelateerde berichten

Kwaliteitscontrole en productontwikkeling voor de productie van chocolade

Bij de productie van chocolade is het kristallisatiegedrag van de grondstoffen van doorslaggevend belang voor de kwaliteit van de eindproducten. Voordat chocolade en vulmassa's vanuit vloeibare toestand worden verwerkt en uitgehard, is systematische voorkristallisatie in de vorm van een temperingsproces vereist. De temperingsgraad, die het aandeel van gestolde vetkristallen in de chocolade beschrijft, en de [...]

Ga de Compcut-uitdaging aan!

In de composietenbranche is het produceren van consistent nauwkeurige en perfecte testmonsters een essentieel onderdeel van het werk. Voor velen is het echter een lastige, trage, vuile, arbeidsintensieve aangelegenheid met een hoog gezondheids- en veiligheidsrisico. Vele toonaangevende bedrijven en academische instituten hebben hiervoor nu een oplossing gevonden dankzij de Compcut snijmachines. De Compcut oplossing is [...]

Hoe platenpersen uw laboratoriumwerk kunnen verbeteren

In dit artikel leggen we uit voor welke toepassingen het nuttig is om de laboratorium-platenpers van Fontijne Presses te gebruiken. We tonen ook waarom een specifieke laboratoriumpers de beste oplossing is om uw monsters te bereiden, ook als u al over een productiepers of spuitgietmachine beschikt. Wat is een laboratoriumpers? Een laboratoriumpers is een instrument [...]

mei 22, 2023