Benelux Scientific gaat nieuwe samenwerking aan met Plastometrex

Benelux Scientific is verheugd om onze recente samenwerking met Plastometrex aan te kondigen. We zijn er trots op samen te werken met een baanbrekende organisatie die is opgericht door voormalige wetenschappers van de prestigieuze Universiteit van Cambridge. Plastometrex is wereldwijd marktleider op het gebied van niet-destructieve stress-strain curve acquisitie en biedt snelle en inzichtelijke mechanische testoplossingen.  

Plastometrex staat wereldwijd bekend om zijn opmerkelijke technologie die bekend staat als PIP (Profilometry-based Indentation Plastometry). Deze techniek, die gekenmerkt wordt door eenvoud, snelheid en veelzijdigheid, stelt klanten in staat om uitgebreide spanning-rekcurves en cruciale materiaalsterkteparameters te verkrijgen uit één enkele indruktest, en dat alles binnen enkele minuten.  

Plastometrex vrouw

Een van de meest indrukwekkende ontwikkelingen binnen de Plastometrex-reeks is de hot-stage bevestiging, die naadloos samenwerkt met andere systemen van Plastometrex. De hot-stage module vereenvoudigt het proces van testen bij hoge temperaturen tot 800°C aanzienlijk, ook op monsters die anders te klein zouden zijn om te testen.  

Kortom, onze samenwerking met Plastometrex plaatst ons in de voorhoede van technologische innovatie op het gebied van niet-destructieve mechanische tests. De introductie van PIP, in combinatie met de HotPIP module, stelt ons in staat om uitzonderlijke oplossingen aan te bieden voor het evalueren van de mechanische eigenschappen van materialen zowel bij standaard als hoge temperaturen, om tegemoet te komen aan de behoeften van industrieën en onderzoekers wereldwijd.  

Als u geïnteresseerd bent in deze nieuwe technologie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over uw specifieke toepassing.

april 2, 2024