De Axia ChemiSEM is een kosten-effectieve, floor-model scanning elektronenmicroscoop (SEM) die micro-structurele materiaalanalyse en detectie van defecten naar een hoger niveau van snelheid en eenvoud tilt. De Axia ChemiSEM is ontworpen met het oog op een optimale en efficiënte SEM-EDS gebruikerservaring. De opleiding en het gebruik zijn intuïtief, waardoor  microstructurele informatie en chemische data worden bekomen in één vingerknip. 

De flexibiliteit en uitgebreide technische prestaties maken deze tool ideaal voor vele materiaalkundige toepassingen binnen industriële en academische markten.

Axia ChemiSEM voor de industrie

De performance van een vloermodel SEM voor beeldvorming en chemische toepassingen in een zeer gebruiksvriendelijk systeem

Moderne industriële processen vereisen een hoge doorvoercapaciteit voor een kosteneffectieve productie. Tegenover dit tempo staat de behoefte aan kwaliteit, betrouwbaarheid en consistentie van het eindproduct. Procesbeheersing is er dan ook op gericht de productie te optimaliseren en te reguleren om een evenwicht te vinden tussen output en kwaliteit. De controle van diverse parameters, zoals grootte, morfologie en onzuiverheden, moet zo efficiënt mogelijk zijn om de impact van de analyse op de totale productietijd tot een minimum te beperken. Bovendien moeten de waarnemingen zeer betrouwbaar zijn om ervoor te zorgen dat de procesaanpassingen gebaseerd zijn op de werkelijke kenmerken van het monster.

Axia ChemiSEM voor Academia

De voordelen van een vloermodel SEM voor de prijs van een desktop

In de hedendaagse academische omgeving dient een SEM te beschikken over een grote mate van flexibiliteit waardoor hij hoge-resolutie beelden en data kan produceren maar tegelijkertijd ook vlot en eenvoudig te gebruiken is door minder ervaren gebruikers. De Axia ChemiSEM biedt de nodige flexibiliteit voor research, zoals de mogelijkheid tot inbouwen van third party detectoren of werken met heel grote monsters binnen een veelzijdig SEM-platform. Anderzijds is de Axia SEM eenvoudig in te stellen en te gebruiken, en kunnen hoge-resolutie SEM beelden verkregen worden met de gebruikseenvoud die gekend is van de compacte desktop modellen. Het is de ideale tool om aan studenten de SEM-technologie bij te brengen. Bovendien is deze combinatie van een conventionele vloermodel SEM en desktop SEM beschikbaar voor een heel aantrekkelijke prijs.

Applicaties

Deze nieuwe microscoop is een ideaal instrument voor zowel grote industriële laboratoria die de doorvoer van monsters willen verhogen en tegelijk de kosten verlagen, als voor academische instellingen die betaalbare, betrouwbare en snelle SEM-EDS-analyses willen met minder training vooraf.

Key features

Live kwantitatieve EDSMeteen beschikking over elementaire analyse, met unieke live kwantitatieve compositorische beeldvorming
Altijd gebruiksklaarAltijd uitgelijnd en klaar voor beeld en elementaire analyse, zodat u kan focussen op het verzamelen van uw gegevens
Gebruiksvriendelijke userinterfaceOntworpen om via eenvoudige bediening in minder tijd uw data te genereren
Robuuste performantie, ook op moeilijke monstersDankzij de excellente Axia ChemiSEM’s beeldprestatie in staat tot de meest veeleisende taken
Flexibele monstercapaciteitGeschikt voor monsters tot 10kg, met flexibele ondertafel
OnderhoudsvriendelijkBesparing op onderhoud met een systeem dat ontworpen werd met oog op onderhoudsvriendelijke prestaties.

Technologie

De Axia ChemiSEM is een enkelvoudig platform gebaseerd op live EDS-data. Het zal materiaal analyses door micro-imaging en micro-analyse toegankelijker maken voor een breed scala van niet-technische gebruikers.

Contacteer ons hier voor meer info