Geavanceerde materiaaltesten met NETZSCH Analyzing & Testing

De hoogwaardige analytische instrumenten van NETZSCH Analyzing & Testing maken niet alleen een uitgebreide analyse van de thermische eigenschappen van een breed scala aan materialen mogelijk, maar dragen ook aanzienlijk bij aan een beter leven in het algemeen. Deze geavanceerde instrumenten hebben een revolutie teweeggebracht in verschillende industrieën en onderzoeksgebieden. Ze bieden talloze voordelen en verbeteren ons begrip van materialen en hun gedrag.

Bekijk hier de video van NETZSCH

Bij NETZSCH vind je oplossingen voor thermische analyse, thermofysische eigenschappen testen, uithardingsmonitoring, dynamisch-mechanische testen, reologie, adiabatische en ARC calorimetrie en brandtesten volgens internationale normen.

De instrumenten en methoden maken materiaalkarakterisering en de studie van eigenschappen zoals specifieke warmtecapaciteit, enthalpie, gewichtsverandering, elasticiteitsmodulus, dimensionale veranderingen, thermische geleidbaarheid, thermische diffusie, viscositeit en geëvolueerde gassen mogelijk, inclusief bepalingen met betrekking tot zuiverheid en samenstelling, poly-morfisme, thermische stabiliteit en temperatuurlimieten, veroudering en thermomechanisch gedrag, visco-elastische eigenschappen, verwerkingsomstandigheden en brandgedrag.

Geavanceerde materiaaltesten in verschillende toepassingen

Ten eerste bieden deze instrumenten een onschatbaar inzicht in de thermische eigenschappen van materialen. Door parameters zoals thermische geleidbaarheid, specifieke warmtecapaciteit en thermische diffusie nauwkeurig te meten, kunnen onderzoekers en ingenieurs een beter inzicht krijgen in hoe materialen reageren op warmte en temperatuurveranderingen. Deze kennis is cruciaal op gebieden zoals materiaalkunde, engineering en productie, waar het helpt om processen te optimaliseren, productprestaties te verbeteren en de algehele efficiëntie te verhogen.

Bovendien maakt de uitgebreide analyse van NETZSCH instrumenten de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve materialen mogelijk. Door thermische eigenschappen te bestuderen, kunnen wetenschappers materialen identificeren met unieke kenmerken en eigenschappen die kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Dit leidt tot de creatie van geavanceerde materialen met verbeterde thermische isolatie, verbeterde warmteafvoer of aangepaste thermische geleidbaarheid, waardoor ze van onschatbare waarde zijn in gebieden zoals lucht- en ruimtevaart, elektronica, energieopslag en daarbuiten.

Naast het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling spelen deze instrumenten een cruciale rol bij kwaliteitscontrole en het waarborgen van productveiligheid. Fabrikanten kunnen thermische analyse gebruiken om de prestaties en betrouwbaarheid van materialen in hun producten te beoordelen en zo de functionaliteit en duurzaamheid ervan te garanderen. Dit verhoogt niet alleen de klanttevredenheid, maar minimaliseert ook het risico op ongelukken of storingen die verband houden met thermische problemen, waardoor ons leven uiteindelijk veiliger en zekerder wordt.

Bovendien draagt de uitgebreide analyse van thermische eigenschappen bij aan duurzaamheid en milieubehoud. Door te begrijpen hoe materialen reageren op temperatuurveranderingen, kunnen onderzoekers het energieverbruik optimaliseren, energie-efficiënte producten ontwikkelen en afval minimaliseren. Dit bevordert milieuvriendelijke praktijken en helpt bij de ontwikkeling van duurzame oplossingen in verschillende industrieën, wat uiteindelijk bijdraagt aan een groenere en duurzamere toekomst voor iedereen.

Hoe kunnen we u helpen?

Neem contact op met Ken De Roover, onze productspecialist als je meer informatie wilt over thermische analyse.

Samengevat, NETZSCH Analyzing & Testing hoogwaardige analytische instrumenten hebben ons begrip van thermische eigenschappen en hun impact op materialen radicaal veranderd. Door het leveren van uitgebreide analyses, voeden deze instrumenten innovatie, verbeteren ze de productkwaliteit, garanderen ze veiligheid en bevorderen ze duurzaamheid. Hun onschatbare bijdragen strekken zich uit over vele industrieën en onderzoeksgebieden, waardoor het leven beter wordt voor individuen, industrieën en de planeet als geheel.

Bij NETZSCH vind je oplossingen voor thermische analyse, thermofysische eigenschappen testen, uithardingsmonitoring, dynamisch-mechanische testen, reologie, meervoudige module en versnellende snelheid calorimetrie en voor brandtesten.

De instrumenten en methoden maken materiaalkarakterisering en de studie van eigenschappen zoals specifieke warmtecapaciteit, enthalpie, gewichtsverandering, elasticiteitsmodulus, dimensionale veranderingen, thermische geleidbaarheid, thermische diffusie, viscositeit en geëvolueerde gassen mogelijk, inclusief bepalingen met betrekking tot zuiverheid en samenstelling, poly-morfisme, thermische stabiliteit en temperatuurlimieten, veroudering en thermomechanisch gedrag, visco-elastische eigenschappen, verwerkingsomstandigheden en brandgedrag.

Selecteer de juiste testmethoden

We kunnen je helpen om uit de verschillende series instrumenten de juiste testmethoden te kiezen voor je polymeren en andere organische materialen, metalen en legeringen, keramiek, glas, bouwmaterialen of andere anorganische materialen. We geven je graag gedetailleerd advies bij het kiezen van een instrument voor jouw speciale toepassing.

Download hier onze brochure

Gerelateerde berichten

H2SECURE Concept: NETZSCH analyseert nu onder waterstofatmosfeer

STA 449 Serie analyse-instrumenten met nieuwe apparatuur In een wereld die steeds meer gericht is op duurzaamheid en groene technologieën, speelt waterstof (H2 ) een centrale rol. Het wordt steeds meer gezien als een bron van hoop voor groene oplossingen, van energieopwekking tot mobiliteit. Waarom waterstof? Als reactant in de industrie biedt waterstof aanzienlijke mogelijkheden [...]

DSC en Reologie: warm aanbevolen!

In een eerder artikel zagen we dat de technieken Differential Scanning Calorimetry (DSC) en Dynamic Mechanical Analysis (DMA) krachtige en complementaire hulpmiddelen zijn bij materiaalonderzoek. Ook nu stellen we u een combinatie voor die meer informatie oplevert wanneer we de resultaten combineren: DSC en Rotational Rheology. DSC kent vele toepassingen en daarvan is polymeeronderzoek een [...]

Bepaling van TD24 met ARC®-instrumenten voor thermische risicobeoordeling in chemische processen

Chemische industriële processen die gebaseerd zijn op exotherme reacties kunnen erg gevaarlijk zijn. Gebrek aan kennis over het proces kan leiden tot onjuiste procescondities en dus tot thermische runaway in apparatuur of reactoren. Bovendien kan een storing in het koelapparaat ook leiden tot een ongeplande temperatuurstijging in een reactor. Om veilige processen te garanderen, is [...]

juni 6, 2023