Benelux Scientific gaat samenwerking aan met trinamiX en RTT voor een duurzame toekomst

Benelux Scientific is verheugd om een samenwerking aan te kondigen met trinamiX en RTT. Deze twee innovatieve bedrijven hebben recent toestellen ontwikkeld om recycled plastics beter te identificeren. Dit is een belangrijke ontwikkeling, omdat het recycleren van plastics vandaag steeds meer van belang wordt. De impact van plastic op het milieu is immers groot en door de toegenomen bewustwording over duurzaamheid, wordt de vraag naar recycling oplossingen steeds groter. Door de expertise van trinamiX en RTT te combineren met die van Benelux Scientific, kunnen we samen werken aan een duurzame toekomst en onze klanten voorzien van innovatieve toestellen voor de identificatie van plastics.

Oplossingen voor kwaliteitscontrole tijdens het plastic recyclageproces

Steeds meer doen recycled plastics hun intrede in diverse productieprocessen. Ze worden gebruikt als grondstoffen voor de vervaardiging van allerhande producten.

Kwaliteitscontrole is zeer belangrijk tijdens dit proces, dat start bij de alom bekende “blauwe zak” en eindigt met het afgewerkte product. Benelux Scientific biedt oplossingen die gebruikt kunnen worden tijdens de verschillende stappen van dit traject.

Zo kan het trinamiX handheld NIR analysetoestel gebruikt worden voor identificatiedoeleinden tijdens snelle puntmetingen, zowel tijdens het sorteren als tijdens het verwerkingsproces.

Voor de kwaliteitscontrole van de plastic flakes, die bekomen worden na het vermalen van de gesorteerde fracties, is er de RTT FlakeAnalyser. Hiermee kan de samenstelling van een representatief monster van ongeveer 8 liter plastic flakes accuraat bepaald worden.

RTT – FlakeAnalyser

RTT Steinert GmbH is sedert enkele decennia actief op het vlak van recyclage van afval  en recyclingbeheer, met de ontwikkeling en bouw van optische sorteersystemen voor het scheiden van plastic en papier. 

Het bedrijf is opgericht in 2010, focust meer op analyse- en detectie taken buiten de sector van sorteerapparatuur.

Na de nieuwe ontwikkeling van automaten voor drankverpakkingen heeft RTT System GmbH nu de FlakeAnalyser ontwikkeld voor kwaliteitscontrole en materiaalanalyse van bulkgoederen.

De FlakeAnalyser biedt de mogelijkheid om snel een representatieve hoeveelheid plastic flakes op een non-destructieve manier te onderwerpen aan kwaliteitscontrole. 

De AI-gebaseerde technologie maakt gebruik van NIR-detectoren, kleurencamera’s en 3D-camera’s om de samenstelling van diverse batches te bepalen qua type polymeer, kleur en deeltjesgrootte. 

De samenstelling kan zowel in volume% als gewichts% worden weergegeven.

TrinamiX 

trinamiX GmbH, een dochteronderneming van BASF, heeft toepassingen ontwikkeld voor zijn draagbare NIR (Near-Infrared) spectrometer in de sector van  het sorteren en recycleren van plastic en textiel.

Met de trinamiX-technologie kan in 3 seconden de identiteit van verschillende kunststoffen en textiel nauwkeurig worden bepaald met draagbare NIR technologie, gecombineerd met de trinamiX-gegevensanalyse via een mobiele app.

Dit opent nieuwe mogelijkheden voor  recycling en recycleerbaarheid, wat positief is voor zowel het milieu als voor de industrie. 

Zo kan het trinamiX handheld NIR analysetoestel worden gebruikt voor identificatie tijdens het sorteren en verwerken, terwijl de RTT FlakeAnalyser ideaal is voor nauwkeurige kwaliteitscontrole van de plastic flakes. 

Bent u geïnteresseerd in deze technologieën en wilt u graag een demo boeken?

Gerelateerde berichten

april 20, 2023