Zetapotentiaal is de parameter of analysetechniek bij uitstek voor de bepaling van de stabiliteit van emulsies en suspensies. Bij deze methoden worden de deeltjes bewogen in een electrisch veld, waarbij hun bewegingssnelheid een maat is voor de lading of zetapotentiaal is. De detectie kan optisch of acoustisch gebeuren. Een nadeel van optische technieken bestaat erin dat een monster vaak sterk verdund dient te worden. Daarom zijn dergelijke methoden eerder geschikt voor de bepaling van zetapotentiaal in lage concentratie-monsters of biologische stalen. Bekijk hieronder onze producten.

Voor de bepaling van de stabiliteit van emulsies en suspensies gebruikt men zetapotentiaal analyse technieken. Bij het merendeel van deze methoden worden de deeltjes bewogen in een elektrisch veld, waarbij hun bewegingssnelheid een maat is voor de lading of zetapotentiaal is. De detectie kan optisch of acoustisch gebeuren.

Door verschillende technieken in één toestel te combineren kunnen op één monster tegelijkertijd meerdere parameters bepaald worden. Een voorbeeld hiervan is de Colloidal Dynamics Acoustosizer voor bepaling van deeltjesgrootte en zetapotentiaal.

ELECTRO-ACOUSTISCHE BEPALING VAN ZETAPOTENTIAAL

Colloidal Dynamics Zetaprobe

  • rechtstreekse bepaling van zetapotentiaal, pH, conductiviteit en temperatuur in geconcentreerde suspensies en emulsies tot 60% droge stof
  • Titrator-unit voor automatische volumetrische en potentiometrische titraties
  • Ook beschikbaar in doorvloeicel-uitvoering van meting in externe reactor
  • deeltjesgrootte wordt automatisch gemeten en moet niet manueel ingevoerd worden