Bedrijven zetten in op recyclage van plastic tot brandstof

Het is een gekend fenomeen. Miljoenen tonnen aan plastics komen aan het einde van hun levenscyclus, en slechts een klein percentage wordt gerecycleerd. Meer en meer bedrijven wensen hier een einde aan te maken en komen op de proppen met het geniale idee om via recyclage van plastic om te zetten naar brandstoffen of nieuwe polymeren. 

Het verwerken van deze plastics kan enkel na een grondige analyse van de aangeleverde materialen. De Netzsch Identify software kan hierbij een goede hulp zijn. Deze tool helpt bij het karakteriseren van het type polymeer dat aanwezig is in de monster.

Recyclage van plastic 

Over heel Europa is er meer dan 30 miljoen ton plastic dat (?) aan het einde van  de levenscyclus komt. Dit kan gaan van een PET fles tot yoghurtpotjes of plastic vleesbakjes. Om de recyclage hoeveelheid zo compleet mogelijk  te maken zijn er in de PMD zak reeds veel meer types plastic toegelaten. Toch blijft er nog heel veel over en storten lijkt de eenvoudigste oplossing.

Bedrijven zeggen stop tegen storten en zetten zich in voor een beter milieu. Daarnaast zien zij steeds meer toekomst in het recycleren van plastic naar brandstof of nieuwe polymeren. Een grondige analyse met de Netzsch Identify software helpt hen hier een grote stap vooruit.

Netzsch Identify voor een grondige analyse op plastic

Om een correcte recyclage te kunnen uitvoeren op plastics, is het heel belangrijk om eerst een grondige analyse uit te voeren. Aangeleverde plastic afval  kan namelijk uit verschillende types plastics bestaan, en zelfs een homogene recyclage batch kan door zijn specifieke eigenschappen nu voldoen om er weer iets nieuw uit te maken.

De Netzsch Identify software is de perfecte tool die je helpt bij het karakteriseren van de verschillende types polymeren aanwezig in je monster. Volgende eigenschappen kan je verwachten van de Identify:

 • Een uniek DSC-curve herkennings- en -interpretatiesysteem dat resultaten levert met één enkele muisklik
 • Nuttig voor materiaalidentificatie en kwaliteitscontrole
 • Bevat een database met de Netzsch bibliotheek voor polymeren als basis, alsook bibliotheken die door de gebruiker kunnen worden aangemaakt
 • Beheert metingen, literatuurgegevens en klassen, met integratie van de kennis van de gebruiker.
Netzsch Identify

Recyclage van plastic – applicatie nota

Wil je meer weten over hoe de Identify helpt bij het karakteriseren van het type polymeren bij PET? 

Met al het plastic dat zich blijft ophopen op stortplaatsen en in onze oceanen, is het aanpakken van de plasticvervuiling nog nooit zo dringend geweest. Bedrijven nemen dit ook heel serieus en willen een verschil maken, overal waar ze actief zijn. Om echt vooruitgang te boeken, is er nog heel wat werk voor de boeg maar met de hulp van de Netzsch Identify software kan een complexe uitdaging net dat stukje eenvoudiger worden.

Stappenplan recyclage van plastic – Identify

 • Plastic verzamelen
 • Monster aanleveren
 • Grondige analyse uitvoeren met Identify
 • Bouwstenen losmaken
 • Nieuwe polymeren of brandstoffen aanmaken
 • Bouwen aan een afvalvrije toekomst
 • Op gedragsverandering aansturen

Meer vragen over recyclage van plastic en hoe de Netzsch identify hiertoe bijdraagt? Ons team van experten helpt je graag verder. Stuur ons uw vraag door via de contactpagina.

Ga de Compcut-uitdaging aan!

In de composietenbranche is het produceren van consistent nauwkeurige en perfecte testmonsters een essentieel onderdeel van het werk. Voor velen is het echter een lastige, trage, vuile, arbeidsintensieve aangelegenheid met een hoog gezondheids- en veiligheidsrisico. Vele toonaangevende bedrijven en academische instituten hebben hiervoor nu een oplossing gevonden dankzij de Compcut snijmachines. De Compcut oplossing is [...]

Hoe platenpersen uw laboratoriumwerk kunnen verbeteren

In dit artikel leggen we uit voor welke toepassingen het nuttig is om de laboratorium-platenpers van Fontijne Presses te gebruiken. We tonen ook waarom een specifieke laboratoriumpers de beste oplossing is om uw monsters te bereiden, ook als u al over een productiepers of spuitgietmachine beschikt. Wat is een laboratoriumpers? Een laboratoriumpers is een instrument [...]

Benelux Scientific gaat samenwerking aan met trinamiX en RTT voor een duurzame toekomst

Benelux Scientific is verheugd om een samenwerking aan te kondigen met trinamiX en RTT. Deze twee innovatieve bedrijven hebben recent toestellen ontwikkeld om recycled plastics beter te identificeren. Dit is een belangrijke ontwikkeling, omdat het recycleren van plastics vandaag steeds meer van belang wordt. De impact van plastic op het milieu is immers groot en [...]

juli 22, 2021