Bedrijven zetten in op recyclage van plastic tot brandstof

Het is een gekend fenomeen. Miljoenen tonnen aan plastics komen aan het einde van hun levenscyclus, en slechts een klein percentage wordt gerecycleerd. Meer en meer bedrijven wensen hier een einde aan te maken en komen op de proppen met het geniale idee om via recyclage van plastic om te zetten naar brandstoffen of nieuwe polymeren. 

Het verwerken van deze plastics kan enkel na een grondige analyse van de aangeleverde materialen. De Netzsch Identify software kan hierbij een goede hulp zijn. Deze tool helpt bij het karakteriseren van het type polymeer dat aanwezig is in de monster.

Recyclage van plastic 

Over heel Europa is er meer dan 30 miljoen ton plastic dat (?) aan het einde van  de levenscyclus komt. Dit kan gaan van een PET fles tot yoghurtpotjes of plastic vleesbakjes. Om de recyclage hoeveelheid zo compleet mogelijk  te maken zijn er in de PMD zak reeds veel meer types plastic toegelaten. Toch blijft er nog heel veel over en storten lijkt de eenvoudigste oplossing.

Bedrijven zeggen stop tegen storten en zetten zich in voor een beter milieu. Daarnaast zien zij steeds meer toekomst in het recycleren van plastic naar brandstof of nieuwe polymeren. Een grondige analyse met de Netzsch Identify software helpt hen hier een grote stap vooruit.

Netzsch Identify voor een grondige analyse op plastic

Om een correcte recyclage te kunnen uitvoeren op plastics, is het heel belangrijk om eerst een grondige analyse uit te voeren. Aangeleverde plastic afval  kan namelijk uit verschillende types plastics bestaan, en zelfs een homogene recyclage batch kan door zijn specifieke eigenschappen nu voldoen om er weer iets nieuw uit te maken.

De Netzsch Identify software is de perfecte tool die je helpt bij het karakteriseren van de verschillende types polymeren aanwezig in je monster. Volgende eigenschappen kan je verwachten van de Identify:

 • Een uniek DSC-curve herkennings- en -interpretatiesysteem dat resultaten levert met één enkele muisklik
 • Nuttig voor materiaalidentificatie en kwaliteitscontrole
 • Bevat een database met de Netzsch bibliotheek voor polymeren als basis, alsook bibliotheken die door de gebruiker kunnen worden aangemaakt
 • Beheert metingen, literatuurgegevens en klassen, met integratie van de kennis van de gebruiker.
Netzsch Identify

Recyclage van plastic – applicatie nota

Wil je meer weten over hoe de Identify helpt bij het karakteriseren van het type polymeren bij PET? 

Met al het plastic dat zich blijft ophopen op stortplaatsen en in onze oceanen, is het aanpakken van de plasticvervuiling nog nooit zo dringend geweest. Bedrijven nemen dit ook heel serieus en willen een verschil maken, overal waar ze actief zijn. Om echt vooruitgang te boeken, is er nog heel wat werk voor de boeg maar met de hulp van de Netzsch Identify software kan een complexe uitdaging net dat stukje eenvoudiger worden.

Stappenplan recyclage van plastic – Identify

 • Plastic verzamelen
 • Monster aanleveren
 • Grondige analyse uitvoeren met Identify
 • Bouwstenen losmaken
 • Nieuwe polymeren of brandstoffen aanmaken
 • Bouwen aan een afvalvrije toekomst
 • Op gedragsverandering aansturen

Meer vragen over recyclage van plastic en hoe de Netzsch identify hiertoe bijdraagt? Ons team van experten helpt je graag verder. Stuur ons uw vraag door via de contactpagina.

Benelux Scientific zet stapje extra via maatwerk

Tinius Olsen ontwikkelt en levert trekbanken voor mechanische tests. Het aanbod bestaat uit ongeveer tien varianten, steeds met een verschillende maximale kracht en een andere capaciteit. De systemen zijn rechttoe rechtaan; de echte variatie zit in de duizenden opties die er zijn voor wat betreft opspanmethodes, klemmen, platen en extra features. Precies daar zit de [...]

Ontdek de nieuwste LabTop serie benchtop laboratoriumpersen

De nieuwe LabTop serie van Fontijne Presses is de meest compacte hydraulische tafelpers voor veeleisende toepassingen en geautomatiseerd gebruik. Dankzij zijn kleine voetafdruk en 230V aansluiting kan de LabTop pers in elk labo geïnstalleerd worden. Bovendien worden het ergonomische ontwerp en de eenvoudige touch screen interface zeer gewaardeerd door laboranten. Luc Pattyn, Sales en Marketing [...]

Microscopie van kunststoffen met de Phenom ProX Desktop SEM

Snelle en nauwkeurige SEM defectenanalyse Of onderzoekers nu werken aan het uitvoeren van plastic defectenanalyse of het monitoren van microplastic verontreiniging, ze hebben een snelle en nauwkeurige manier nodig om hun monsters te analyseren. De Thermo Scientific Phenom ProX Desktop Scanning Electron Microscope (SEM) komt aan deze behoefte tegemoet en is een snel en flexibel [...]

juli 22, 2021