Voorkom kostbare (motor)problemen met de MiniFlash FP VISION

In de afgelopen jaren hebben de uitstekende prestaties van de MiniFlash bewezen effectief te zijn voor transportregelgeving/classificaties, productspecificaties en analyse van gebruikte oliën.

Met de Grabner vlampunttesters wordt het vlampunt bepaald over een breed temperatuurbereik waarbij alle standaard gesloten cup-methoden worden gesimuleerd. 

De programmeerbare brandstof verdunningscurve wordt gebruikt voor diesel of aardgas in smeerolie, en is een krachtig hulpmiddel voor analyse van gebruikte oliën. Hierdoor voorkomt u  motorproblemen en de  kosten die ermee gepaard gaan.

Vlampunttester MiniFlash FP Vision

De vlampunttester MiniFlash FP Vision is uniek ontworpen voor het bepalen van het vlampunt van vloeistoffen en vaste stoffen.

De MiniFlash FPA Vision autosampler is de nieuwste toevoeging aan de Grabner Instruments Vision-serie productlijn. Het is een geautomatiseerd accessoire speciaal ontwikkeld voor gebruik met elke MiniFlash FP Vision analyzer. Het modulaire ontwerp creëert schaalbaarheid, waardoor de optie om uit te breiden met een autosampler op elk gewenst moment beschikbaar wordt.

Door de volledige compatibiliteit met Grabner’s Vision-serie vlampuntanalysers kan een enkele autosampler vlampuntmetingen uitvoeren tussen -25°C en 400°C, en dit binnen enkele seconden.

 

Grabner MiniFlash FP Vision voor moeilijke toepassingen 

Dankzij het unieke ontwerp van Grabner vlampunt analysers, kan de MiniFlash FP Vision gebruikt worden voor moeilijke toepassingen zoals vlampunt testen van biodiesel en van verontreinigde monsters.

Voorbeelden van verontreinigde monsters die met de analyzer getest kunnen worden zijn:

 • diesel in smeerolie
 • benzine in dieselbrandstof

De MiniFlash FP Vision analyzer bevat ook verbeterde methodes voor simulatie van EN ISO 3679 en EN ISO 3680.

Dankzij de draagbaarheid en robuuste behuizing is de MiniFlash FP Vision de perfecte oplossing voor mobiele laboratoria en militaire toepassingen. De uitwerpbare monsterlade van de MiniFlash FP Vision zorgt voor een eenvoudige en veilige plaatsing van de monsterbeker.

Het ontwerp met open lade minimaliseert het risico op morsen tijdens het laden van de monsternemer en houdt de handen van de operator weg van het ovenoppervlak, wat vooral belangrijk is bij toepassingen met hoge temperaturen.

 

Belangrijkste kenmerken

 • Geavanceerde vlampuntmethoden 
 • Verbrandingsanalyse 
 • Geavanceerde Peltier koeltechnologie
 •  Automatisch ontstekingsreinigingsprogramma 
 • Maximale veiligheid

Tal van voordelen

Hieronder een kort overzicht met voordelen voor ieder laboratorium:

 1. MiniFlash FP Vision heeft een intuïtieve menu navigatie, er is geen opleiding vereist. Bovendien is een probleemloze communicatie via USB, LAN, LIMS en PC verzekerd.
 2. Deze MiniFlash detecteert het laagste vlampunt en geeft de monster verontreiniging grafisch weer.
 3. De MiniFlash FP Vision biedt een maximale veiligheid.
 4. De ontstekingbeschermings technologie is inherent aan het MiniFlash ontwerp.
 5. Slechts 1-2 ml monsters zijn nodig voor het testen – zonder open vlam!

 

Het continu gesloten bekerontwerp, automatische explosie detectie en een gecontroleerde luchttoevoer beschermen tegen brand en agressieve of schadelijke  dampen. De automatische monsterinlaatlade zorgt voor extra veiligheid en het hoogste comfort.

Vragen?

Heb jij vragen over de Grabner MiniFlash FP Vision? Of wens je een demo? Neem dan hier contact op met onze experten.

Gerelateerde berichten

Benelux Scientific zet stapje extra via maatwerk

Tinius Olsen ontwikkelt en levert trekbanken voor mechanische tests. Het aanbod bestaat uit ongeveer tien varianten, steeds met een verschillende maximale kracht en een andere capaciteit. De systemen zijn rechttoe rechtaan; de echte variatie zit in de duizenden opties die er zijn voor wat betreft opspanmethodes, klemmen, platen en extra features. Precies daar zit de [...]

Ontdek de nieuwste LabTop serie benchtop laboratoriumpersen

De nieuwe LabTop serie van Fontijne Presses is de meest compacte hydraulische tafelpers voor veeleisende toepassingen en geautomatiseerd gebruik. Dankzij zijn kleine voetafdruk en 230V aansluiting kan de LabTop pers in elk labo geïnstalleerd worden. Bovendien worden het ergonomische ontwerp en de eenvoudige touch screen interface zeer gewaardeerd door laboranten. Luc Pattyn, Sales en Marketing [...]

Microscopie van kunststoffen met de Phenom ProX Desktop SEM

Snelle en nauwkeurige SEM defectenanalyse Of onderzoekers nu werken aan het uitvoeren van plastic defectenanalyse of het monitoren van microplastic verontreiniging, ze hebben een snelle en nauwkeurige manier nodig om hun monsters te analyseren. De Thermo Scientific Phenom ProX Desktop Scanning Electron Microscope (SEM) komt aan deze behoefte tegemoet en is een snel en flexibel [...]

februari 4, 2022