Voedingsextrusie technologie in detail: Brabender Twinlab

Na een introductie tot de extrusie van vleesvervangers op basis van alternatieve eiwitten en de kennismaking met de Brabender TWINLAB-F 20/40 lab extruder gaan we nu dieper in op de verschillende elementen waaruit een moderne lab-extruder is samengesteld. 

Met behulp van de Brabender TwinLab-F 20/40  en als applicatie voorbeeld de productie van vleesvervangende producten via natte extrusie, kan u aan de hand van de application manual kennismaken met de verschillende elementen waaruit deze stand-alone food extruder is opgebouwd. Zo gaan we in detail in op de verschillende types extrusie schroeven, gravimetrische doseersystemen voor vaste stoffen en vloeistoffen, druk- en temperatuurmeters, de verschillende types cooling dies, en afvoersystemen voor het eindproduct. 

Tenslotte bekijken we hoe deze verschillende elementen worden gecombineerd tot de ideale configuratie voor de bereiding van vleesvervangers, en bekijken we de testprocedure, de extrusiecurve en een aantal geproduceerde eindproducten.

Download hier de Brabender Twinlab application manual over voedingsextrusie en de configuratiegids voor meetextruders en componenten of contacteer ons voor een vrijblijvende demonstratie op uw producten in het applicatielab van Brabender.

Download hier de Brabender Twinlab application manual

december 12, 2022