Verplicht asbestattest goedgekeurd

Verplicht asbestattest goedgekeurd in Vlaams Parlement

Decennialang werd asbest gebruikt in verschillende materialen zoals dakbedekking, isolatiemateriaal, remvoeringen enz. Vanwege de milieu- en gezondheidsrisico’s is het gebruik ervan daarom sinds 1998 verboden. Toch zijn er nog steeds naar schatting 3,7 miljoen asbesthoudende voorwerpen in Vlaanderen aanwezig. Om het proces te versnellen, heeft de Vlaamse regering het ontwerpdecreet voor de verwijdering van asbest goedgekeurd. Wanneer iemand vanaf nu een gebouw wil verkopen, moet hij of zij een asbestattest voorleggen. Lees hier het nieuwsartikel op VRT NWS.

Benelux Scientific biedt 2 innovatieve producten die worden gebruikt voor detectie en analyse van asbest:

Phenom Asbestometric

Thermo Scientific ™ Phenom AsbestoMetric is een speciaal geautomatiseerd softwarepakket, speciaal ontwikkeld om snelle en nauwkeurige asbestanalyse mogelijk te maken. De detectie van kandidaat-vezels op maximaal negen filters per reeks is volledig geautomatiseerd. De analist hoeft alleen de laatste verificatie van de aard van de vezels uit te voeren, met behulp van de ingebouwde EDS-detector.

Bezoek de productpagina voor meer informatie.

Microphazir AS

thermo-scientific-microphazir-AS

De Thermo Scientific ™ microPHAZIR ™ AS asbest analysator is een draagbaar analyseapparaat dat is ontworpen voor het screenen en identificeren van asbesthoudende materialen. De analysator levert nauwkeurige resultaten ter plaatse, waardoor gebruikers binnen een paar seconden een snelle screening en identificatie van alle zes soorten gereguleerde asbestvezels kunnen uitvoeren.

Bezoek de productpagina voor meer informatie.

Hebt u vragen? Contacteer ons gerust via info@benelux-scientific.com. Wij helpen u graag verder.

april 4, 2019