Trekbank nodig? Lees hier waarom een trekbank zo belangrijk is in de hedendaagse industrie

Een trekbank of drukbank is een testinstrument waarmee we trekproeven, druktesten, buigproeven en peel testen uitvoeren. De materialen waarop deze proeven worden uitgevoerd, zijn erg uiteenlopend en worden uitgevoerd in QC en productontwikkeling op grondstoffen en eindproducten in bijvoorbeeld de metaal-, kunststoffen-, textiel- en verpakkingsindustrie. 

Bij trekproeven meten we doorgaans 2 parameters; de verplaatsing  en de nodige  kracht om een materiaal die verplaatsing te laten ondergaan. De software van de trekbank voert daarbij alle gewenste berekeningen uit zoals de bepaling van de treksterkte of de vervorming. 

In combinatie met de afmetingen (lengte, doorsnede…) van het monster worden uiteindelijk de spanning en het percentage rek of vervorming berekend.

Wist je dat Benelux Scientific al ruim 20 jaar alle soorten trekbanken installeert en onderhoudt?

Soorten trekbanken

De ene trekbank is de andere niet. De belangrijkste types zijn:  

Trekbank

Accessoires en opties

Er bestaat  een ruim aanbod aan uitwisselbare krachtcellen en extensometers om een trekbank mee uit te rusten. Daarnaast zijn er eveneens klimaatkamers, software en klemsystemen om te werken conform aan de gangbare industriële ISO, ASTM en DIN normen.

Trekbank aanschaffen

Ga voor de aanschaf van de juiste trekbank niet over één nacht ijs. Onze specialisten hebben jaren ervaring in het bepalen van de ideale configuratie. We overlopen graag samen je noden en wensen.

Nog niet helemaal duidelijk wat je exact nodig hebt?

We hebben testopstellingen voor ieder budget. Kom dus zeker een kijkje nemen Contacteer onze specialisten en ontdek de mogelijkheden.

Serviceteam

Benelux Scientific beschikt over een  bekwaam serviceteam dat onze klanten op elk vlak ondersteunt:

  • Installatie 
  • Kalibratie
  • Herstellingen
  • Onderhoud
  • Opleidingen
  • Software training

Wat met uw oude trekbank

Bent u op zoek naar een nieuwe trekbank? Is uw oude trekbank echt wel aan vervanging toe? 

Bespreek dit zeker eens met een van onze experts. We kunnen opstellingen voor elk budget uitwerken, inclusief eventuele overname van uw oude trekbank.

Bovendien leveren we ook de monstervoorbereidingsapparatuur.

Meer weten?

Wens je al meteen je toepassing te bespreken met onze specialisten? Super! Contacteer ons snel! We werken graag een voorstel op maat uit.

Gerelateerde berichten

Benelux Scientific zet stapje extra via maatwerk

Tinius Olsen ontwikkelt en levert trekbanken voor mechanische tests. Het aanbod bestaat uit ongeveer tien varianten, steeds met een verschillende maximale kracht en een andere capaciteit. De systemen zijn rechttoe rechtaan; de echte variatie zit in de duizenden opties die er zijn voor wat betreft opspanmethodes, klemmen, platen en extra features. Precies daar zit de [...]

Ontdek de nieuwste LabTop serie benchtop laboratoriumpersen

De nieuwe LabTop serie van Fontijne Presses is de meest compacte hydraulische tafelpers voor veeleisende toepassingen en geautomatiseerd gebruik. Dankzij zijn kleine voetafdruk en 230V aansluiting kan de LabTop pers in elk labo geïnstalleerd worden. Bovendien worden het ergonomische ontwerp en de eenvoudige touch screen interface zeer gewaardeerd door laboranten. Luc Pattyn, Sales en Marketing [...]

Microscopie van kunststoffen met de Phenom ProX Desktop SEM

Snelle en nauwkeurige SEM defectenanalyse Of onderzoekers nu werken aan het uitvoeren van plastic defectenanalyse of het monitoren van microplastic verontreiniging, ze hebben een snelle en nauwkeurige manier nodig om hun monsters te analyseren. De Thermo Scientific Phenom ProX Desktop Scanning Electron Microscope (SEM) komt aan deze behoefte tegemoet en is een snel en flexibel [...]

november 15, 2021