Trekbank nodig? Lees hier waarom een trekbank zo belangrijk is in de hedendaagse industrie

Een trekbank of drukbank is een testinstrument waarmee we trekproeven, druktesten, buigproeven en peel testen uitvoeren. De materialen waarop deze proeven worden uitgevoerd, zijn erg uiteenlopend en worden uitgevoerd in QC en productontwikkeling op grondstoffen en eindproducten in bijvoorbeeld de metaal-, kunststoffen-, textiel- en verpakkingsindustrie. 

Bij trekproeven meten we doorgaans 2 parameters; de verplaatsing  en de nodige  kracht om een materiaal die verplaatsing te laten ondergaan. De software van de trekbank voert daarbij alle gewenste berekeningen uit zoals de bepaling van de treksterkte of de vervorming. 

In combinatie met de afmetingen (lengte, doorsnede…) van het monster worden uiteindelijk de spanning en het percentage rek of vervorming berekend.

Wist je dat Benelux Scientific al ruim 20 jaar alle soorten trekbanken installeert en onderhoudt?

Soorten trekbanken

De ene trekbank is de andere niet. De belangrijkste types zijn:  

Trekbank

Accessoires en opties

Er bestaat  een ruim aanbod aan uitwisselbare krachtcellen en extensometers om een trekbank mee uit te rusten. Daarnaast zijn er eveneens klimaatkamers, software en klemsystemen om te werken conform aan de gangbare industriële ISO, ASTM en DIN normen.

Trekbank aanschaffen

Ga voor de aanschaf van de juiste trekbank niet over één nacht ijs. Onze specialisten hebben jaren ervaring in het bepalen van de ideale configuratie. We overlopen graag samen je noden en wensen.

Nog niet helemaal duidelijk wat je exact nodig hebt?

We hebben testopstellingen voor ieder budget. Kom dus zeker een kijkje nemen Contacteer onze specialisten en ontdek de mogelijkheden.

Serviceteam

Benelux Scientific beschikt over een  bekwaam serviceteam dat onze klanten op elk vlak ondersteunt:

  • Installatie 
  • Kalibratie
  • Herstellingen
  • Onderhoud
  • Opleidingen
  • Software training

Wat met uw oude trekbank

Bent u op zoek naar een nieuwe trekbank? Is uw oude trekbank echt wel aan vervanging toe? 

Bespreek dit zeker eens met een van onze experts. We kunnen opstellingen voor elk budget uitwerken, inclusief eventuele overname van uw oude trekbank.

Bovendien leveren we ook de monstervoorbereidingsapparatuur.

Meer weten?

Wens je al meteen je toepassing te bespreken met onze specialisten? Super! Contacteer ons snel! We werken graag een voorstel op maat uit.

Gerelateerde berichten

compcut precisiesnijmachines op het scherpst van de snede

Succes bij het CTE  In navolging van ons recente artikel om composiet materialen van de hoogste kwaliteit te beoordelen als onderdeel van de Compcut uitdaging, blijven de verwezenlijkingen van het Sharp & Tappin team met hun assortiment composiet snijmachines groeien. Zo hebben ze onlangs een accreditatie ontvangen van Composite Test and Evaluation (CTE). Opnieuw een [...]

We hebben de juiste laboratoriumpers voor elk monster

Naarmate materialen geavanceerder worden, moet uw laboratoriumpers dit ook zijn: Zijn uw monsterplaten van gelijkmatige dikte over de hele plaat? Weet u wat de effecten zijn van het niet hebben van dezelfde verwarmings- en koelsnelheden over uw plaat? Zijn uw monsters echt ASTM D4703 conform? Als je zelfs maar de geringste twijfel hebt, is het [...]

Manuele vs automatische platenpersen: wat is het beste voor uw lab?

Fontijne Presses is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige verwarmde platenpersen voor verschillende industrieën en toepassingen. Hun persen zijn ontworpen met state-of-the-art technologie en functies die optimale prestaties en resultaten garanderen. In dit artikel vergelijken we hun handbediende en geautomatiseerde persen en bespreken we hun voor- en nadelen voor verschillende processen. Allereerst is het belangrijk om [...]

november 15, 2021