Thermo PHENOM – desktop SEM, nu binnen het bereik van elk lab!

Thermo PHENOM – desktop SEM, nu binnen het bereik van elk lab!

Scanning Electron Microscopy (SEM) bestaat al sinds de jaren ’30, maar was lange tijd slechts toegankelijk voor een beperkt aantal laboratoria omwille van de hoge investeringskosten, bedrijfskosten en hoge opleidingsniveau en ervaring die nodig zijn om te werken met dergelijk instrument.

Sinds meer dan een decennium is een nieuw type Scanning Electron Microscope beschikbaar: de Thermo PHENOM desktop SEM. Aanvankelijk hadden deze instrumenten een beperkte vergrotingsrange en opties zoals EDX-elementanalyse, meerdere detectoren, variabel vacuüm, spanning enz. waren niet beschikbaar.

Gaandeweg zijn de mogelijkheden van deze instrumenten echter aanzienlijk toegenomen. De nieuwste generatie Thermo PHENOM desktop SEM’s heeft nu vergelijkbare of zelfs betere specificaties dan een traditionele “high-end” SEM. Dezer dagen worden bijna 5.000 Thermo PHENOM desktop SEM’s gebruikt in zowat alle industriële sectoren.

De belangrijkste redenen waarom laboratoria over de hele wereld kozen voor een Thermo PHENOM-desktop SEM:

– Gebruiksgemak & zeer beperkte gebruikerstraining
– Lage bedrijfs- en onderhoudskosten
– Benodigde tijd voor een afbeelding is lager dan 1 minuut
– De investering is veel lager dan bij een conventionele SEM, en is vergelijkbaar met de prijs van een hoogwaardige optische microscoop, die niet de beeldkwaliteit en vergroting biedt die we verkrijgen met de desktop SEM
– Het brede scala aan accessoires en software-opties maken het een ideaal hulpmiddel om repetitieve taken in het laboratorium te automatiseren.

Wil u graag weten hoe de Thermo PHENOM desktop SEM u kan helpen bij uw dagelijkse laboratoriumwerk? Neem contact met ons op voor een gratis demo!

 

 

juni 15, 2020