Smelt jij ook voor gesmolten polymeren en composieten?

Polymeren en composieten zijn een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven, en vinden hun weg naar meer en meer nieuwe toepassingen. Opmerkelijk is de opmars van composieten in de bouwsector en polymeren in 3D-printing. Ook gerecycleerde materialen maken een steeds groter deel uit van de beschikbare grondstoffen. Voldoende redenen om de toepasbaarheid en optimalisatie van polymeren te onderzoeken, toch?

Recente evoluties binnen de wereld van polymeren vragen om innovatieve en geavanceerde methodes.

Bij Benelux Scientific vind je de nieuwste technologie op het gebied van apparatuur voor kunststoflabo’s. 

Brabender Extruder

Brabender bracht onlangs nieuwe extruders op de markt, de Metastation-reeks. Met deze extruders kan je de verwerkbaarheid van samenstellingen testen en optimaliseren. Voordelen van de Metastation-reeks zijn  o.a. de modulaire design, gebruiksvriendelijkheid en compacte omvang. Ideaal voor testen op kleine schaal.

NEW Brabender Twinlab extruder
Fontijne Labopers

Labopersen van Fontijne Presses

Om polymeren, composieten en rubbers te onderwerpen aan trekproeven, kleurtesten, vlamtesten, dichtheidstesten, enz. dienen de monsters eerst in een bepaalde genormaliseerde vorm gebracht te worden. Dergelijke vormen worden gestanst of gesneden uit een vlakke plaat die werd samengeperst met een labopers. De persen van Fontijne Presses bieden hiervoor de ideale oplossing. De juiste temperatuur en druk spelen hierbij een essentiële rol. In het gamma van Fontijne Presses laboratorium persen vind je zowel kleine manuele persen tot volautomatische instelbare labopersen. 

Melt Flow Indexer

De vloeibaarheid van een gesmolten polymeer wordt bepaald door de Melt Flow Index, kortweg MFI. Hoe trager het onderzochte materiaal vloeit, hoe lager de MFI is en hoe moeilijker eventueel ook de verwerkbaarheid is. Dit is dus een heel bepalende parameter voor het instellen en stabiel houden van het spuitgiet- of extrusieproces. De Model MP1200 Melt Flow Indexer van Tinius Olsen is één van de hoogtechnologische oplossingen die je in dit gamma vindt.

MP1200 tinius olsen1

Kennis van geavanceerde oplossingen voor onderzoek van polymeren.

Het Benelux Scientific team geeft je graag meer uitleg over de beschikbare apparatuur en mogelijkheden voor jouw bedrijf. Benieuwd naar onze oplossingen?

Gerelateerde berichten

Ga de Compcut-uitdaging aan!

In de composietenbranche is het produceren van consistent nauwkeurige en perfecte testmonsters een essentieel onderdeel van het werk. Voor velen is het echter een lastige, trage, vuile, arbeidsintensieve aangelegenheid met een hoog gezondheids- en veiligheidsrisico. Vele toonaangevende bedrijven en academische instituten hebben hiervoor nu een oplossing gevonden dankzij de Compcut snijmachines. De Compcut oplossing is [...]

Hoe platenpersen uw laboratoriumwerk kunnen verbeteren

In dit artikel leggen we uit voor welke toepassingen het nuttig is om de laboratorium-platenpers van Fontijne Presses te gebruiken. We tonen ook waarom een specifieke laboratoriumpers de beste oplossing is om uw monsters te bereiden, ook als u al over een productiepers of spuitgietmachine beschikt. Wat is een laboratoriumpers? Een laboratoriumpers is een instrument [...]

Benelux Scientific gaat samenwerking aan met trinamiX en RTT voor een duurzame toekomst

Benelux Scientific is verheugd om een samenwerking aan te kondigen met trinamiX en RTT. Deze twee innovatieve bedrijven hebben recent toestellen ontwikkeld om recycled plastics beter te identificeren. Dit is een belangrijke ontwikkeling, omdat het recycleren van plastics vandaag steeds meer van belang wordt. De impact van plastic op het milieu is immers groot en [...]

oktober 8, 2021