Smelt jij ook voor gesmolten polymeren en composieten?

Polymeren en composieten zijn een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven, en vinden hun weg naar meer en meer nieuwe toepassingen. Opmerkelijk is de opmars van composieten in de bouwsector en polymeren in 3D-printing. Ook gerecycleerde materialen maken een steeds groter deel uit van de beschikbare grondstoffen. Voldoende redenen om de toepasbaarheid en optimalisatie van polymeren te onderzoeken, toch?

Recente evoluties binnen de wereld van polymeren vragen om innovatieve en geavanceerde methodes.

Bij Benelux Scientific vind je de nieuwste technologie op het gebied van apparatuur voor kunststoflabo’s. 

Brabender Extruder

Brabender bracht onlangs nieuwe extruders op de markt, de Metastation-reeks. Met deze extruders kan je de verwerkbaarheid van samenstellingen testen en optimaliseren. Voordelen van de Metastation-reeks zijn  o.a. de modulaire design, gebruiksvriendelijkheid en compacte omvang. Ideaal voor testen op kleine schaal.

NEW Brabender Twinlab extruder
Fontijne Labopers

Labopersen van Fontijne Presses

Om polymeren, composieten en rubbers te onderwerpen aan trekproeven, kleurtesten, vlamtesten, dichtheidstesten, enz. dienen de monsters eerst in een bepaalde genormaliseerde vorm gebracht te worden. Dergelijke vormen worden gestanst of gesneden uit een vlakke plaat die werd samengeperst met een labopers. De persen van Fontijne Presses bieden hiervoor de ideale oplossing. De juiste temperatuur en druk spelen hierbij een essentiële rol. In het gamma van Fontijne Presses laboratorium persen vind je zowel kleine manuele persen tot volautomatische instelbare labopersen. 

Melt Flow Indexer

De vloeibaarheid van een gesmolten polymeer wordt bepaald door de Melt Flow Index, kortweg MFI. Hoe trager het onderzochte materiaal vloeit, hoe lager de MFI is en hoe moeilijker eventueel ook de verwerkbaarheid is. Dit is dus een heel bepalende parameter voor het instellen en stabiel houden van het spuitgiet- of extrusieproces. De Model MP1200 Melt Flow Indexer van Tinius Olsen is één van de hoogtechnologische oplossingen die je in dit gamma vindt.

MP1200 tinius olsen1

Kennis van geavanceerde oplossingen voor onderzoek van polymeren.

Het Benelux Scientific team geeft je graag meer uitleg over de beschikbare apparatuur en mogelijkheden voor jouw bedrijf. Benieuwd naar onze oplossingen?

Gerelateerde berichten

Benelux Scientific zet stapje extra via maatwerk

Tinius Olsen ontwikkelt en levert trekbanken voor mechanische tests. Het aanbod bestaat uit ongeveer tien varianten, steeds met een verschillende maximale kracht en een andere capaciteit. De systemen zijn rechttoe rechtaan; de echte variatie zit in de duizenden opties die er zijn voor wat betreft opspanmethodes, klemmen, platen en extra features. Precies daar zit de [...]

Ontdek de nieuwste LabTop serie benchtop laboratoriumpersen

De nieuwe LabTop serie van Fontijne Presses is de meest compacte hydraulische tafelpers voor veeleisende toepassingen en geautomatiseerd gebruik. Dankzij zijn kleine voetafdruk en 230V aansluiting kan de LabTop pers in elk labo geïnstalleerd worden. Bovendien worden het ergonomische ontwerp en de eenvoudige touch screen interface zeer gewaardeerd door laboranten. Luc Pattyn, Sales en Marketing [...]

Microscopie van kunststoffen met de Phenom ProX Desktop SEM

Snelle en nauwkeurige SEM defectenanalyse Of onderzoekers nu werken aan het uitvoeren van plastic defectenanalyse of het monitoren van microplastic verontreiniging, ze hebben een snelle en nauwkeurige manier nodig om hun monsters te analyseren. De Thermo Scientific Phenom ProX Desktop Scanning Electron Microscope (SEM) komt aan deze behoefte tegemoet en is een snel en flexibel [...]

oktober 8, 2021