QMineral: Nauwkeurige data start bij betrouwbare partners

Begin 2021 besloot QMineral uit Heverlee om te investeren in apparatuur voor de bepaling van deeltjesgrootte. De keuze viel hierbij op de Fritsch Analysette 22 laserdiffractie analyzer die verdeeld wordt door Benelux Scientific. 

QMineral is een onafhankelijk laboratorium voor materiaalonderzoek. Zij leveren analytische diensten aan een groot aantal wereldwijde industriële partners. Om deze nauwkeurige data te bezorgen aan hun partners, rekenen zij op eigen betrouwbare partners zoals Benelux Scientific. 

“Als specialist in de karakterisering van materialen, werken wij graag samen met partners die dezelfde waarden uitdragen als wij. Met een focus op hoogstaande product kwaliteit, betrouwbare dienstverlening en professionele medewerkers vinkt Benelux Scientific al deze punten af. Dat zijn ook meteen de redenen waarom we bij QMineral zo tevreden zijn over ons langdurig partnerschap met Benelux Scientific als installateur van hoogwaardige laboratoriumapparatuur.”

QMineral: gespecialiseerd in de karakterisering van materialen

Onder materialen begrijpen we zowel grondstoffen als secundaire producten zoals beton. Die analyseren we op vlak van mineralen. Dat betekent dat we bepalen hoeveel en welke mineralen in de samenstelling van het materiaal zitten of zouden moeten zitten.

Daarnaast bepalen we ook de grootte van de partikels in mineralen. Dat speelt een grote rol voor producten uit de gezondheids- en veiligheidssector. Denk bijvoorbeeld aan stoffilters die werknemers beschermen tegen fijn stof. Zulke filters vangen het fijn stof op zodat het de longen niet kan binnendringen via de ademhaling.

Wij zorgen voor een nauwgezette analyse van de gedragen stoffilters en doen op basis daarvan aanbevelingen om de gezondheid van de medewerkers te garanderen.

Meer informatie over de activiteiten van QMineral kan je terugvinden op de site https://www.qmineral.com/.

Qminerale

Een sterk partnerschap met Benelux Scientific

Om onze hoofdactiviteiten te kunnen uitvoeren, vertrouwen we op de expertise van onze installateur van de meetapparatuur in ons labo: Benelux Scientific. In de startdagen van Qmineral werkten we voor onze analyses voornamelijk met toestellen van de KU Leuven, zoals laserdiffractie toestellen. Door de groei van ons testlabo konden we de aankoop van eigen apparatuur niet langer uitstellen.  

Via de KU Leuven hadden we al contact gehad met Jan De Munck van Benelux Scientific. Hij gaf ons van bij de start deskundig advies en we konden ook een CPS Disk Centrifuge uittesten. We hadden meteen vertrouwen door de inzichten en goede communicatie van het ganse team van Benelux Scientific.

Onze keuze voor Fritsch Analysette 22

De Fritsch Analysette 22 is een uitstekend toestel voor de analyse van deeltjesgrootte dat ook meteen een beeld geeft van de volledige distributie van het  monster. Net als Benelux Scientific is Fritsch open, klantvriendelijk en behulpzaam. Elke feedback van onze kant wordt gehoord en snel in een update gegoten. Zo ondersteunt Fritsch ons om telkens weer correcte karakteriseringen van materialen te doen.

Voor, tijdens en na de installatie van de Fritsch Analysette 22 was Benelux Scientific beschikbaar voor vragen en support. Zowel de technische installateur als de verkoopvertegenwoordiger namen uitgebreid de tijd om ons wegwijs te maken in de mogelijkheden en bediening van het toestel. Bovendien regelde Benelux Scientific een gesprek met Fritsch op de dag van de installatie. Dankzij Benelux Scientific en Fritsch konden we vlot van start gaan met onze metingen.

 

Heb je ook plannen voor uitbreiding van het lab, of wil je kennismaken met Benelux Scientific en de oplossingen die we aanbieden? Vraag dan hier een afspraak aan met een van onze medewerkers.

Gerelateerde berichten

Benelux Scientific zet stapje extra via maatwerk

Tinius Olsen ontwikkelt en levert trekbanken voor mechanische tests. Het aanbod bestaat uit ongeveer tien varianten, steeds met een verschillende maximale kracht en een andere capaciteit. De systemen zijn rechttoe rechtaan; de echte variatie zit in de duizenden opties die er zijn voor wat betreft opspanmethodes, klemmen, platen en extra features. Precies daar zit de [...]

Bepaling van deeltjesgrootte en deeltjesvorm in het lab

Deeltjesgrootte is reeds lang een bekende parameter voor de kwaliteitsbewaking  van grondstoffen en eindproducten in bijvoorbeeld de voedingsindustrie, bouw en metallurgie. Denk hierbij aan de grootte of fijnheid van rijst, suiker of bloem, of de grootte-distributie van cement of cokes. Voor deze bepalingen werd vroeger vrijwel exclusief gebruik gemaakt van zeefanalyse, waarbij het monster door [...]

Mechanische eigenschappen van isolatiemateriaal: duurder én sterker

Je kan er vandaag nog moeilijk naast kijken. Naast de enorme stijging van de energieprijzen nemen ook de prijzen van bouwmaterialen een enorme vlucht. En net nu we wegens klimaatverandering en de stijging van de energieprijzen massaal moeten isoleren, gaan ook de prijzen voor isolatiematerialen pijlsnel de lucht in… Dat leek ons reden genoeg om [...]

september 30, 2021