Oplossingen voor de extrusie van voedingsmiddelen op lab-schaal: de Brabender Twinlab extruder

In een vorig artikel kon u kennis maken met de Brabender modulaire en compacte oplossingen voor de extrusie op lab-schaal van vleesvervangers op basis van alternatieve eiwitbronnen. 

Vandaag tonen we aan de hand van een video de Brabender TwinLab-F 20/40 extruder, een autonome en modulaire oplossing voor voedsel extrusie op laboratoriumschaal. De TwinLab-F 20/40 scoort hoog omdat het een compacte extrusie oplossing is met geïntegreerde aandrijving. Deze ruimtebesparende en economische extruder verwerkt de meest uiteenlopende materialen. Ontwikkel nieuwe formules en standaarden of simuleer processen nauwkeurig op maat.

Bekijk hier hoe de TwinLab-F 20/40 extruder voedsel verwerkt

Met een rotatiesnelheid tot 1200 rpm biedt deze extruder de gebruiker meer flexibiliteit wat betreft energie-input en verwerkingscapaciteit. Bovendien is de cilinder horizontaal gesplitst en aan beide zijden scharnierend, waardoor de gesegmenteerde schroeven gemakkelijk toegankelijk zijn. De Brabender TwinLab-F 20/40 is ruimtebesparend en kostenefficiënt, hygiënisch en eenvoudig te reinigen. Bovendien is hij uitgerust met de nieuwste MetaBridge software en is er een eenvoudige en flexibele gegevenstoegang via een webbrowser of het ingebouwde touchscreen.

november 16, 2022