Netzsch STA – Benelux Scientific helpt bij de exploratie op Mars

Heb jij ook de recentste beelden van de Exploratie op Mars gezien? Nooit afgevraagd hoe een dergelijke missie onbeschadigd en in goede staat tot op de rode planeet geraakt? Benelux Scientific kent hier het antwoord op want samen met Netzsch STA zetten we in op de karakterisatie van Ultra High Temperature Materials (UHTM).

Een fascinerende wereld

Thermische materiaal karakterisatie, het is een fascinerende wereld waarbij Benelux Scientific via zijn leverancier Netzsch graag een steentje bijdraagt.

Om zeker te zijn dat de gebruikte materialen van hoge kwaliteit zijn en aan alle technische vereisten voldoen, verdeeld Benelux Scientific de nodige meet- en testapparatuur waarmee alle fysische eigenschappen bepaald kunnen worden.

Zo is de Netzsch STA (Simultane Thermische Analyse) DE tool om de nodige analyse uit te voeren op de verschillende materialen van de space shuttles, en weten we zeker dat ze hoge en wisselende temperaturen aankunnen.

Netzsch STA

Aan de hand van Simultane Thermische Analyse (STA) kan je gelijktijdig meerdere thermische eigenschappen bepalen. Dit levert natuurlijk meer informatie op dan een afzonderlijke toepassing op 2 verschillende apparaten. Zo kan je bijvoorbeeld metingen uitvoeren op: massaveranderingen (TGA) en Calorische effecten 5DSC/DTA). En dat tegelijkertijd op eenzelfde staal en binnen 1 meetsysteem.

Netzsch is de marktleider met deze STA apparatuur. Dat is het gevolg van een perfecte technologie en een jarenlange doorgedreven ontwikkeling. De Netzsch STA is dan ook HET paradepaard dat ons gaat bijstaan om de boeiende wereld op Mars in kaart te brengen.

Space shuttle

Space-shuttle

Kennis van temperatuurafhankelijk fasegedrag is belangrijk

Fasegedrag bepaalt de gebruikstemperatuur en beïnvloedt de levensduur van een materiaal. Daarom is de kennis hiervan zeer belangrijk wanneer we shuttle’s inzetten op een missie naar Mars.

Gebruikstemperatuur

Faseveranderingen van materialen kunnen ervoor zorgen dat er duidelijke veranderingen komen in de thermo-mechanische eigenschappen. Doel is natuurlijk dat deze veranderingen geen desastreuze invloed hebben op de performantie van de shuttle, ook tijdens gebruik bij hoge temperaturen. Het meten van de gebruikte materialen is hierbij zeer belangrijk. Er moet rekening gehouden worden met alle faseveranderingen om catastrofale rampen te vermijden.

Levensduur van componenten

Ook de levensduur van componenten kan aanzienlijk verkorten. Dit kan bijvoorbeeld door verdamping, oxidatie, ablatie of ontleding. Wanneer deze niet goed begrepen worden, kan dit grote gevolgen hebben.

Netzsch STA toepassing

Benelux Scientific draagt graag zijn steentje bij in het onderzoek naar de toekomst van de mensheid op Aarde en andere planeten. De Netzsch STA kan hierbij helpen. Met deze apparatuur kunnen wij mee instaan voor het onderzoek naar de eigenschappen van materialen die aan ultra hoge temperaturen weerstaan. Deze materialen worden vaak gebruikt in lucht- en ruimtevaart.

Graag vertellen we meer over de unieke eigenschappen van de Netzsch STA en waarom dit toestel een meerwaarde kan zijn voor jouw bedrijf en toepassingen.

Technische details en brochure Netzsch STA

Wens jij ondertussen alle technische details op een rij? Dan kan je hier alle specificaties terugvinden.

Gerelateerde berichten

Röntgenfluorescentie-analyse en bewerking van metalen

Het recyclen van metaalschroot bestaat uit het terugwinnen, sorteren en verwerken van metaalschroot uit afgedankte producten of constructies, alsook uit productieafval, om het als grondstof te kunnen gebruiken voor de productie van nieuwe goederen. Metaallegeringen zijn ideale materialen voor recycling omdat metalen een onbeperkt aantal keren kunnen worden omgesmolten en zonder kwaliteitsverlies tot nieuwe producten [...]

Lassen analyseren met optische vonkemissiespectrometrie (OES)

Elke stalen constructie is slechts zo sterk als de zwakste las. Grondige inspecties en betrouwbare testresultaten kunnen het verschil maken tussen het succes of het mislukken van elk gelast product, ongeacht de omvang ervan. Bovendien zijn ze nodig om incidenten en ongevallen te voorkomen. Bruker biedt oplossingen voor de lasindustrie die grondige inspecties mogelijk maken [...]

Bepaling van deeltjesgrootte en deeltjesvorm in het lab

Deeltjesgrootte is reeds lang een bekende parameter voor de kwaliteitsbewaking  van grondstoffen en eindproducten in bijvoorbeeld de voedingsindustrie, bouw en metallurgie. Denk hierbij aan de grootte of fijnheid van rijst, suiker of bloem, of de grootte-distributie van cement of cokes. Voor deze bepalingen werd vroeger vrijwel exclusief gebruik gemaakt van zeefanalyse, waarbij het monster door [...]

mei 6, 2021