Een korte reis door de fascinerende wereld van trekbanken

Benelux Scientific is al ruim 20 jaar een gevestigde waarde in de installatie en het onderhoud van alle soorten trekbanken. We bieden gegarandeerd de beste oplossing voor jouw toepassingen.

Met een trekbank of drukbank voeren we trekproeven, druktesten, buigproeven en peel testen uit op de meest uiteenlopende materialen: metalen, kunststoffen, bouwmaterialen, textiel,etc. De toepassingen waarvoor trekbanken gebruik worden, zijn dus zeer divers. 

We vinden trekbanken in de meest uiteenlopende industrieën: van chemie tot plastics, van machinebouw tot voedingsindustrie. De variatie in toepassingen vraagt dus om een trekbank op maat.

Wat meet een trekbank?

Met het uitvoeren van trekproeven willen we doorgaans informatie bekomen over
2 parameters:

  • Lengte: Door het uit elkaar trekken wordt het monster langer.
  • Benodigde kracht voor het uit elkaar trekken: deze neemt toe totdat het monster gaat vloeien of tot het breekt. De software van de trekbank voert daarbij alle gewenste berekeningen uit.

Uit de kracht, de verlenging en de afmetingen van het monster worden de spanning en extensie berekend.

Soorten trekbanken

De ene trekbank is de andere niet. We onderscheiden 3 soorten in deze toestellen:

    • Eénkolomstrekbanken: We hebben éénkolomstrekbanken van 1kN tot 5kN in ons gamma.
    • Dubbelkolomstrekbanken: We bieden dubbelkolomstrekbanken van 10kN tot 300kN aan.
    • Hydraulische trekbanken: Hier bieden we modellen aan van 150kN tot 3000kN.

Uitrustingsmogelijkheden

We bieden je een ruim aanbod aan krachtcellen en extensometers om je nieuwe trekbank mee uit te rusten. Daarnaast zijn er eveneens klimaatkamers, software en klemsystemen conform alle ISO, ASTM en DIN normen.

We werken steeds volgens gangbare industriële testnormen zoals ISO & ASTM.

Trekbank aanschaffen

We tonen je graag verschillende modellen en uitvoeringen. Kies dus zeker niet het eerste het beste model en ga na welke trekbank het beste bij uw toepassingen past. Onze specialisten stellen graag hun jarenlange ervaring ter beschikking om samen met jou de ideale configuratie te bepalen.

Nog niet helemaal duidelijk wat je exact nodig hebt?

In dat geval kiezen we samen de correcte testopstelling binnen uw budget. Kom dus zeker een kijkje nemen en ontdek de mogelijkheden.

 

Meer weten over trekbanken? 

Plan een gesprek in met onze expert. Ze vertellen je graag meer over onze producten.

Gerelateerde berichten

compcut precisiesnijmachines op het scherpst van de snede

Succes bij het CTE  In navolging van ons recente artikel om composiet materialen van de hoogste kwaliteit te beoordelen als onderdeel van de Compcut uitdaging, blijven de verwezenlijkingen van het Sharp & Tappin team met hun assortiment composiet snijmachines groeien. Zo hebben ze onlangs een accreditatie ontvangen van Composite Test and Evaluation (CTE). Opnieuw een [...]

We hebben de juiste laboratoriumpers voor elk monster

Naarmate materialen geavanceerder worden, moet uw laboratoriumpers dit ook zijn: Zijn uw monsterplaten van gelijkmatige dikte over de hele plaat? Weet u wat de effecten zijn van het niet hebben van dezelfde verwarmings- en koelsnelheden over uw plaat? Zijn uw monsters echt ASTM D4703 conform? Als je zelfs maar de geringste twijfel hebt, is het [...]

Manuele vs automatische platenpersen: wat is het beste voor uw lab?

Fontijne Presses is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige verwarmde platenpersen voor verschillende industrieën en toepassingen. Hun persen zijn ontworpen met state-of-the-art technologie en functies die optimale prestaties en resultaten garanderen. In dit artikel vergelijken we hun handbediende en geautomatiseerde persen en bespreken we hun voor- en nadelen voor verschillende processen. Allereerst is het belangrijk om [...]

maart 1, 2022