Kleurmeting van suikeroplossingen, siropen en honing: een echte uitdaging!

Suiker, honing, esdoornstroop, maisstroop, allemaal hebben ze hun eigen uitdagingen als het gaat om consistentie in kleur. Voor veel van deze producten bestaan ook nog specifieke  meetmethoden voor kleurbeoordeling en communicatie van resultaten. Sommige hebben zelfs hun eigen specifieke kleurschalen. Honing wordt bijvoorbeeld soms gemeten in Pfund-waarden, terwijl producenten van esdoornstroop een van de drie gekende verschillende schalen gebruiken. En suiker kan worden gemeten met een ICUMSA-score. Maar wat het monster of de gebruikte schaal ook is, de Lovibond® kleurmeetapparatuur is ontworpen om kleurconsistentie gemakkelijker te beheren.

Vaste stoffen en oplossingen

De grote variabiliteit in monstertypes kan een uitdaging zijn omdat de kenmerken kunnen veranderen tijdens de verwerking. Het kiezen van de juiste kleurschalen, golflengtes en monsterbeheer wordt eenvoudiger wanneer u samenwerkt met een expert. Met de Lovibond® apparatuur kunt u kleur beheren in vloeistoffen, poeders, gels en granulaten. Als u wilt zien hoe dat moet, vraag ons dan om een demonstratie (link naar website formulier)

Meet vloeistoffen, gels en poeders met de Lovibond® TRA 520 draagbare & tafelmodel spectrofotometer

De TRA spectrofotometer is ontwikkeld met precisietechnologie en is de ideale adapter voor de spectrofotometers van de Lovibond®-serie. Door hun robuuste ontwerp zijn de apparaten ideaal voor gebruik in elk laboratorium. De metingen zijn gemakkelijk afleesbaar via het schuine kijkvenster. Het geïntegreerde deksel blokkeert het omgevingslicht zodat er geen licht van buitenaf de metingen belemmert.

De TRA worden geleverd met 3 verschillende optische glazen cuvetten (10 mm, 20 en 30 mm weglengte) en ondersteunt een verscheidenheid aan monsters.

Hierdoor wordt het ook eenvoudiger om dikkere en viskeuzere materialen te hanteren. In andere gevallen is het mogelijk dat er slechts een kleiner monstervolume beschikbaar is, vandaar de 10-mm-cuvet.

Meer weten over de Lovibond® spectrofotometers? Download dan hier de brochure, of contacteer ons voor een demonstratie op uw monsters.

Gerelateerde berichten

Voedingsextrusie technologie in detail: Brabender Twinlab

Na een introductie tot de extrusie van vleesvervangers op basis van alternatieve eiwitten en de kennismaking met de Brabender TWINLAB-F 20/40 lab extruder gaan we nu dieper in op de verschillende elementen waaruit een moderne lab-extruder is samengesteld.  Met behulp van de Brabender TwinLab-F 20/40  en als applicatie voorbeeld de productie van vleesvervangende producten via natte extrusie, [...]

Oplossingen voor de extrusie van voedingsmiddelen op lab-schaal: de Brabender Twinlab extruder

In een vorig artikel kon u kennis maken met de Brabender modulaire en compacte oplossingen voor de extrusie op lab-schaal van vleesvervangers op basis van alternatieve eiwitbronnen.  Vandaag tonen we aan de hand van een video de Brabender TwinLab-F 20/40 extruder, een autonome en modulaire oplossing voor voedsel extrusie op laboratoriumschaal. De TwinLab-F 20/40 scoort hoog [...]

Bepaling van deeltjesgrootte en deeltjesvorm in het lab

Deeltjesgrootte is reeds lang een bekende parameter voor de kwaliteitsbewaking  van grondstoffen en eindproducten in bijvoorbeeld de voedingsindustrie, bouw en metallurgie. Denk hierbij aan de grootte of fijnheid van rijst, suiker of bloem, of de grootte-distributie van cement of cokes. Voor deze bepalingen werd vroeger vrijwel exclusief gebruik gemaakt van zeefanalyse, waarbij het monster door [...]

mei 30, 2022