Kleurmeting van suikeroplossingen, siropen en honing: een echte uitdaging!

Suiker, honing, esdoornstroop, maisstroop, allemaal hebben ze hun eigen uitdagingen als het gaat om consistentie in kleur. Voor veel van deze producten bestaan ook nog specifieke  meetmethoden voor kleurbeoordeling en communicatie van resultaten. Sommige hebben zelfs hun eigen specifieke kleurschalen. Honing wordt bijvoorbeeld soms gemeten in Pfund-waarden, terwijl producenten van esdoornstroop een van de drie gekende verschillende schalen gebruiken. En suiker kan worden gemeten met een ICUMSA-score. Maar wat het monster of de gebruikte schaal ook is, de Lovibond® kleurmeetapparatuur is ontworpen om kleurconsistentie gemakkelijker te beheren.

Vaste stoffen en oplossingen

De grote variabiliteit in monstertypes kan een uitdaging zijn omdat de kenmerken kunnen veranderen tijdens de verwerking. Het kiezen van de juiste kleurschalen, golflengtes en monsterbeheer wordt eenvoudiger wanneer u samenwerkt met een expert. Met de Lovibond® apparatuur kunt u kleur beheren in vloeistoffen, poeders, gels en granulaten. Als u wilt zien hoe dat moet, vraag ons dan om een demonstratie (link naar website formulier)

Meet vloeistoffen, gels en poeders met de Lovibond® TRA 520 draagbare & tafelmodel spectrofotometer

De TRA spectrofotometer is ontwikkeld met precisietechnologie en is de ideale adapter voor de spectrofotometers van de Lovibond®-serie. Door hun robuuste ontwerp zijn de apparaten ideaal voor gebruik in elk laboratorium. De metingen zijn gemakkelijk afleesbaar via het schuine kijkvenster. Het geïntegreerde deksel blokkeert het omgevingslicht zodat er geen licht van buitenaf de metingen belemmert.

De TRA worden geleverd met 3 verschillende optische glazen cuvetten (10 mm, 20 en 30 mm weglengte) en ondersteunt een verscheidenheid aan monsters.

Hierdoor wordt het ook eenvoudiger om dikkere en viskeuzere materialen te hanteren. In andere gevallen is het mogelijk dat er slechts een kleiner monstervolume beschikbaar is, vandaar de 10-mm-cuvet.

Meer weten over de Lovibond® spectrofotometers? Download dan hier de brochure, of contacteer ons voor een demonstratie op uw monsters.

Gerelateerde berichten

Kwaliteitscontrole en productontwikkeling voor de productie van chocolade

Bij de productie van chocolade is het kristallisatiegedrag van de grondstoffen van doorslaggevend belang voor de kwaliteit van de eindproducten. Voordat chocolade en vulmassa's vanuit vloeibare toestand worden verwerkt en uitgehard, is systematische voorkristallisatie in de vorm van een temperingsproces vereist. De temperingsgraad, die het aandeel van gestolde vetkristallen in de chocolade beschrijft, en de [...]

Brabender ViscoQuick: De invloed van veganistische drinks op de verwerkingseigenschappen van zetmeel

Veganistische voeding is in opmars: steeds meer mensen vermijden dierlijke ingrediënten in hun voeding en kiezen voor plantaardige alternatieven. Een voorbeeld hiervan zijn melkvervangers op basis van haver, soja, amandelen, rijst, kokosnoot, hennep, noten en peulvruchten (bv. lupinen, erwten). Daar zijn vele redenen voor: dierenbescherming, milieu, klimaat, gezondheid, fitness, smaak, honger in de wereld en [...]

Benelux Scientific gaat samenwerking aan met trinamiX en RTT voor een duurzame toekomst

Benelux Scientific is verheugd om een samenwerking aan te kondigen met trinamiX en RTT. Deze twee innovatieve bedrijven hebben recent toestellen ontwikkeld om recycled plastics beter te identificeren. Dit is een belangrijke ontwikkeling, omdat het recycleren van plastics vandaag steeds meer van belang wordt. De impact van plastic op het milieu is immers groot en [...]

mei 30, 2022