Het parcours van Steve

Ken je Steve Bruers al? Nee? Nochtans is hij al een ‘ancien’, zoals we dat hier noemen. In oktober 2007 vervoegde hij het Benelux Scientific team, toen nog onder de naam Anatec. Ondertussen heeft Steve al 15 jaar trouwe dienst op de teller staan. Hoog tijd dus om hem beter te leren kennen!

Hoe het begon

Benelux Scientific had destijds ambities om het productgamma uit te breiden met analyseapparatuur die haar toepassingen vindt in de analytische chemie. Uiteindelijk kwam het tot een samenwerking tussen  Anatec en Benelux Scientific, waarbij Steve als verantwoordelijke van Anatec de afdeling analytische chemie  op zich nam. Op 1 januari 2012 volgde de fusie van Anatec en Benelux Scientific, en intussen is hij al 15 jaar medebestuurder binnen het bedrijf.

Plan van aanpak

Ik ben managing partner, medebestuurder dus – bij Benelux Scientific. Mijn voornaamste dagelijkse taken zijn verkoop, applicatie-ondersteuning, en ondersteuning van onze administratie. Uiteraard heb ik, gezien mijn functie, een grote verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid op alle niveaus binnen Benelux Scientific. Zo heb ik onder meer meegewerkt aan het behalen van het ISO9001certificaat. Voldoende kennis van chemie is van groot belang in deze job. Ik blik hierbij terug op 26 jaar expertise in de analytische chemie. 

Naast inhoudelijke kennis is het opbouwen, uitbreiden en onderhouden van een stevig netwerk niet te onderschatten. In mijn job geef ik waar mogelijk en vereist het nodige advies, en hierbij is een goed uitgebouwd professioneel netwerk cruciaal.

Talenkennis en klantgerichte, sociale vaardigheden zijn vanzelfsprekend een grote troef in onze branche en in deze job. Dit zorgt voor een vlotte, constructieve communicatie met klanten, zonder taalbarrières. Klanten waarderen het enorm als je hen in hun eigen taal aanspreekt of als je hen in vlot, verstaanbaar Engels of Frans te woord staat.

Stevige fundamenten

“Ik heb een fantastische job,” lacht Steve. “De combinatie van relevante ervaring met een gerichte basisopleiding op de werkvloer zet mensen binnen Benelux Scientific zeer krachtig in het werkveld. Dat is de power die klanten elke dag ervaren wanneer ze met ons werken.

Werkplezier is daarnaast even essentieel. Ik geniet enorm van de onvoorspelbaarheid van een project: je start ergens maar je weet niet waar het naartoe gaat. Wél moet je je toestel en de materie door en door kennen. Anders hou je niet van dergelijke onvoorspelbaarheden, natuurlijk. Wanneer je een presentatie geeft bij een potentiële klant en je beantwoordt alle vragen zonder externe hulp, geeft dat een uiterst professionele indruk. Wanneer de klant de meerwaarde van onze producten ziet en overgaat tot aankoop, geeft me dat uiteraard een enorme boost.”

“Ken je trouwens ons Big Deal Alert al? Wanneer iemand een belangrijk project binnen haalt, vinden we de interne communicatie hieromtrent erg belangrijk. Ten eerste moet iedereen op de hoogte zijn van een “grote deal” (glimlacht), want dat werkt motiverend. Ten tweede mag de persoon die de deal heeft binnengehaald, hier gerust de nodige erkenning voor krijgen. Vind je ook niet?”

Proud moments

Steve blikt met trots terug op heel wat momenten in zijn carrière. Eén van de mooiste was in de beginjaren van zijn carrière bij Benelux Scientific. Er was een eerste toestel verkocht aan een grote klant in de farmaceutische sector, maar de installatie en ingebruikname hadden heel wat voeten in de aarde. Door ons professioneel handelen is de klant, zoveel jaren later, nog steeds een trouwe, tevreden klant. Dat is iets om terecht trots op te zijn.

Nog een mijlpaal: De verkoop van de eerste  Bruker Q8 – Magellan, een optische vonk emissie spectrometer.

Ook hier was het een hobbelig parcours maar de voldoening was des te groter wanneer de deal werd gesloten.

Ouderdomsdeken

Steve heeft overigens een zeer flatterende bijnaam binnen het bedrijf: de ouderdomsdeken. Gelukkig is die naam positiever dan hij laat uitschijnen. Mensen bellen namelijk altijd naar Steve als ze niet goed weten bij wie ze terecht kunnen voor een bepaalde vraag of probleem. Steve is a.h.w. de ervaringsdeskundige binnen Benelux Scientific. Dat heeft hem deze flatterende bijnaam opgeleverd.

nl-beneluxscientific-sfeerbeeld-groep

Steve en zijn team

Wie is Steve buiten de muren van Benelux Scientific?

“Wel, ik ben vaak te vinden in de atletiekclub. Ik train jonge atleten tussen 16 en 20 jaar in de disciplines kogelstoten en speerwerpen. Daarnaast ben ik een grote voetbalfan van vooral Belgische voetbalploegen. Mijn motto: Wees steeds jezelf en geloof vooral in jezelf. Eerlijkheid duurt het langst.”

Steve omschrijft zichzelf als een sociaal en goedlachs persoon die humor erg belangrijk vindt. “Dat geeft wat kruiding aan het leven,” verwoordt hij mooi. “Soms is Steve wel wat ongeduldig,” gniffelen de collega’s. “We kennen Steve als een pietje precies die ordelijk en gestructureerd werkt. Hij kent maar één weg: vooruit! Hij kan enorm muggenziften over grammaticale fouten, bijvoorbeeld. We snappen dan niet waar hij zich zo druk in maakt,” lachen zijn teamleden.

Steve kijkt tevreden naar zijn team. “Ik prijs me gelukkig: ik kan elke dag rekenen op gedreven en competente mensen. Ik waardeer hen enorm en werk graag samen met iedereen. Ik durf te zeggen dat ze meer dan collega’s zijn. Met sommigen heb ik gedurende al die jaren hechte vriendschappen opgebouwd. Ik kijk erg uit naar onze volgende teambuilding. Daar leer je elkaar pas écht kennen.”

Wat vindt Steve van zijn job binnen Benelux Scientific?

“Een flexibele job met veel vrijheid en variatie hebben, is erg fijn. Toffe collega’s vormen de kers op de taart. Voor mij is het heel fijn om voor een bedrijf te werken met een kwaliteitslabel, en dan bedoel ik zowel ISO 9001 als het ‘menselijk kwaliteitslabel’. Mijn wens is dat we nog lang de groei mogen voortzetten die we vandaag kennen. Ik ben zeer blij met mijn beslissing van destijds om deel uit te maken van de Benelux Scientific-familie.”

Meer weten?

december 2, 2022