Extremen testen in Aralab klimaatkasten

Jaarlijks rollen er miljoenen wagens van de band en die worden gebruikt tot in elke uithoek van de wereld: van Siberië tot Death Valley. Daarom is het belangrijk dat nieuwe wagens optimaal en veilig functioneren in de meest uiteenlopende en soms extreme weersomstandigheden. 

Maar hoe ontwikkel je zo’n wagen?

Klimaatkasten

Om producten te testen in uiteenlopende en extreme omstandigheden, maken producenten gebruik van klimaatkasten. D.m.v. een klimaatkast worden de te testen omstandigheden gesimuleerd en worden talrijke parameters gemeten om te bekijken hoe bestand een product is tegen bijvoorbeeld extreme warmte, koude, vochtigheid enz.

Betrouwbaarheid binnen Europa

Omdat er grote kwaliteitsverschillen zijn tussen verschillende merken van klimaatkasten, is het als distributeur van groot belang om de juiste partner te vinden. Met Aralab hebben we een partner gevonden die niet alleen qua kwaliteit van de producten voldoet aan de vooropgestelde eisen, maar bovendien ook een gelijklopende bedrijfsvisie heeft met Benelux.

De klimaatkasten zijn gebruiksvriendelijk en de klant is vaak het beginpunt bij nieuwe ontwikkelingen, aanpassingen en innovaties. Small enough to care, big enough to matter.

Aralab

De producent achter deze vernuftige en esthetisch ontworpen klimaatkasten is Aralab: een Portugees bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en onderhouden van klimaatkamers.

Al sinds 1985 ontwikkelen en perfectioneren ze technieken voor het controleren van parameters in extreme omstandigheden zoals temperatuur, vochtigheid, licht, luchtstroom en vele andere omgevingscondities.

Hun missie is tegelijk sterk en eenvoudig: degelijke, gebruiksvriendelijke oplossingen ontwikkelen die ieders verwachtingen overtreffen zodat klanten ten volle kunnen genieten van de beste apparatuur voor hun onderzoeks- en test toepassingen. Het zal u dus niet verwonderen dat we bij Benelux Scientific Aralab hebben uitgekozen als partner voor het verdelen van klimaatkamers.

Gebruik van klimaatkasten

In Aralab klimaatkasten test je kleine of middelgrote onderdelen, maar je kan ook kiezen voor een heus drive-in model waar je bijvoorbeeld een volledige wagen in test. De Fitoterm 8.000 tot 18.000 is het zogenaamde “walk-in” model van Aralab. Deze reus is een echte allrounder inzake metingen en simulaties:

  • geschikt voor temperatuurtesten voor grotere onderdelen
  • maken en uitvoeren van thermische weerstandstests
  • maken en uitvoeren van verouderingstests
  • maken en uitvoeren van stresstests

De testen gebeuren volgens volautomatische programma’s en geven onder meer informatie over volgende parameters:

  • temperatuur
  • relatief vochtgehalte
  • licht
  • airflow

Klimaatsimulatie op topniveau

De klimaatkasten van Aralab gaan erg ver in het controleren van de nodige parameters. Om dit aan te tonen, zetten we graag even de voornaamste kenmerken van Aralab’s klimaatkasten op een rijtje:

  • omgevingscondities worden met een constante precisie gecontroleerd
  • de meest betrouwbare technologie op de markt inzake klimaatsimulatie
  • interne aerodynamische optimalisatie om de uniformiteit van klimaatomstandigheden te garanderen
  • zeer robuust, resistent roestvrijstalen interieur voor maximale duurzaamheid
  • niet onbelangrijk: Aralab’s klimaatkasten zijn makkelijk schoon te maken
  • voorzien van een flexibel interieur met in hoogte verstelbare en uitneembare roestvrij stalen trays
  • enorme tijdsbesparing d.m.v. makkelijk configureerbare testprogramma’s: ze starten, lopen en stoppen automatisch
  • voldoen aan internationale normen en eisen inzake EN, IEC, DIN, ISO, NP en UNE

Meer weten of een demo boeken?

Gerelateerde berichten

Vermoeiing in blad- en spiraalveren testen

Het moderne leven is sterk afhankelijk van ijzer, het meest gebruikte van alle metalen. Het is nodig om de meest eenvoudige dagelijkse taken uit te voeren. IJzer, dat meestal wordt gebruikt om staal te vormen, draagt bij aan veel toepassingen. Het beton in snelwegen en gebouwen heeft staal nodig voor extra sterkte. Transport, van een [...]

Optimaliseren en stroomlijnen van het productieproces van composietmonsters

Bij het testen van composietmaterialen wordt algemeen erkend dat positieve resultaten afhangen van de precisie en kwaliteit van de monsters. Dit betekent dat als uw monsters consequent worden geproduceerd volgens de strengste normen (dit betekent goede oppervlakteafwerking, parallelliteit en loodrechtheid), uw testresultaten de werkelijke eigenschappen van het geteste materiaal zullen weerspiegelen. Als uw monsters echter [...]

Ga de Compcut-uitdaging aan!

In de composietenbranche is het produceren van consistent nauwkeurige en perfecte testmonsters een essentieel onderdeel van het werk. Voor velen is het echter een lastige, trage, vuile, arbeidsintensieve aangelegenheid met een hoog gezondheids- en veiligheidsrisico. Vele toonaangevende bedrijven en academische instituten hebben hiervoor nu een oplossing gevonden dankzij de Compcut snijmachines. De Compcut oplossing is [...]

februari 25, 2022