EasyPREP TitrEC: Op zoek naar het natuurlijk karakter van water

Met de EasyPREP TitrEC gaat Benelux Scientific op zoek naar het natuurlijk karakter van onze waterlopen. Proper water is niet alleen belangrijk voor het functioneren van een natuurlijk ecosysteem maar draagt ook bij aan een betere waterkwaliteit. Deze is belangrijk voor de mensheid, zeker wanneer we denken aan drinkwater of landbouw.

Natuurlijk karakter van waterlopen

Ieder grondoppervlakte water heeft zijn unieke eigenschappen. Het veranderen van waterlopen door bijvoorbeeld aanleggen van dijken en drainages van vallei gronden, heeft invloed op het natuurlijk karakter van het water. Daarbij is het natuurlijk karakter wel van groot belang voor het in stand houden van de biodiversiteit. Om de kwaliteit van het water op peil te houden en de nodige analyses uit te voeren heeft Benelux Scientific de juiste oplossing.

EasyPREP TitrEC

De EasyPREP TitrEC van SCP Science is een handige tool bij het analyseren van de leefbaarheid van ons oppervlaktewater. Daarbij kunnen we de karakteristieken van het water meten en nagaan of het een voldoende kwaliteit behaalt. Wanneer het water stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn, kan de EasyPREP TitrEC ons helpen deze te bepalen.

De EasyPREP TritrEC staat ook voor automatisatie, hetgeen belangrijke tijd vrijmaakt voor de labo-medewerkers. We noemen het een multi-parameter robotplatform voor geautomatiseerde elektrochemische metingen. En wie gebruik maakt van deze apparatuur kan analyses uitvoeren op een groot aantal stalen.

Automatisering met EasyPREP TitrEC

De EasyPREP TitrEC is een grote hulp binnen het labo. Zo kan het personeel zich volop focussen op andere taken of zich concentreren op nieuwe projecten.

Volgende handelingen kan de EasyPREP TitrEC volledig autonoom:

  • Geleidbaarheidsmeting
  • PH-meting
  • PH-aanpassingen
  • Alkaliniteit en ORP-metingen

De TitrEC heeft corrosiebestendige componenten en is ontworpen voor langdurig gebruik in het laboratorium.

Verdere technische details kan je downloaden in onderstaande brochure.

Hulp nodig?

Heb jij nog vragen hoe Benelux Scientific en dit toestel kunnen bijdragen aan een hogere kwaliteit van het water? Of heb je vragen over hoe dit toestel ook jou kan verder helpen binnen je bedrijf? Stuur ons uw vraag door via onze contactpagina.

Gerelateerde berichten

Voedingsextrusie technologie in detail: Brabender Twinlab

Na een introductie tot de extrusie van vleesvervangers op basis van alternatieve eiwitten en de kennismaking met de Brabender TWINLAB-F 20/40 lab extruder gaan we nu dieper in op de verschillende elementen waaruit een moderne lab-extruder is samengesteld.  Met behulp van de Brabender TwinLab-F 20/40  en als applicatie voorbeeld de productie van vleesvervangende producten via natte extrusie, [...]

Oplossingen voor de extrusie van voedingsmiddelen op lab-schaal: de Brabender Twinlab extruder

In een vorig artikel kon u kennis maken met de Brabender modulaire en compacte oplossingen voor de extrusie op lab-schaal van vleesvervangers op basis van alternatieve eiwitbronnen.  Vandaag tonen we aan de hand van een video de Brabender TwinLab-F 20/40 extruder, een autonome en modulaire oplossing voor voedsel extrusie op laboratoriumschaal. De TwinLab-F 20/40 scoort hoog [...]

Bepaling van deeltjesgrootte en deeltjesvorm in het lab

Deeltjesgrootte is reeds lang een bekende parameter voor de kwaliteitsbewaking  van grondstoffen en eindproducten in bijvoorbeeld de voedingsindustrie, bouw en metallurgie. Denk hierbij aan de grootte of fijnheid van rijst, suiker of bloem, of de grootte-distributie van cement of cokes. Voor deze bepalingen werd vroeger vrijwel exclusief gebruik gemaakt van zeefanalyse, waarbij het monster door [...]

mei 6, 2021