Dubbelspel voor Ken

Vandaag leren we Ken beter kennen. Als we de titel bekijken, belooft het een verrassend interview te worden. We steken snel van wal, want hier willen we ’t fijne van weten!

Ken De Roover maakt – nee, géén aprilgrap! – sinds 1 april 2020 deel uit van de Benelux Scientific-familie.

Uitgerekend aan het begin van de Corona-lockdown startte hij dit nieuwe avontuur. Ken is een goedlachse kerel die zich graag omringt met vrienden. 

Plezier maken én plezier hebben in het leven is zijn handelsmerk. Niet verwonderlijk dat Ken zich binnen de Aptco Group, waarvan Benelux Scientific deel uitmaakt, als een vis in het water voelt. Voordien was hij actief bij een distributeur van labomateriaal als Sales & Application Manager.

Intro: Het Dubbelspel

Dat intrigeert ons. Wat bedoel je ermee?

“Dit dubbelspel is makkelijk te verklaren,” lacht Ken. “Ik ben één van de partners van Benelux Scientific. Ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Anderzijds ruil ik mijn functie als partner deels in om voor sales en applicatie support. Vandaar dubbelspel.”

De job van Ken is duidelijk erg afwisselend. “Zeker! Ik ‘ruil’ vaak van taak en verantwoordelijkheid. Geen enkele dag is dezelfde. Heerlijk!”

Wat de application support betreft, is de functie van Ken erg uiteenlopend. “Klopt. Het ene moment verschaf ik een klant uitleg over de thermische eigenschappen van een nieuwe kunststof en het andere moment over de deeltjesvorm van bepaalde zaden. Een switch naar hoge resolutie SEM beelden van bepaalde houtsoorten is ook snel gemaakt. Boeiend!”

Ken

Hoofdstuk 1: De juiste koers varen

Het lijkt ons uitermate interessant om mee aan het roer te staan van dit bedrijf.

“Absoluut! Ik bepaal mee de visie en strategie van Benelux Scientific, zowel op korte als lange termijn. Dat zorgt voor een nauwe band met het bedrijf én schept vertrouwen.”

Die veelzijdigheid is ook na het werk bij Ken terug te vinden.

“Ik geniet op bescheiden niveau van veel verschillende sporten en ontspanning. Deze zomer deed ik voor het eerst aan golfsurfen en dat beviel me prima! Verder geniet ik volop van mountainbike ritjes in de bossen of een avondloop waarbij de stress van die dag zo van me afvloeit. Daarnaast vind je me regelmatig op een concert of een zomerfestival en ook een comedyshow zal ik niet snel missen!”

Hoe ziet een werkdag er in het leven van Ken uit?

“’s Morgens heb ik een zeer goede drive. Om 6u30 word ik wakker met de radio. Muziek is een rode draad in mijn leven. Ik start de werkdag met het lezen van de mails. Dan maak ik me klaar en vertrek naar de klant of naar kantoor. Vergis je niet: dit klinkt misschien eentonig, maar is het allesbehalve. Zo heb ik onlangs, in 1 week tijd, iedere dag over een ander topic gesproken bij verschillende klanten. In mijn job is snel switchen en focus houden cruciaal. Op het einde van de dag neem ik nog eens alle mails door om zeker geen belangrijke zaken te missen.”

Hoofdstuk 2: Mijlpalen in de carrière

Waar Ken – terecht – uitermate trots op is, is de ISO9001 certificering die Benelux Scientific begin 2021 behaalde.

“Het was niet evident om een managementsysteem vanaf nul op te starten én te implementeren. Met de hulp van collega’s zijn we er toch maar mooi in geslaagd. Vandaag zijn deze procedures een routine onderdeel geworden. Ik merk dat de collega’s vlot meewerken aan deze nieuwe regels en het nut ervan inzien. Bovendien boeken we mooie resultaten: de interne audits zijn stuk voor stuk positief.”

Petje af, Ken. Daarnaast willen we graag weten op welke verkoop hij het meest trots is.

Ken

Bij Benelux Scientific geniet élke verkoop erkenning. Het bedrag van de verkoop is geen weergave van de geleverde inspanning voor die verkoop. Als ik er toch één moet citeren, dan kies ik die van de nieuwe particle sizer van Fritsch bij QMineral. De sympathieke kerels van QMinerals toonden veel waardering voor de geleverde support inzake deeltjeskarakterisering. Dat geeft veel voldoening.”

Getriggerd door deze mijlpalen? Contacteer ons voor meer info.

Slot: Never change a winning team

“Onlangs zei een klant dit tegen me: ‘Jullie lijken wel een hechte vriendenclub.’ Wat een mooi compliment! ’t Is overigens de nagel op de kop. Ons team hangt heel sterk aan elkaar en dat motiveert. Passie is ontzettend belangrijk in onze job. Als je niet gepassioneerd bent door de oplossingen die je klanten aanbiedt, houdt het snel op. Het is enorm lonend om een klant te helpen en er waardering voor te krijgen. Een beetje sales-feeling is mooi meegenomen maar grotendeels bieden we oplossingen aan voor bepaalde applicatieve uitdagingen waarmee klanten worstelen.”

Bij Benelux Scientific maken ze graag grapjes.

“Absoluut! Plezier is hier erg belangrijk maar we weten natuurlijk ook wanneer we serieus moeten zijn. Opbouwende communicatie in alle richtingen is hier cruciaal en het maakt ons sterk. Zo zijn ook onze maandelijkse team meetings heilig. Status van projecten, nodige acties, budget, uitwisseling van ideeën, tips en tricks, vooruitblik: alles komt aan bod.”

Chemistry is like cooking. Just don’t lick the spoon

“Mijn quote is tweeledig: zowel intern als naar klanten. Een goede chemie tussen alle partijen én de sector waarin we gespecialiseerd zijn.”

Ken wil graag de huidige trend aanhouden binnen het bedrijf: top of mind blijven bij de klant én werkplezier zullen hierbij steeds hand in hand gaan.

Applaus

Ken is heel blij dat hij voor Benelux Scientific gekozen heeft.

“Absoluut! Aptco Group biedt stabiliteit en geeft je de mogelijkheid om te focussen op bepaalde domeinen. Hun visie strookt met de onze: meerwaarde bieden aan klanten door partnerships aan te gaan met gespecialiseerde leveranciers. Ondanks de groei van de Aptco Group en dus ook van Benelux Scientific is én blijft het familiale karakter fundamenteel aanwezig.”

Meer weten?

Gerelateerde berichten

Workshop Bruker XRF

Benelux Scientific is sinds 2018 trotse distributeur van Bruker XRF systemen in Nederland. In samenwerking met Bruker AXS organiseren wij op 15 en 16 november 2023 een exclusieve 2-daagse workshop waar we verdiepende training over XRF, monstervoorbereiding en de Bruker software zullen geven.  In deze 2-daagse workshop komen veelvoorkomende vraagstukken en praktijkvoorbeelden aan bod én [...]

compcut precisiesnijmachines op het scherpst van de snede

Succes bij het CTE  In navolging van ons recente artikel om composiet materialen van de hoogste kwaliteit te beoordelen als onderdeel van de Compcut uitdaging, blijven de verwezenlijkingen van het Sharp & Tappin team met hun assortiment composiet snijmachines groeien. Zo hebben ze onlangs een accreditatie ontvangen van Composite Test and Evaluation (CTE). Opnieuw een [...]

Bepaling van TD24 met ARC®-instrumenten voor thermische risicobeoordeling in chemische processen

Chemische industriële processen die gebaseerd zijn op exotherme reacties kunnen erg gevaarlijk zijn. Gebrek aan kennis over het proces kan leiden tot onjuiste procescondities en dus tot thermische runaway in apparatuur of reactoren. Bovendien kan een storing in het koelapparaat ook leiden tot een ongeplande temperatuurstijging in een reactor. Om veilige processen te garanderen, is [...]

september 26, 2022