Do not waste your waste. Van afval tot grondstoffen

Plastic in verpakkingen, spullen, auto’s of elektronische apparaten maken deel uit van ons dagelijks leven.

Vandaag de dag is de hoeveelheid plastic die in Europa wordt geproduceerd 50 keer zo groot als 50 jaar geleden, en wereldwijd hebben onze samenlevingen sinds 1950 8 miljard ton plastic geproduceerd. Van de 6,3 miljard ton die sindsdien is weggegooid, is slechts 9% gerecycled.

OPLOSSING

De fabricage van secundaire grondstoffen staat centraal in de nieuwe circulaire economie. Het is een manier om het hoofd te bieden aan de toenemende schaarste van natuurlijke hulpbronnen en de stijgende grondstofkosten.
Bij Benelux Scientific zetten we ons in om de recyclage te versnellen en bieden we hoogwaardige instrumenten en oplossingen aan onze klanten aan.
De juiste apparatuur voor analyse in combinatie met bronscheiding helpt bij het hergebruiken en terugwinnen van gerecyclede kunststoffen en levert hogere volumes gerecycleerde kunststoffen op.
Het verhogen van het hoeveelheid gerecycleerde materiaal/plastic in verpakkingen is een belangrijk punt dat helpt om de planeet te beschermen en tegelijkertijd de energie- en milieuprestaties te verbeteren van vele bedrijven. Op deze manier leveren we samen met onze klanten een concrete en zichtbare bijdrage aan de circulaire economie, aan een wereld waarin afval niet bestaat.

PRODUCTAANBOD PROCESSFLOW RECYCLING:

1. QUICK SCAN / SORTING – SNELLE CHECK (INKOMENDE) MATERIALEN

  • Thermo microPHAZIRTM RX Analyzer
  • Bruker CTX Portable XRF Analyzer

2. GRINDING / EXTRUSION VAN MAALGOED NAAR EEN REPRESENTATIEF SAMPLE VOOR VERDERE ANALYSE

  • FRITSCH Cutting Mills
  • FRITSCH Pulverisette 19

3. POLYMER WASTE ANALYSIS – BEPERKEN VAN UITVAL DOOR BETERE IDENTIFICATIE

  • NETZSCH DSC / TGA aparatuur
  • THERMO NMR spectroscopy
  • Tinius Olsen Melt-flow index
  • Tinius Olsen mechanische eigenschappen (trekbanken, pendulum)

Gerelateerde berichten

Ga de Compcut-uitdaging aan!

In de composietenbranche is het produceren van consistent nauwkeurige en perfecte testmonsters een essentieel onderdeel van het werk. Voor velen is het echter een lastige, trage, vuile, arbeidsintensieve aangelegenheid met een hoog gezondheids- en veiligheidsrisico. Vele toonaangevende bedrijven en academische instituten hebben hiervoor nu een oplossing gevonden dankzij de Compcut snijmachines. De Compcut oplossing is [...]

Hoe platenpersen uw laboratoriumwerk kunnen verbeteren

In dit artikel leggen we uit voor welke toepassingen het nuttig is om de laboratorium-platenpers van Fontijne Presses te gebruiken. We tonen ook waarom een specifieke laboratoriumpers de beste oplossing is om uw monsters te bereiden, ook als u al over een productiepers of spuitgietmachine beschikt. Wat is een laboratoriumpers? Een laboratoriumpers is een instrument [...]

Benelux Scientific gaat samenwerking aan met trinamiX en RTT voor een duurzame toekomst

Benelux Scientific is verheugd om een samenwerking aan te kondigen met trinamiX en RTT. Deze twee innovatieve bedrijven hebben recent toestellen ontwikkeld om recycled plastics beter te identificeren. Dit is een belangrijke ontwikkeling, omdat het recycleren van plastics vandaag steeds meer van belang wordt. De impact van plastic op het milieu is immers groot en [...]

april 22, 2021