Do not waste your waste. Van afval tot grondstoffen

Plastic in verpakkingen, spullen, auto’s of elektronische apparaten maken deel uit van ons dagelijks leven.

Vandaag de dag is de hoeveelheid plastic die in Europa wordt geproduceerd 50 keer zo groot als 50 jaar geleden, en wereldwijd hebben onze samenlevingen sinds 1950 8 miljard ton plastic geproduceerd. Van de 6,3 miljard ton die sindsdien is weggegooid, is slechts 9% gerecycled.

OPLOSSING

De fabricage van secundaire grondstoffen staat centraal in de nieuwe circulaire economie. Het is een manier om het hoofd te bieden aan de toenemende schaarste van natuurlijke hulpbronnen en de stijgende grondstofkosten.
Bij Benelux Scientific zetten we ons in om de recyclage te versnellen en bieden we hoogwaardige instrumenten en oplossingen aan onze klanten aan.
De juiste apparatuur voor analyse in combinatie met bronscheiding helpt bij het hergebruiken en terugwinnen van gerecyclede kunststoffen en levert hogere volumes gerecycleerde kunststoffen op.
Het verhogen van het hoeveelheid gerecycleerde materiaal/plastic in verpakkingen is een belangrijk punt dat helpt om de planeet te beschermen en tegelijkertijd de energie- en milieuprestaties te verbeteren van vele bedrijven. Op deze manier leveren we samen met onze klanten een concrete en zichtbare bijdrage aan de circulaire economie, aan een wereld waarin afval niet bestaat.

PRODUCTAANBOD PROCESSFLOW RECYCLING:

1. QUICK SCAN / SORTING – SNELLE CHECK (INKOMENDE) MATERIALEN

  • Thermo microPHAZIRTM RX Analyzer
  • Bruker CTX Portable XRF Analyzer

2. GRINDING / EXTRUSION VAN MAALGOED NAAR EEN REPRESENTATIEF SAMPLE VOOR VERDERE ANALYSE

  • FRITSCH Cutting Mills
  • FRITSCH Pulverisette 19

3. POLYMER WASTE ANALYSIS – BEPERKEN VAN UITVAL DOOR BETERE IDENTIFICATIE

  • NETZSCH DSC / TGA aparatuur
  • THERMO NMR spectroscopy
  • Tinius Olsen Melt-flow index
  • Tinius Olsen mechanische eigenschappen (trekbanken, pendulum)

Gerelateerde berichten

Benelux Scientific zet stapje extra via maatwerk

Tinius Olsen ontwikkelt en levert trekbanken voor mechanische tests. Het aanbod bestaat uit ongeveer tien varianten, steeds met een verschillende maximale kracht en een andere capaciteit. De systemen zijn rechttoe rechtaan; de echte variatie zit in de duizenden opties die er zijn voor wat betreft opspanmethodes, klemmen, platen en extra features. Precies daar zit de [...]

Ontdek de nieuwste LabTop serie benchtop laboratoriumpersen

De nieuwe LabTop serie van Fontijne Presses is de meest compacte hydraulische tafelpers voor veeleisende toepassingen en geautomatiseerd gebruik. Dankzij zijn kleine voetafdruk en 230V aansluiting kan de LabTop pers in elk labo geïnstalleerd worden. Bovendien worden het ergonomische ontwerp en de eenvoudige touch screen interface zeer gewaardeerd door laboranten. Luc Pattyn, Sales en Marketing [...]

Microscopie van kunststoffen met de Phenom ProX Desktop SEM

Snelle en nauwkeurige SEM defectenanalyse Of onderzoekers nu werken aan het uitvoeren van plastic defectenanalyse of het monitoren van microplastic verontreiniging, ze hebben een snelle en nauwkeurige manier nodig om hun monsters te analyseren. De Thermo Scientific Phenom ProX Desktop Scanning Electron Microscope (SEM) komt aan deze behoefte tegemoet en is een snel en flexibel [...]

april 22, 2021