‘Dermatologisch getest’ – hoe deze claim wordt onderbouwd met Fritsch Analysette 22

Benelux Scientific blikt graag terug op maart en alles wat in deze mooie maand gebeurd is. Zo is het niet alleen de maand waarin stilaan bloesems beginnen door te duwen en schapen beginnen te lammeren maar ook de maand waarin ieder jaar opnieuw Wereldvrouwendag gevierd wordt.Een dag waarop vrouwen zichzelf extra in de watten leggen en waarbij ze zich extra mooi willen voelen. Dat kunnen we ook zien in de statistieken binnen de cosmetica wereld en merken we het belang op van de Fritsch Analysette 22.

Niet alleen vrouwen grijpen graag terug naar een extra hulp binnen de cosmetica om hun op en top te voelen. Iedereen wenst zijn huid te laten stralen en dat kan natuurlijk alleen met de meest kwalitatieve producten.

Fritsch Analysette 22

Wanneer we kiezen voor een cosmeticaproduct dat we op onze huid aanbrengen, is het van belang een zekerheid te kunnen stellen of er geen schadelijke stoffen aanwezig zijn die een mogelijke reactie of irritatie teweeg brengen. Om deze garantie te kunnen geven en het label ‘dermatologisch getest’ te kunnen aanbrengen, kan de Fritsch Analysette 22 wel DE tool zijn om in huis te halen.

 

Fritsch Analysette 22

Benelux Scientific is dan ook trots om de Fritsch Analysette 22 te kunnen leveren aan al zijn klanten. Dit laserdiffractie analysetoestel helpt je bij de bepaling van deeltjesgrootteverdeling van suspensies en emulsies. Daarnaast heeft het zeer korte meettijden, een hoge meetnauwkeurigheid en een consistente reproduceerbaarheid.

Dit instrument is zeer robuust met weinig bewegende delen, kent een eenvoudige bediening en een snelle reiniging.

Wens je meer specifieke kenmerken van de Fritsch Analysette 22? Dan kan je deze terugvinden op onze productpagina.

De groottebepaling van deeltjes met laserscattering is eigenlijk heel eenvoudig: om de grootte van een deeltje te meten wordt het bestraald door een laserstraal. De gedeeltelijke uitdrijving van het laserlicht creëert een karakteristieke ringvormige intensiteitsverdeling achter het monster, die wordt gemeten door een speciaal gevormde detector. De afstand tussen deze ringen wordt gebruikt om de deeltjesgrootte te berekenen: Grote deeltjes produceren dicht naast elkaar liggende ringen; kleinere deeltjes produceren verder uit elkaar liggende ringen. Dat is het principe.

Analyse van de deeltjesgrootte in make-up poeder

Fritsch heeft zeer geschikte toestellen voor het meten en het vergelijken van alle deeltjesgroottes van veeleisende stalen. Zo hebben ze ook een experiment genomen op de make-up poeder binnen de cosmetica. De proef was eenvoudig. Aantonen dat een kwalitatief duurder product echt beter is voor je huid. De garantie ‘dermatologisch getest’ een waarde geven.

Fritsch Analysette 22

Zo hebben ze de deeltjesgrootte van een topproduct vergeleken met een staal van een minder duur product. Aan de hand van de Analysette 22 werden metingen uitgevoerd in water, werd er een laboratorium oppervlakteactieve stof gebruikt om de kleur verspreiding van het staal te verbeteren.

Voor het volledige onderzoek download hier de applicatie note:

Meer info?

Of je nu een analyse moet uitvoeren op poeders, voeding of andere grondstoffen, kan je hiervoor terecht bij Benelux Scientific. Een team met technische experts met labo kennis staan voor je klaar. Heb je een vraag over een specifiek product of nood aan advies bij het kiezen van het juiste laboratorium apparaat? Stuur ons dan snel jouw gegevens via onze contactpagina.

Gerelateerde berichten

Benelux Scientific zet stapje extra via maatwerk

Tinius Olsen ontwikkelt en levert trekbanken voor mechanische tests. Het aanbod bestaat uit ongeveer tien varianten, steeds met een verschillende maximale kracht en een andere capaciteit. De systemen zijn rechttoe rechtaan; de echte variatie zit in de duizenden opties die er zijn voor wat betreft opspanmethodes, klemmen, platen en extra features. Precies daar zit de [...]

Bepaling van deeltjesgrootte en deeltjesvorm in het lab

Deeltjesgrootte is reeds lang een bekende parameter voor de kwaliteitsbewaking  van grondstoffen en eindproducten in bijvoorbeeld de voedingsindustrie, bouw en metallurgie. Denk hierbij aan de grootte of fijnheid van rijst, suiker of bloem, of de grootte-distributie van cement of cokes. Voor deze bepalingen werd vroeger vrijwel exclusief gebruik gemaakt van zeefanalyse, waarbij het monster door [...]

Mechanische eigenschappen van isolatiemateriaal: duurder én sterker

Je kan er vandaag nog moeilijk naast kijken. Naast de enorme stijging van de energieprijzen nemen ook de prijzen van bouwmaterialen een enorme vlucht. En net nu we wegens klimaatverandering en de stijging van de energieprijzen massaal moeten isoleren, gaan ook de prijzen voor isolatiematerialen pijlsnel de lucht in… Dat leek ons reden genoeg om [...]

maart 31, 2021