‘Dermatologisch getest’ – hoe deze claim wordt onderbouwd met Fritsch Analysette 22

Benelux Scientific blikt graag terug op maart en alles wat in deze mooie maand gebeurd is. Zo is het niet alleen de maand waarin stilaan bloesems beginnen door te duwen en schapen beginnen te lammeren maar ook de maand waarin ieder jaar opnieuw Wereldvrouwendag gevierd wordt.Een dag waarop vrouwen zichzelf extra in de watten leggen en waarbij ze zich extra mooi willen voelen. Dat kunnen we ook zien in de statistieken binnen de cosmetica wereld en merken we het belang op van de Fritsch Analysette 22.

Niet alleen vrouwen grijpen graag terug naar een extra hulp binnen de cosmetica om hun op en top te voelen. Iedereen wenst zijn huid te laten stralen en dat kan natuurlijk alleen met de meest kwalitatieve producten.

Fritsch Analysette 22

Wanneer we kiezen voor een cosmeticaproduct dat we op onze huid aanbrengen, is het van belang een zekerheid te kunnen stellen of er geen schadelijke stoffen aanwezig zijn die een mogelijke reactie of irritatie teweeg brengen. Om deze garantie te kunnen geven en het label ‘dermatologisch getest’ te kunnen aanbrengen, kan de Fritsch Analysette 22 wel DE tool zijn om in huis te halen.

 

Fritsch Analysette 22

Benelux Scientific is dan ook trots om de Fritsch Analysette 22 te kunnen leveren aan al zijn klanten. Dit laserdiffractie analysetoestel helpt je bij de bepaling van deeltjesgrootteverdeling van suspensies en emulsies. Daarnaast heeft het zeer korte meettijden, een hoge meetnauwkeurigheid en een consistente reproduceerbaarheid.

Dit instrument is zeer robuust met weinig bewegende delen, kent een eenvoudige bediening en een snelle reiniging.

Wens je meer specifieke kenmerken van de Fritsch Analysette 22? Dan kan je deze terugvinden op onze productpagina.

De groottebepaling van deeltjes met laserscattering is eigenlijk heel eenvoudig: om de grootte van een deeltje te meten wordt het bestraald door een laserstraal. De gedeeltelijke uitdrijving van het laserlicht creëert een karakteristieke ringvormige intensiteitsverdeling achter het monster, die wordt gemeten door een speciaal gevormde detector. De afstand tussen deze ringen wordt gebruikt om de deeltjesgrootte te berekenen: Grote deeltjes produceren dicht naast elkaar liggende ringen; kleinere deeltjes produceren verder uit elkaar liggende ringen. Dat is het principe.

Analyse van de deeltjesgrootte in make-up poeder

Fritsch heeft zeer geschikte toestellen voor het meten en het vergelijken van alle deeltjesgroottes van veeleisende stalen. Zo hebben ze ook een experiment genomen op de make-up poeder binnen de cosmetica. De proef was eenvoudig. Aantonen dat een kwalitatief duurder product echt beter is voor je huid. De garantie ‘dermatologisch getest’ een waarde geven.

Fritsch Analysette 22

Zo hebben ze de deeltjesgrootte van een topproduct vergeleken met een staal van een minder duur product. Aan de hand van de Analysette 22 werden metingen uitgevoerd in water, werd er een laboratorium oppervlakteactieve stof gebruikt om de kleur verspreiding van het staal te verbeteren.

Voor het volledige onderzoek download hier de applicatie note:

Meer info?

Of je nu een analyse moet uitvoeren op poeders, voeding of andere grondstoffen, kan je hiervoor terecht bij Benelux Scientific. Een team met technische experts met labo kennis staan voor je klaar. Heb je een vraag over een specifiek product of nood aan advies bij het kiezen van het juiste laboratorium apparaat? Stuur ons dan snel jouw gegevens via onze contactpagina.

Gerelateerde berichten

compcut precisiesnijmachines op het scherpst van de snede

Succes bij het CTE  In navolging van ons recente artikel om composiet materialen van de hoogste kwaliteit te beoordelen als onderdeel van de Compcut uitdaging, blijven de verwezenlijkingen van het Sharp & Tappin team met hun assortiment composiet snijmachines groeien. Zo hebben ze onlangs een accreditatie ontvangen van Composite Test and Evaluation (CTE). Opnieuw een [...]

We hebben de juiste laboratoriumpers voor elk monster

Naarmate materialen geavanceerder worden, moet uw laboratoriumpers dit ook zijn: Zijn uw monsterplaten van gelijkmatige dikte over de hele plaat? Weet u wat de effecten zijn van het niet hebben van dezelfde verwarmings- en koelsnelheden over uw plaat? Zijn uw monsters echt ASTM D4703 conform? Als je zelfs maar de geringste twijfel hebt, is het [...]

Optimaliseren en stroomlijnen van het productieproces van composietmonsters

Bij het testen van composietmaterialen wordt algemeen erkend dat positieve resultaten afhangen van de precisie en kwaliteit van de monsters. Dit betekent dat als uw monsters consequent worden geproduceerd volgens de strengste normen (dit betekent goede oppervlakteafwerking, parallelliteit en loodrechtheid), uw testresultaten de werkelijke eigenschappen van het geteste materiaal zullen weerspiegelen. Als uw monsters echter [...]

maart 31, 2021