Thermo Scientific Axia ChemiSEM

De nieuwe Thermo Scientific Axia ChemiSEM: de snelste SEM met live EDS-mapping

Benelux Scientific is verheugd de uitbreiding van haar portfolio met de nieuwste Thermo Scientific Axia ChemiSEM te kunnen aankondigen. De Axia ChemiSEM is een kosten-effectieve, floor-model scanning elektronenmicroscoop (SEM) die micro-structurele materiaalanalyse en detectie van defecten naar een hoger niveau van snelheid en eenvoud tilt.
De Axia ChemiSEM is ontworpen met het oog op een optimale en efficiënte SEM-EDS gebruikerservaring. De opleiding en het gebruik zijn intuïtief, , waardoor microstructurele informatie en chemische data worden bekomen in één vingerknip.

“De Axia ChemiSEM is een platform gebaseerd op live EDS-data. Het maakt materiaalanalyse door micro-imaging en micro-analyse toegankelijker voor een breed scala van niet-technische gebruikers“, aldus Rosy Lee, vice-president Materials Science bij Thermo Fisher Scientific. “Deze nieuwe microscoop is een ideaal instrument voor zowel grote industriële laboratoria die de doorvoer van monsters willen verhogen en tegelijk de kosten verlagen, als voor academische instellingen die betaalbare, betrouwbare en snelle SEM-EDS-analyses willen met minder training”.

Wat maakt de Axia ChemiSEM zo uniek?

  • Directe beschikbaarheid van elementaire analyse, met unieke live kwantitatieve compositorische beeldvorming
  • Altijd uitgelijnd en klaar voor beeldvorming, zodat u kan focussen op het verzamelen van gegevens
  • Ontworpen om via eenvoudige bediening in minder tijd uw data te genereren
  • Geschikt voor monsters tot 10 kg, met flexibele monstertafel
  • Dankzij de excellente Axia ChemiSEM’s beeldprestatie in staat tot de meest veeleisende taken
  • Besparing op onderhoud met een systeem dat ontworpen werd met oog op onderhoudsvriendelijke prestaties.

 

De flexibiliteit en uitgebreide technische prestaties maken deze tool ideaal voor vele materiaalkundige toepassingen binnen industriële en academische markten. Graag meer info of een demo over de unieke eigenschappen van dit bijzondere apparaat? Contacteer Benelux Scientific via mail info@benelux-scientific.be, en laat u overtuigen van de unieke eigenschappen en meerwaarde van dit toestel.

december 10, 2020