De natuur op haar best dankzij Aralab’s klimaatkamers

Gezond eten is vandaag belangrijker dan ooit. Echter: de gewassen van vandaag zoals granen, zaden, groenten en fruit hebben helaas doorheen de jaren veel van hun voedingswaarde verloren. Gewassen van topkwaliteit verkrijg je dus niet zomaar. Hiervoor is een secuur kweekproces nodig. Vandaag belichten we graag belangrijke aspecten op de weg van zaden tot topproduct. Om dit proces succesvol te voltooien, gebruik je best geavanceerde kweek- en testapparatuur van Aralab.

Klimaatkast

De werking van een klimaatkast kan je alvast raden: ze simuleert een bepaalde klimaatomgeving. Met een klimaatkast stel je producten bloot aan klimaatinvloeden zoals extreem hoge of lage temperaturen, temperatuurshocks, vocht of corrosie.

Uiteraard bestaan er klimaatkamers voor verschillende toepassingen en in verschillende groottes: er zijn kleine compacte modellen (reach-in) maar ook heuse inloopkamers (walk-in). Deze laatste vinden we voornamelijk in de gewassenteelt voor het testen en opkweken van groenten, planten en zelfs bepaalde weefsels en insecten en voor het bewaren van zaden.

Aralab

Bij Benelux Scientific kiezen we zorgvuldig onze partners uit. Zo besloten we dat het Portugese Aralab één van onze leveranciers voor klimaatkamers zou worden. Aralab is gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het onderhoud van klimaatkamers en andere gecontroleerde omgevingsruimten.

Al sinds 1985 ontwikkelen ze innovatieve apparatuur voor het uitvoeren van nauwgezette controle van parameters in extreme omstandigheden: temperatuur, vochtigheid, licht, luchtstroom en vele andere omgevingscondities. Gedurende 37 jaar heeft Aralab al duizenden klimaatkasten succesvol op de markt gebracht. De meesten ervan werden speciaal ontwikkeld voor plantenonderzoek en andere biowetenschappelijke toepassingen.

Hun missie omvat wat we bij Benelux Scientific belangrijk vinden: degelijke, gebruiksvriendelijke oplossingen ontwikkelen die ieders verwachtingen overtreffen zodat klanten het maximale halen uit kwaliteitsvolle, geavanceerde apparatuur voor hun onderzoeks- en testtoepassingen.

Indoor Vertical Farming met Aralab

Indoor Vertical Farming is een revolutionair vorm van landbouwproductie van Aralab die toelaat om de productie van groenten in een volledig gecontroleerde omgeving te testen.

Deze nieuwe methode heeft enkele belangrijke kenmerken:

 •   Testing met hoge productiviteit
 •   Hergebruik van water
 •   Er komen geen pesticiden of onkruidverdelgers aan te pas

Deze productiemethode onderscheidt zich van de bestaande systemen door de verticale bezetting van de ruimte. Dit zorgt voor een aanzienlijke toename van de productiecapaciteit per vierkante meter. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van geoptimaliseerd kunstlicht voor groenten en is er veel aandacht besteed aan het controleren en minimaliseren van het water- en nutriëntengebruik.

Alle belangrijke eigenschappen op een rij:

 •   Uitgerust met de meest geavanceerde technologieën inzake klimaatbeheersing
 •   Precisieregeling van temperatuur, vochtigheid, lichtintensiteit en luchtstroom
 •   Adaptief, toekomstbestendig ontwerp met eenvoudig uitneembare trays en in hoogte verstelbare rekken
 •   Verlichtingsopties voor verschillende onderzoekscriteria en plantstadia 
 •   NIEUW: wit reflecterend interieur voor meer lichtuniformiteit en intensiteit
 •   Roestvrijstalen rekken zorgen voor maximale weerstand, duurzaamheid  en eenvoudig schoonmaken
 •   Alle omgevingsfactoren zijn eenvoudig te regelen met de nieuwe ClimaPlus® multicolor touchscreen interface
 •   Gratis relais voor de integratie van apparaten met kamers regelaar en voeding
 •   Bescherming via een instelbare minimale en maximale temperatuur, vochtigheidsalarmen en automatische meldingen op afstand
 •   Eenvoudig te installeren via plug and play

Aralab’s apparatuur wordt geproduceerd in Portugal maar wereldwijd verscheept, verkocht en onderhouden. Hun uitgebreide expertise stelt hen in staat om constant nieuwe oplossingen en producten aan te bieden die een uitstekende kwaliteit garanderen.

Daarnaast biedt Aralab een breed scala aan opties en aanpassingsmogelijkheden aan: geïntegreerd in een getest, functioneel en betrouwbaar pakket, met een track record van jarenlange prestaties over meerdere geografische gebieden en in de meest veeleisende toepassingen.

Gerelateerde berichten

Voedingsextrusie technologie in detail: Brabender Twinlab

Na een introductie tot de extrusie van vleesvervangers op basis van alternatieve eiwitten en de kennismaking met de Brabender TWINLAB-F 20/40 lab extruder gaan we nu dieper in op de verschillende elementen waaruit een moderne lab-extruder is samengesteld.  Met behulp van de Brabender TwinLab-F 20/40  en als applicatie voorbeeld de productie van vleesvervangende producten via natte extrusie, [...]

Oplossingen voor de extrusie van voedingsmiddelen op lab-schaal: de Brabender Twinlab extruder

In een vorig artikel kon u kennis maken met de Brabender modulaire en compacte oplossingen voor de extrusie op lab-schaal van vleesvervangers op basis van alternatieve eiwitbronnen.  Vandaag tonen we aan de hand van een video de Brabender TwinLab-F 20/40 extruder, een autonome en modulaire oplossing voor voedsel extrusie op laboratoriumschaal. De TwinLab-F 20/40 scoort hoog [...]

Bepaling van deeltjesgrootte en deeltjesvorm in het lab

Deeltjesgrootte is reeds lang een bekende parameter voor de kwaliteitsbewaking  van grondstoffen en eindproducten in bijvoorbeeld de voedingsindustrie, bouw en metallurgie. Denk hierbij aan de grootte of fijnheid van rijst, suiker of bloem, of de grootte-distributie van cement of cokes. Voor deze bepalingen werd vroeger vrijwel exclusief gebruik gemaakt van zeefanalyse, waarbij het monster door [...]

maart 23, 2022