Bruker’s ELIO op TechnArt in Brugge

ELIO draagbare micro-XRF spectrometer van Bruker trekt aandacht van lokale televisie op TechnArt in Brugge

TechnArt, georganiseerd door Universiteit Antwerpen en de Stedelijke Musea van Brugge, ging door van 7 tot 10 mei 2019 in één van de oudste Europese ziekenhuizen, Oud Sint Jan in Brugge.

Het hoofddoel van dit congres is een wetenschappelijk forum te bieden om het gebruik van analytische technieken op het gebied van cultureel erfgoed te presenteren en te bevorderen. Meer dan 400 deelnemers wisselden kennis en ervaringen uit over toonaangevende ontwikkelingen in het onderzoek naar cultureel erfgoed. Dit omvat studies over pigmenten, lithische materialen, metalen, glas, keramiek, harsen en vezels, maar ook chemometrie, forensische toepassingen, kunstgeschiedenis, archeologie en conservatiewetenschap. Deze nieuwe technologieën bieden wetenschappers, kunsthistorici en curatoren nieuwe inzichten in de kunstwerken zelf en de conservatie ervan.

Bekijk de videoreportage van Focus-WTV.

Onze trouwe leverancier Bruker was ook aanwezig met twee innovatieve instrumenten, waarvan de ELIO werd gebruikt om het schilderij in het videoverslag te analyseren.

ELIO draagbare micro-XRF spectrometer

De ELIO is een compacte en draagbare micro-XRF spectrometer voor betrouwbare contactloze en niet-destructieve elementaire analyse van waardevolle materialen. Het levert hoge prestaties, nauwkeurigheid en precisie in de meest veeleisende toepassingen.
Bezoek de productpagina voor meer details.

Bruker-ELIO

TRACER 5g draagbare XRF-analysator

Dit nieuwste lid van de TRACER 5-familie bevat een Silicon Drift Detector (SDD) met een grafene ingangsvenster. Het gebruik van Helium Flush maakt het mogelijk om lichtelementen zoals Na en F te detecteren.
Bezoek de productpagina voor meer details.

Bruker-Tracer5g

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie wenst over Bruker en hun productassortiment.

mei 20, 2019