Brabender ViscoQuick: De invloed van veganistische drinks op de verwerkingseigenschappen van zetmeel

Veganistische voeding is in opmars: steeds meer mensen vermijden dierlijke ingrediënten in hun voeding en kiezen voor plantaardige alternatieven. Een voorbeeld hiervan zijn melkvervangers op basis van haver, soja, amandelen, rijst, kokosnoot, hennep, noten en peulvruchten (bv. lupinen, erwten).

Daar zijn vele redenen voor: dierenbescherming, milieu, klimaat, gezondheid, fitness, smaak, honger in de wereld en optimaal gebruik van water- en landbronnen. De trend is stijgend. Vanwege deze voedingstrend onderzocht Brabender met de ViscoQuick viscositeitsmeter de viscositeit van puddingen op basis van plantaardige melk vanuit het perspectief van de consument.

Met de temperatuurregeling van de ViscoQuick kan maximaal 20 °C per minuut worden verwarmd en maximaal 15 °C per minuut worden afgekoeld. Deze snelle verwarmings- of koelsnelheden en de korte meettijd van minder dan tien minuten zijn ideaal voor het meten van zetmeelgelatinerings eigenschappen onder realistische omstandigheden zoals kamertemperatuur. Lees deze studie en ontdek hoe het vervangen van melk door plantaardige producten de viscositeit van pudding beïnvloedt.

ViscoQuick
april 26, 2023