Blad, steen, schaar: hoe vermalen en monstervoorbereiding ons leven beïnvloeden

Het schooljaar eindigt, kinderen blijven terug thuis en om de vakantie leuk in te zetten, spelen ze graag blad, steen, schaar. Wat op het eerste zicht een eenvoudig kinderspel lijkt, kan ons ook veel leren over maaltechnieken en monstervoorbereiding.. En zo komen we al snel bij de  Fritsch maalmolens terecht

Wat blad, steen, schaar te maken heeft met de wetenschap rond malen en voorbereiden van monsters in het lab? En hoe je de juiste maalmolen kiest? Dat lees je hieronder.

De juiste deeltjesgrootte

Alvorens aan te vangen met het analytische laboratorium werk, dient in eerste plaats de deeltjesgrootte van het monster verkleint te worden. Hierdoor bekomt men ook een meer homogeen monster en wordt de monstername eenvoudiger. Aan de hand van het vermalen monster, kunnen dan allerlei analyses gedaan worden. Iedere dag gebruiken we een tal van materialen, waarbij we veel te weinig stilstaan hoe deze eigenlijk tot stand komen en getest worden. Denk maar kledij, papier, batterijen maar ook vliegtuigen, speelgoed of mobiele telefoons. Om al deze producten grondig te testen en te analyseren, is het vermalen van groot belang. Hiervoor biedt Benelux Scientific de ideale oplossing: Fritsch maalmolens.

Blad, steen, schaar

Maar dan denk je nog steeds, wat vertelt dit kinderspel ons? Heel eenvoudig. Om een blad papier te “vermalen” zal je een schaar nodig hebben. Echter wanneer je een steen wil vermalen, zal een blad papier of schaar niet voldoende zijn. Hier zal je al sneller overschakelen naar een zwaarder gegeven zoals een hamer.

Het type analyse dat je wenst uit te voeren helpt je ook verder in de keuze van de maalmethode. Dit is van groot belang om de correcte gegevens uit de vermaling te halen. Een verkeerde keuze kan zorgen voor een verkeerde analyse en uiteindelijk een verkeerd resultaat.

Fritsch maalmolens

Bij Fritsch vind je voor elk type vermaling of homogenisatie, de geschikte maalmolen voor jouw labo. Dit voor hoeveelheden vanaf enkele grammen tot enkele honderden kilo’s, voor elk type materiaal.

Binnen het gamma van Fritsch zijn er verschillende maaltechnieken. De keuze van jouw Fritsch toestel is afhankelijk van de structuur en samenstelling van het monster. Maar ook de techniek die je nadien zal toepassen is enorm belangrijk. Zo  kan je gebruik maken van wrijving, druk of impact. Maar ook een combinatie van al deze technieken is mogelijk.

Wil jij weten welke Fritsch maalmolen jij nodig hebt? Neem dan zeker contact met ons op. Een team van experten helpt je graag verder.

Of bekijk alvast onze maalmolens op www.maalmolen.be en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Blad, steen, schaar – of hoe vermalen en monstervoorbereiding ons alledaagse leven beïnvloeden 

Wanneer kinderen blad, steen, schaar spelen, denken we niet direct aan het vermalen van laboratoriummonsters. Toch is er een duidelijk verband tussen dit gekende spel, en de verschillende technieken waarvan de Fritsch maalmolens gebruik maken. 

Wie het complete blad, steen, schaar spel wenst te begrijpen, en welke het verband is met laboratoriumvermaling, kan hier de applicatie nota downloaden.

Gerelateerde berichten

compcut precisiesnijmachines op het scherpst van de snede

Succes bij het CTE  In navolging van ons recente artikel om composiet materialen van de hoogste kwaliteit te beoordelen als onderdeel van de Compcut uitdaging, blijven de verwezenlijkingen van het Sharp & Tappin team met hun assortiment composiet snijmachines groeien. Zo hebben ze onlangs een accreditatie ontvangen van Composite Test and Evaluation (CTE). Opnieuw een [...]

We hebben de juiste laboratoriumpers voor elk monster

Naarmate materialen geavanceerder worden, moet uw laboratoriumpers dit ook zijn: Zijn uw monsterplaten van gelijkmatige dikte over de hele plaat? Weet u wat de effecten zijn van het niet hebben van dezelfde verwarmings- en koelsnelheden over uw plaat? Zijn uw monsters echt ASTM D4703 conform? Als je zelfs maar de geringste twijfel hebt, is het [...]

Optimaliseren en stroomlijnen van het productieproces van composietmonsters

Bij het testen van composietmaterialen wordt algemeen erkend dat positieve resultaten afhangen van de precisie en kwaliteit van de monsters. Dit betekent dat als uw monsters consequent worden geproduceerd volgens de strengste normen (dit betekent goede oppervlakteafwerking, parallelliteit en loodrechtheid), uw testresultaten de werkelijke eigenschappen van het geteste materiaal zullen weerspiegelen. Als uw monsters echter [...]

juni 30, 2021