Klimaatdoelstellingen 2030? Benelux Scientific helpt je op weg

Ben je van plan om na 2021 een huis te kopen of te verkopen, dan zal je rekening moeten houden met enkele isolatienormen waarbij de Vlaamse regering de klimaatdoelstellingen van 2030 wil halen. Fabrikanten van isolatiematerialen en iedereen uit de bouwsector zullen daarbij rekening moeten houden met de thermische diffusie en thermische geleidbaarheid voor alle mogelijke toepassingen. Benelux Scientific biedt met de Netzsch HFM Lambdameter ondersteuning om de nodige analyse van deze materialen uit te voeren.

Klimaatdoelstelling 2030

Naar aanleiding van de klimaatdoelstellingen zal er meer waarde gehecht worden aan de Lambda score voor  alle dakisolatie. Benelux Scientific draagt daarom graag een steentje bij om deze doelstellingen te halen. Dit doen we met de Netzsch HFM.

De Netzsch Lambdameter HFM kan antwoorden bieden op volgende vragen:

  • Wat is de verwarmings-/koelingsbelasting van een gebouw?
  • Hoe verandert dit met de klimaatomstandigheden en hoe kunnen we deze waarden verbeteren?
  • Wat zijn de beste materialen om het vereiste rendement te bereiken?

Netzsch HFM – Lambda meter

De Netzsch HFM is een nauwkeurig, snel en eenvoudig te gebruiken instrument voor het meten van de lage thermische geleidbaarheid of Lambda waarde van isolatiematerialen.  Voor het analyseren van deze thermische geleidbaarheid plaatsen we het monster tussen 2 platen waartussen een temperatuurverschil is aangelegd. Dit is een simulatie van de binnenkant en de buitenkant van een muur. De hierdoor veroorzaakte temperatuurvariatie en warmtestroom worden vervolgens opgemeten.

Wanneer een thermisch evenwicht is bereikt, is de test volledig uitgevoerd. Het toestel zal de output rapporteren en de Lambdawaarde waarde van het isolatiemateriaal kan bepaald worden. Een lage Lambda waarde betekent een goed isolerend materiaal. 

Wens je meer specifieke en technische details? Klik op onderstaande knop en ga door naar de technische pagina van de Netzsch HFM.

isolatie

Benelux Scientific denkt kostenefficiënt

Het aanbrengen van goede isolatie is niet alleen ten voordele van de klimaatdoelstellingen maar is op de dag van vandaag niet meer weg te denken bij renovatieprojecten of nieuwbouw. Wanneer we kijken naar bijvoorbeeld de terugdraaiende tellers is een goede isolatie een must om zo kosten te drukken en verder energie-efficiënt te kunnen leven.

Hierdoor zal in de bouwsector steeds meer vraag naar komen en dat fenomeen valt op. Steeds meer nieuwbouwwoningen worden reeds ‘slim’ gebouwd. Maar ook de vereisten voor de bouw worden steeds hoger. 

Isolatie staat prio en de waarden van de isolatie worden streng gecontroleerd.

Des te meer een reden aan de grote spelers , om de Netzsch HFM Lambda meter in te schakelen.

Meer info hierover? Vraag het aan onze experten.

Gerelateerde berichten

Benelux Scientific zet stapje extra via maatwerk

Tinius Olsen ontwikkelt en levert trekbanken voor mechanische tests. Het aanbod bestaat uit ongeveer tien varianten, steeds met een verschillende maximale kracht en een andere capaciteit. De systemen zijn rechttoe rechtaan; de echte variatie zit in de duizenden opties die er zijn voor wat betreft opspanmethodes, klemmen, platen en extra features. Precies daar zit de [...]

Bepaling van deeltjesgrootte en deeltjesvorm in het lab

Deeltjesgrootte is reeds lang een bekende parameter voor de kwaliteitsbewaking  van grondstoffen en eindproducten in bijvoorbeeld de voedingsindustrie, bouw en metallurgie. Denk hierbij aan de grootte of fijnheid van rijst, suiker of bloem, of de grootte-distributie van cement of cokes. Voor deze bepalingen werd vroeger vrijwel exclusief gebruik gemaakt van zeefanalyse, waarbij het monster door [...]

Mechanische eigenschappen van isolatiemateriaal: duurder én sterker

Je kan er vandaag nog moeilijk naast kijken. Naast de enorme stijging van de energieprijzen nemen ook de prijzen van bouwmaterialen een enorme vlucht. En net nu we wegens klimaatverandering en de stijging van de energieprijzen massaal moeten isoleren, gaan ook de prijzen voor isolatiematerialen pijlsnel de lucht in… Dat leek ons reden genoeg om [...]

mei 12, 2021