Webinar Micro-XRF Back to the Roots Serie – Deel I

Dit webinar vindt plaats op 23 maart 2022

Sessie I: woensdag 23 maart – 10.00 h

Sessie II: Woensdag 23 maart -17.00 h

Micro-XRF werd meer dan 50 jaar geleden voor het eerst beschreven. Sindsdien is het vele jaren een niche techniek gebleven, hoewel het in verschillende industriële en academische toepassingsgebieden vrij gangbaar is. In de eerste publicaties werden dezelfde analytische voordelen genoemd die ook vandaag nog gelden, zoals de niet-destructieve monsteranalyse van specifieke kleine gebieden in een groter monster, waardoor chemisch niet-homogene materialen beter kunnen worden beschreven. Bovendien is de techniek snel, aangezien er weinig of geen monstervoorbereiding nodig is, en heeft zij een grote gevoeligheid voor sporenelementen.

De laatste jaren zijn de prestaties van de techniek verbeterd door een reeks technologische ontwikkelingen. Vooruitgang op het gebied van excitatie bronnen, verbeterde signaaldetectie en verwerkingsmogelijkheden, gecombineerd met efficiënte en overtuigende algoritmen voor datamining en kwantificering, hebben een krachtige en veelzijdige analysetechniek opgeleverd. Daarom wordt micro-XRF beschouwd als een onmisbare techniek bij materiaalanalyse.

Dit webinar is de eerste in een serie van drie. De serie heet “Back to the Roots”. In de loop der jaren heeft Bruker een veelheid aan hoogwaardige webinars gemaakt die u hier kunt vinden. Naar aanleiding van recente verzoeken heeft Bruker echter besloten om “Back to the Roots” te gaan van micro-XRF analyse. Deze eerste webinar zal micro-XRF als techniek introduceren, de analytische relevantie van meerdere instrument componenten belichten, en hun betekenis vanuit analytisch oogpunt bespreken. De besproken componenten zijn onder meer de röntgenbron en -optiek, de detectoren, de primaire filters en het vacuümsysteem. De tweede webinar zal zich richten op element distributie analyse als een van de belangrijkste mogelijkheden van deze techniek, terwijl de laatste webinar in detail zal ingaan op micro-XRF kwantitatieve analyses.

Uiteindelijk wil Bruker een compact informatiepakket aanbieden dat de nadruk legt op wat zij denken dat de belangrijkste mogelijkheden van de techniek zijn, en daarnaast onderzoeken welke kenmerken van de M4 TORNADO het tot het meest veelzijdige benchtop micro-XRF-instrument op de markt maken.

Scan van een vingerafdruk met het micro-XRF-instrument M4 TORNADO

Scannen van bladeren met het micro-XRF-instrument M4 TORNADO

Scan van een sterk microchip met het micro-XRF-instrument M4 TORNADO

Voor wie is dit webinar bedoeld?

  • Materiaal wetenschappers
  • Geo- en bio-onderzoekers
  • Experts in de analyse van defecten
  • Gebruikers van M4 software, geïnteresseerd in het optimaliseren van hun kennis

 

Kunt u de live webinar niet bijwonen?

Registreer nu en Bruker zal u een link sturen om de opname te bekijken wanneer het u uitkomt.

Sprekers

Falk Reinhardt

Senior Application Scientist Micro-XRF, Bruker Nano Analytics

Dr. Roald Tagle

Senior Application Scientist Micro-XRF, Bruker Nano Analytics

* De registratieformulieren zijn geoptimaliseerd voor de browser Google Chrome. De inhoud van beide sessies is identiek.

maart 14, 2022